Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi volt előbb, az Isten vagy...

Mi volt előbb, az Isten vagy az anyag?

Figyelt kérdés
Ez egy egyszerű kérdés, de szerintem érdemes elgondolkodni rajta!
2012. febr. 3. 12:22
1 2 3 4 5
 1/43 Antimod ***** válasza:
45%

Isten. Nem csak anyagi világ létezik.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. febr. 3. 12:24
 2/43 anonim ***** válasza:
75%
Tudtommal Isten teremtette az anyagot. Az hogy ez az isten ki-micsoda senki se tudja de mindenki úgy tesz mintha igen.
2012. febr. 3. 12:25
 3/43 A kérdező kommentje:
Ezeket a válaszokat sajnos nemtudom elfogadni, valami komolyabbat szeretnék!
2012. febr. 3. 12:58
 4/43 Antimod ***** válasza:
44%

Nem is azért írtam, hogy elfogadd. Attól még komolyan gondolom.

Üdv!

2012. febr. 3. 13:01
 5/43 A kérdező kommentje:
Neharagudj, azért mondtam, hogy komolyabb választ szeretnék, mert állítok valamit és azt mondom, hogy igenis ez úgy van, attól még nem biztos, hogy igaz!
2012. febr. 3. 13:38
 6/43 Antimod ***** válasza:
37%

Értelek.

Én a halálközeli élményekből indultam ki anno, és rengeteg ezt alátámasztó dolgot tudtam meg azóta ebben a kérdésben.

Szóval ezek szerint joggal és okkal feltételezhető, hogy a földi lét egy állomás, egy intermezzo, aminek a célja a tanulás a lélek számára (valószínűleg olyan dolgokat tud megtapasztalni, amit máshol nem). Az a másik sík, világ vagy dimenzió (nevezd, ahogy akarod), nem anyagi jellegű, teljesen más szabályok érvényesek ott (telepátia, gondolat direkt teremtő ereje, időtlenség), és mivel Isten ebben a világban létezik, ebből vonom le a következtetést, hogy az a világ mindig létezett, a földi, anyagi pedig nem.

Üdv!

2012. febr. 3. 13:41
 7/43 anonim ***** válasza:
40%
A repülő sopagettiszörny.
2012. febr. 3. 14:27
 8/43 A kérdező kommentje:

Kedves Leftlegged Player!

Én megértelek ebben, hogy Te ebben hiszel, mert még nem tapasztaltad, és nem is szeretném! De! Hogy lehet a halált megmagyarázni annak aki már meghalt egyszer, mint én! Nekem már sikerült egyszer áramütésben és nehezen hoztak vissza az orvosok! Nem láttam semmit, se alagút,sefény ,se egy kedves hang és még sorolhatnám a hitt eseményeket! Aki ilyet tapasztalt az nem halt meg ezer %!A halál olyan mint egy születés előtti állapot, semmit nem érzékelsz, Viszont később elmesélik! A halál után, meg már nincs mese!

2012. febr. 3. 15:07
 9/43 Antimod ***** válasza:
75%

"Nem láttam semmit, se alagút,sefény ,se egy kedves hang és még sorolhatnám a hitt eseményeket!"

Nem hittek, hanem valósak. Kb. 20%-a él át a klinikai halottaknak ilyen élményt, ez kutatások során bebizonyosodott. És sokan úgy is átélnek ilyet, hogy nem halottak.

(És lehet, hogy Te is átélted, csak nem emlékszel, ahogy minden álmodra sem.)

Egy kis olvasnivaló (igaz, angolul):

-> [link]

2012. febr. 3. 15:19
 10/43 A kérdező kommentje:
Én azért saját magamnak jobban hiszek, bocsi! Azért kitudtam volna szinezni, úgy, hogy mindenki tátott szájjal nézett volna! Csak nem akartam, mert magamat miért csapjam be!
2012. febr. 3. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!