Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten létezik, akkor miért...

Ha isten létezik, akkor miért hagyja szenvedni azokat, akik hisznek benne?

Figyelt kérdés
Én eddig hittem istenben! De amikor rájöttem arra, hogy a gazdag és beképzelt emberek lehetnek boldogok(akik nem is hisznek benne), Rajtuk segít, és ők kapnak minen földi jót.!! De azok akik hisznek benne, és szeretik őt, de szegények, boldogtalanok, és elkeseredettek, rajtuk nem segít! Most is hiszek benne, hiszem hogy isten szemében NEM MINDENKI EGYENLŐ!!! Miért az arrogáns embereken segít, és miért nem azokon, akiknek tényleg szükségük volna a jóra?
2007. júl. 26. 12:15
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
82%

Arra a következtetésre jutottam,hogy amikor különböző vallású emberek a vallási vezetőikhez és tanítóikhoz fordulnak azzal a kérdéssel, hogy miért van annyi szenvedés, gyakran azt a választ kapják, hogy a szenvedés Isten akaratából van, és hogy ő már régen mindent előre megszabott, még a tragikus eseményeket is. Sokaknak azt mondják, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, vagy azt, hogy azért veszi el az emberek — sőt akár gyermekek — életét, hogy vele legyenek az égben.A Biblia ezt írja: „Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen, és a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!”Jób 34,10.

Tudod, miért követik el az emberek azt a hibát, hogy a világon tapasztalható minden szenvedésért Istent okolják? Sokszor azért hibáztatják a mindenható Istent, mert azt hiszik, hogy ő a világ igazi uralkodója. Nincsenek tisztában egy egyszerű, ám fontos igazsággal, melyet a Biblia tanít,miszerint a világ igazi uralkodója Sátán, az Ördög.

A Biblia félreérthetetlenül kijelenti: „az egész világ a gonosz hatalmában van” 1János 5,19. Ez logikus is, nem? Ez a világ annak a láthatatlan szellemteremtménynek az egyéniségét tükrözi vissza, aki „az egész lakott földet félrevezeti” Jelenések 12,9. Sátán gyűlölködő, álnok és kegyetlen. Ezért a befolyása alatt álló világ tele van gyűlölettel, megtévesztéssel és kegyetlenséggel. Ez az egyik oka a tömérdek szenvedésnek.

Egy másik ok az, hogy az emberek az éden-kerti lázadás óta tökéletlenek és bűnösök. A bűnös emberek hajlanak arra, hogy harcoljanak az uralkodásért, ami háborúkhoz, elnyomáshoz és szenvedéshez vezet Prédikátor 4,1; 8,9. A szenvedés harmadik oka ’a bajokkal teljes idő és az előre nem látható események’ bekövetkezése Prédikátor 9,11. Egy olyan világban, amelyet nem véd meg Isten mint Uralkodó, az emberek szenvedésnek lehetnek kitéve, mivel éppen rosszkor vannak rossz helyen.

Számomra vigasztaló az a gondolat, hogy nem Isten okozza a szenvedést. Nem ő felelős a háborúkért, a bűncselekményekért, az elnyomásért, de még a természeti katasztrófákért sem, amelyek miatt az emberek szenvednek.

2009. jan. 4. 14:19
 22/57 anonim ***** válasza:
75%

Az ismert amerikai lelkész, Billy Graham leányával, Anne Grahammel készítettek

interjút az egyik rádióműsorban, amelyben Jane Clayson riporternő megkérdezte őt az utóbbi

idők borzalmas eseményeivel kapcsolatban:

- Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyenek történjenek?

Anne nagyon mély, éleslátásra utaló választ adott:

- Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történik, ám évek óta

azt mondjuk neki: menj ki az iskoláinkból, a kormányunkból, és távozz az

életünkből. És ő, amilyen gentleman, csendben hátrahúzódott .

Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy áldását és védelmét adja, ha egyben arra szólítjuk fel,

hogy hagyjon bennünket békén?

