Vallas? Babona? Miert ellenkeznek az emberek?
Akarhanyszor egy vallasos temanal kezdek olvasni, mindig talalok olyan kommenteket amelyek vitat okoznak. A legtobb olyan ember aki vallas ellenes azzal ervel, hogy az Istenhit es a Biblia is agymosas illetve nincs benne racio, holott az Istenhitet a babonatol az kulonbozteti meg, hogy az Istenhit/vallas eszszeru, egymasra alapulo elveket ir le es mond ki. Ugyan akkor azt sem ertem, hogy az ateistak miert irjak le az istenhitet illetve a bibliat, amikor a legtobbjuk meg el sem olvasta (ez olyan, hogy: -fiam kersz barack lekvart? -nem mert nem szeretem!- kostoltad?-nem.').
Na es ugyanakkor azokat az 'Istenfelo' vallasos embereket sem ertem meg, mint akik minden aron meg akarnak teriteni bizonyos embereket. Olyan szinten muvelik, hogy jomagam se csodalkozom azon, hogy elmegy valakinek a kedve Istentol. Biztosan tudjatok, hogy mire gondolok. Igazabol szerintem ezzel hamis Istenkepet alakitanak ki masokban. Es lemerem fogadni, hogy Isten nem ezt varja el toluk. Ahogyan a keresztes hadjaratok idejen sem azt varta el a papoktol, hogy gyilkoljanak olyan embereket, akik a Biblia szerint akartak elni.
Meg egy kerdes: miert fogadnak el milliok olyan tanitasokat es szokasokat, amiket a Biblia nem helyesel, sot meg meg is tilt. Miert hisznek a 'vallasos' emberek inkabb a papok tanitasanak es tanacsanak, mintsem a Biblianak?
"....Meg egy kerdes: miert fogadnak el milliok olyan tanitasokat es szokasokat, amiket a Biblia nem helyesel, sot meg meg is tilt...."
mert, "...e vilag istene megvakitotta a hitetlenek elmeit, hogy ne lassak a Krisztus dicsoseges evangeliumanak VILAGOSSAGAT..." 2 Korinthu. 4 : 4
Te mondod, hogy a többféle kép kell megvizsgálni. A vallást,hogy lehet megismerni? Elolvasod a Bibliát és ... (jó kérdés). Igen tudom van más szent könyv is, de a vallásosak nagy része csak azt hiszi amelyiket elolvassa. A biblia meg Isten propagandája.
Hogy is mondjam. Tegyük megtetszik a foci és szeretnél egy kedvenc csapatot. Felmész a Chicago Bulls (szándékos a hiba) honlapjára és ott azt írják a CB a legjobb ezt válaszd. Most vagy elhiszed, vagy ránézel máshova. Az emberek többsége kapásból elfogadná csak azért mert oda van írva.
Nem nagyon van olyan könyv vagy tanulmány ami objektíven leírná a vallásokat ami alapján lehetne kutatni, hogy megtaláld istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!