Isten létezik?

Figyelt kérdés
2011. dec. 26. 21:54
 81/95 eric_one ***** válasza:
32%

#80-asnak!

Idézlek:

"Az ember képes teremteni, de az embert is teremti a teremtő,"

-A teremtés fogalmát a bibliai értelemben kellene pontosítani, Isten a világot teremtette, tehát a semmiből hívta elő a valamit, vagy a láthatatlanból a láthatót. Az ember a semmiből semmit nem tud létrehozni, így teremteni sem tud, mivel puszta létezésében sem rendelkezik önállósággal, mondhatnám függő lény.

Persze a teremtés szót másra is használjuk (pl. munkahely teremtése stb) de úgy gondolom a szövegkörnyezetedben ahogy használtad, hogy nem helytálló megállapítás volt. Minden jót!

2012. jan. 8. 13:55
 82/95 zenevilag válasza:
32%
igen
2012. jan. 11. 20:26
 83/95 anonim ***** válasza:
48%
Isten csak egy téves jelző! Nem létezhet, persze hinni lehet benne, csak nincs értelme! Általában 6 éves kortól nem hiszünk a mesékben, de erre nagyon sokan rácáfolnak. Mindenható nem létezik, ami mindennek az ura! Magasabb civiziláció sem ebben a naprendszerben, az ember a legértelmesebb! Talán más naprendszer is létezik, és ott is lehet talán élet, de ezt sosem tudjuk meg a távolság miatt! Nem vagyok vallásos és nem is leszek, mert felesleges egy nem létező dolog mögé bújni! Egy életünk van és ezt úgy kell beosztani, hogy feltaláljuk magunkat a világban és boldogok legyünk!
2012. jan. 30. 12:54
 84/95 anonim ***** válasza:
75%

de ha nem létezne akkor hova kerülne a lelkünk a halál után?:O

és akkor miért teljesült annyi ima után mégis amit kértem?nem rögtön,de később.

2012. jan. 30. 13:41
 85/95 anonim ***** válasza:
69%
13:41 vagyok:akkor hogy jött létre a világ,meg minden?tegyük fel,ha nem létezik.de amúgy én hiszek benne.
2012. jan. 30. 13:42
 86/95 anonim ***** válasza:
28%
Én is hiszek. Nem egy almom valóra váltotta már. És igen meglépő sokkal késöbb általában teljesültek a nagy kérések de teljesültek. Lakás, életem nag szerelme ma már a férjem.
2012. jan. 30. 14:32
 87/95 anonim ***** válasza:

En nem igazán hiszek benne, de lehet, hogy tevedek. Elő ember engem nem fog tudni meggyőzni sem erről, sem arról!

Aki hisz benne, annak (pontosabban abban a szemelyben) letezik, szerintem!

2012. jan. 30. 15:01
 88/95 anonim ***** válasza:
55%
Igen. Isten létezik!
2012. júl. 24. 13:02
 89/95 anonim ***** válasza:
55%

"Én racionális ,tudományos beállitottságú ember lévén nem tudom elhinni ez a sok nevetséges kitalált mesét,amit a "személye" köré írtak,szóval számomra nem,nem létezik."

Én racionális ,tudományos beállítottságú ember lévén (programozó matematikus vagyok) nem látok más lehetőséget, minthogy létezik.

2012. júl. 27. 23:51
 90/95 anonim ***** válasza:
55%

"1. A filozófiai bizonyíték nem bizonyíték.

"

már miért ne lenne az?

filozófia = logika, magyarul ésszerűség

akkor mi a bizonyíték szerinted?

2012. júl. 28. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!