Isten létezik?
Létezik.
"Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám." (Jeremiás 29:13)
Ezt a kérdés, úgy gondolom, mindenki felteszi egyszer, épp ezért mindenkinek meg is van róla a saját véleménye, amit tiszteletben tartok. Azt gondolom, nem áll a mi hatáskörünkben megparancsolni valakinek, hogy higgyen Benne és szeresse Őt – ez az egyéni döntés joga, amit pontosan Istentől kaptunk, mi emberek, szeretetből.
Úgy, ahogy mindennek ezen a világon, Istennek is meg van a saját ellentétje, így úgy gondolom, igazságtalan, mindent Istennek betudni, a rosszat is. Ezen kívül, ahhoz, hogy valaki segíteni tudjon nekünk nyújtani, szükség van a mi beleegyezésünkre és hitünkre is – gondolok most emberi segítségre és Isten segítségére egyaránt. Materiális bizonyítékot nem tudok nyújtani, viszont én ma reggel beszéltem vele – és teszem ezt életem minden napján.
Nem sokat számít, valaki hívő-e vagy sem, sokkal fontosabb, hogy jó ember legyen. Amúgy én így gondolom:
Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak.
Robert M. Pirsig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!