Kedves Kérdező ez egy elég naiv kérdés hogy szebben fogalmazzak, persze nem akarlak megbántani ezzel. JOGOD VAN A SAJÁT VÉLEMÉNYEDHEZ. Engedd meg, hogy kifejtsem az ÉN véleményemet neked. Istentől nem várhatunk segítséget persze nem azért mondom, hogy ezzel elkeserítselek én is hiszek vagy legalábbis erősen próbálok ebben a világban. Ha az emberek mindent elvárnának tőle akkor esetlenek lennénk NEKÜNK kell ebben a világban élni és NEKÜNK kell jobbá tenni azt. Lehet, hogy ezt már sokszor hallottad, de azért mert így van. Meg kéne Neki mutatnunk, hogy együtt mire, milyen jóságokra vagyunk-lennénk képesek. Persze emberi természetből kifolyólag mindenki csak saját MAGÁRA gondol először nem hazugság így igaz én is van, hogy magamat tartom előbbre, sajnos nem egyszer, szerintem NÁLAD is előfordult már. Természetesen nem tudom, hogy így van e. De azért a családunk és szeretteink jólétét is fontosnak tartjuk ami azt jelenti, hogy van bennünk jó. Azért nem segítünk a másiknak, mert bizonytalanok vagyunk, félünk, hogy a segítségünket nem viszonozzák majd. Egyszóval BIZALMATLANOK vagyunk. Ahogy így olvasom a saját véleményeidet ezekre is hadd válaszoljak. "A gazdagok és beképzeltek kapnak MINDEN FÖLDI JÓT ők azok akiknek segít, kicsit dühít, hogy ezt írod igaz ugyan, hogy ők érzik magukat jól, de nem feltétlenül mind. Nem hiába emeltem ki az előbbi szavaimat "földi" "jót". viszont ekkor természetesen felmerül a kérdés, a Másvilágon, hogy fogják magukat érezni? Gondolj bele. GAZDAGOK, NEM SEGÍT nekik egyszerűen csak nekik így alakult jól tanultak vagy protekciójuk volt, vagy csak gerinctelenek voltak csaltak és hazudtak ezért a pozícióért. BEKÉPZELTEK némelyik embert annak tekintjük születésénél fogva, pedig NEM ÍGY VAN egyszerűen csak látja másoktól, tanácsolják neki, megbántották csak magába fojtja majd így tör elő, a környezetünk is alakít minket. Azért boldogok mert tisztességtelenül mások tudása vagy tudása nélkül ők jó módban élnek. Bár szerinted BIZTOS hogy Mindegyik boldog? Ott van az a bizonyos lelkiismeret ami mértéket szab a tetteinknek. Nem biztos, hogy mind boldog. Hiszel benne, Szereted őt, Lehetsz boldogtalan, Lehetsz szegény, Lehetsz elkeseredett az a TE TETTEID KÖVETKEZMÉNYE! Viszont ha hívő szemmel akarod látni a dolgot akkor tekintsd ezt próbának! Bizonyítsd Neki, hogy vagyon nélkül is lehetsz boldog és rendes ember. Szerintem a legfontosabb, hogy LÉGY TISZTESSÉGES (nem teszek felkiáltójelet, mert kérlek rá, hogy az légy). Nem tudom, Nem ismerlek téged szóval nem tudom, hogy tisztességes vagy-e. Ha igen maradj ezen az úton. Ó és Isten szemében MINDENKI EGYENLŐ csak TISZTESSÉGESEN Döntenie kell. Ha eldönthetnéd például azt, hogy ki hova kerüljön... Tegyük fel, hogy ismertél egy személyt vagy személyeket és folyton piszkáltak téged MIT TENNÉL? Pokolba űznéd őket, vagy bebocsátást engednél e neki a Mennybe, hogy megmutasd a helyes utat. Nem egyszerű kérdés igaz-e? Gondolj bele Neki is milyen lehet azt látni-nézni minden egyes nap, hogy az emberek igazságtalanok egymással és sokan szenvednek Ha Te lennél a jóság megtestesítője akkor neked is könny csordulna ki a szemeidből. NEM SEGÍTHET azután folyton kérnénk őt erre meg arra majd fellázadnánk ellene és így tovább. Míg végül nem tehet mást... Itt a fantáziádra bízom mit gondolsz. szerinted neki öröm ezt látni? nem hiszem. Szerintem légy tisztességes és jószándékú majd elnyered jutalmad. NE aggódj. Nem kérhetlek téged arra, hogy hited legyen benne csak kérlek téged. Ha hiszel benne akkor már nincs ott rá szükség hisz akkor már mindent tudsz mit vár el tőled és aszerint élsz majd. Bár úgy látom hiszel benne csak így tovább embertársam. Azt hiszem mindent leírtam amit gondolok. elég hosszúra sikerült nemde? Remélem segít megváltoztatni egy kicsit a véleményedet vagy legalább egy kicsit segít megérteni/átérezni a gondolkodását. Ha nem nem erőltetlek csak azt sajnálnám, hogy ennyit írtam a tulajdonképpen semmiért. SOHA NE FELEDD : A Teremtő nem segít senkinek, TE és csakis TE irányítod az életedet és nem más azt teszel majd amit mindig is akarsz majd és TE döntessz mindig! Higyj nekem mert én hiszem hogy ez biz így van. Persze azért gondolj a törvényekre és ne sérts meg másokat ha nem muszáj, hisz lehet hogy a legjobb barátodat sem ismered teljesen. Lehet, hogy majd egy napon találkozunk, vagy már találkoztunk, DE Te se ismersz engem és én se téged Furcsa mi? pedig igaz a lélek bonyolult ezekkel a szavakkal búcsúzom, de lehet hogy nem örökre. Ja a véleményed is a sajátod mindenről amit itt leírtam. Isten áldjon Barátom!