Isten létezik?
Sziasztok!
Már több mint két éve járok ide, de ekkora aktivitást még nem tapasztaltam itt a valláskritika topicban. Ezért gratulálok a kérdezőnek az időzítésért!
Igen talán nincs is nagyobb kérdés ennél, ami ennyire megosztaná az embereket és ilyen mély érzelmeket váltana ki belőlük. Egyszerű a magyarázat szerintem: így lettünk teremtve. Érezzük, hogy valami nem jó a világban, hogy ennyi igazságtalanság történik, a lelkiismeretünk pedig dolgozik bennünk, és lázad a sok igazságtalanság és rossz ellen.
Istenben éppen az a csodálatos, hogy elrejtőzik, ha nem akarunk vele kapcsolatba kerülni, nem tolakodó, viszont, aki megszólítja Őt, annak kijelenti magát kétségbevonhatatlanul. Mindenkit keres, mindenkihez igyekszik közel kerülni, mindenkit szeretne elérni, de tiszteletben tartja a szabad választásunkat. Engem kicsi gyermekkoromtól fogva keresett, de csak 16 évesen válaszoltam neki, és azóta van jelen az életemben. Nagyon sok csodás tapasztalatom van, mindig pontos útmutatást kaptam, amikor kértem, és mindig áldásomra volt a helyes döntés.
Isten megismerhető. Elég csak két könyvet elolvasni a Szentírásból: Lukács evangéliumát és apostolok cselekedeteit, mindkettőt egy tanult orvos írta, aki alaposan utánajárt a dolgoknak, és szemtanúja is volt sok csodás tapasztalatnak, ezeket osztja meg barátjával ebben a két levélben. Aki hinni szeretne ezekben mindent megtalál. Érdemes egy esélyt adni az Istennek.
Üdv. Péter
"Isten vagy létezik, vagy nem létezik. Csak e két választási lehetőség van. Vagy elismerjük az értelem elsőbbségét, a teremtő értelmét, aki mindennek az eredete és princípiuma - egyébként az értelem elsőbbsége a szabadság elsőbbsége -, vagy az irracionális eredetű létet és tudatot valljuk, amely szerint itt a földön és életünkben minden esetleges. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy semmilyen eredeti értelmet nem kell tisztelnünk és figyelembe vennünk, bármit megtehetünk az emberrel."
Tehát:
"Aki Istent félreteszi, nem teszi nagyobbá az embert, hanem elveszi méltóságát. Az ember akkor az evolúció félresikerült terméke lesz."
nem csak a, szivárványt hányó repülő robot unikornis létezik.
Nem hiszed bizonyítsd be, hogy nem létezik?
Mindegy, hogy hívjuk Isten,Allah,szivárványt hányó repülő robot unikornis.
De létezik egy intelligens tervező.
# 45
"nem csak a, szivárványt hányó repülő robot unikornis létezik.
Nem hiszed bizonyítsd be, hogy nem létezik?"
Bocs, de annyi a helyesírási és fogalmazási hiba ebben a két sorban, hogy fogalmam sincs, mit is akarsz, vagy hogy egyáltalán tőlem akarod-e.
"De létezik egy intelligens tervező."
Szavak.
Véleményt kérdeztél. Ha nem vagy kíváncsi rá, vagy nem tudod elfogadni, akkor ne kérdezd. Főleg ne a valláskritikában.
Régi magyar mondás:
"Aki keres, az talál!"
Megértem ,hogy sokan azért pártolnak el Istenről ,lesznek ateisták ,mert korán elveszítenek egy családtagot,barátot.
Emberek 1 dolog biztos.Isten nem kicseszik velünk.Szabad akaratunk van.Ahogy az észnek is szabad akarata van ,úgy a léleknek is.Ha nem lenne szabad akaratunk ,akkor az isten káromlókat,ateistákat eltörölné a földről az Isten.De nem teszi ,mert ő még a legnagyobb bűnöst is ugyanúgy szereti ,mint a szent életűt.
A kereszténység azt vallja ,hogy 1 életünk van.De minden embernek más az élete.Istenről azt terjeszti a kereszténység ,hogy igazságos ,de hogy lehet Isten igazságos ,ha az egyik embernek arany élete van ,a másik szenved.Ezek után jönni szokott az ,hogy próbára tesz mindenkit?
.Kérdezem miért kéne próbára tenni az embereket?Mi vagyunk mi valami próba babák?
Nem.Hiszen mi a teremtményei vagyunk és Isten, igazságos ,feltétel nélkül szeret mindenkit, megbocsájtó.
Hogy mire akarok kilyukadni?Arra ,hogy nem 1 életünk van.
Csak egy egyszerű példa:Néha megtörténik az a sajnálatos dolog ,hogy az anya elvetél, a gyermek nem jön a világra (abortusz vagy abortusz nélkül).Velük mi van?Őket ,hogy méretteti meg az Isten?Velük Isten kivételezik?
Nem kivételezik ,ők újra leszületnek a világra.Ezáltal már bizonyságot nyer a reinkarnáció.Igaz ennél sokkal bonyolultabb a dolog.Remélem ez a példa elindítja az agy tekervényeket.
1 biztos ,hogy mindennek van jelentősége és nincsenek véletlenek ,minden mindennel összefügg.Ne lázadozzatok ,mert nincs értelme.Isten akkor is létezni fog ,ha ti nem is hisztek benne és Ő is hisz bennetek ,ha ti nem is hiszek Ő benne.:)Ne okoljátok a saját bajaitokért ,mert ti választottátok a mostani életeteket.És ne is magatokat ,mert minden dolog erősíti a lelketeket.Nincs jó meg rossz.Csak megfelelő és tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!