Isten létezik?
#80-asnak!
Idézlek:
"Az ember képes teremteni, de az embert is teremti a teremtő,"
-A teremtés fogalmát a bibliai értelemben kellene pontosítani, Isten a világot teremtette, tehát a semmiből hívta elő a valamit, vagy a láthatatlanból a láthatót. Az ember a semmiből semmit nem tud létrehozni, így teremteni sem tud, mivel puszta létezésében sem rendelkezik önállósággal, mondhatnám függő lény.
Persze a teremtés szót másra is használjuk (pl. munkahely teremtése stb) de úgy gondolom a szövegkörnyezetedben ahogy használtad, hogy nem helytálló megállapítás volt. Minden jót!
de ha nem létezne akkor hova kerülne a lelkünk a halál után?:O
és akkor miért teljesült annyi ima után mégis amit kértem?nem rögtön,de később.
En nem igazán hiszek benne, de lehet, hogy tevedek. Elő ember engem nem fog tudni meggyőzni sem erről, sem arról!
Aki hisz benne, annak (pontosabban abban a szemelyben) letezik, szerintem!
"Én racionális ,tudományos beállitottságú ember lévén nem tudom elhinni ez a sok nevetséges kitalált mesét,amit a "személye" köré írtak,szóval számomra nem,nem létezik."
Én racionális ,tudományos beállítottságú ember lévén (programozó matematikus vagyok) nem látok más lehetőséget, minthogy létezik.
"1. A filozófiai bizonyíték nem bizonyíték.
"
már miért ne lenne az?
filozófia = logika, magyarul ésszerűség
akkor mi a bizonyíték szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!