O Hare (akit meggyilkoltak, testét nemrég találták meg) panaszkodott, hogy nem akar imádságot

az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben.

Azután valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát iskoláinkban: a Bibliát, amely azt

mondja: ne ölj, ne lopj és szeresd felebarátodat, mint önmagadat. És mi azt mondtuk, rendben.

Azután dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenekeljük el a gyermekeinket, ha rosszul viselkednek,

mert a kis személyiségük megsérül, és lerombolhatjuk önbecsülésüket (Spock fia öngyilkos lett).

És mi azt mondtuk, egy szakember biztosan tudja, miről beszél, és azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hogy a tanárok és az osztályfőnök jobb, ha nem fegyelmezik a gyermekeinket,

amikor rendetlenül viselkednek. És az iskola vezetői azt mondták, hogy a tanárok inkább meg se

érintsék a diákokat, nehogy ezzel rossz reklámot csináljunk az iskolának, és semmiképpen sem akarjuk,

hogy bepereljenek bennünket. És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hagyjuk, hogy diáklányaink abortuszt végezhessenek, ha akarnak, és

nem kell, hogy ezt elmondják szüleiknek. És azt mondtuk, rendben.

Aztán egy bölcs vezető azt mondta, mivel a fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni, adjunk fiú diákjainknak

annyi óvszert, amennyit akarnak, és nem kell, hogy erről szüleiknek

beszámoljanak. És azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki, az általunk jelentős posztra megválasztottak közül azt mondta, hogy nem számít, hogy

mit teszünk a magánéletben, ha elvégezzük a munkánkat. Újból egyetértve velük, azt mondtuk, nem

számít, mit tesz valaki (beleértve az elnököt is) a magánéletben, amíg van munkánk és a gazdaság

jól működik.

Aztán valaki egyre tovább lépett ebben a csodálatban, és meztelen gyermekek képeit publikálta, majd

tett még egy lépést, és ezeket elérhetővé tette az Interneten. És mi azt

mondtuk: rendben, a szabad szólás joga ezt lehetővé teszi számukra.

És aztán a szórakoztatóipar azt mondta, csináljunk tv- műsorokat és mozifilmeket, amelyek az erőszakot,

az erkölcstelenséget és a tiltott szexet reklámozzák. És készítsünk olyan zenefelvételeket, amelyek

bátorítanak a nemi erőszakra, a kábítószer-fogyasztásra, a gyilkosságra, az öngyilkosságra és a

különböző sátáni témákat dolgozzák fel. És

mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is rossz hatása, és különben sem veszi

senki komolyan, úgyhogy, csak hadd menjenek.

- Most pedig feltesszük magunknak a kérdést: miért nincs a gyermekeinknek lelkiismerete, miért nem

tudnak különbséget tenni jó és rossz között, és miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az

idegeneket, osztálytársaikat, saját magukat?

Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta, ki tudjuk találni. Azt hiszem, elég sok köze

van mindennek ahhoz a mondáshoz, hogy amit vet az ember, azt aratja.

"Kedves Isten, miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az

osztályban? Tisztelettel, egy Érintett Tanuló"

És a válasz?

"Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolából. Tisztelettel: Isten.""

2009. febr. 2. 00:22
 23/57 anonim válasza:
28%
Én gazdag vagyok, arrogáns is, úgyhogy hiszek Istenben. Ha te csóró vagy és szomorú, akkor neked azt hiszem nem kell.
2009. aug. 14. 18:59
 24/57 anonim ***** válasza:
62%
Azért van ez így,mert a szenvedés által megtanulod hoy milyen keserű,ha valaki így él..lehetséges,hogy öregkorodra nem leszel szegény,de tudni fogod,mit jelent,ezért ha valaki segítségért fordul hozzád, átérzed a helyzetét és segítesz rajta,mert tudod,hogy te min mentél keresztül!ez mindenkinél így van,kivéve a született jóknál,de az kevéske..
2009. dec. 9. 22:01
 25/57 anonim válasza:
63%
Ne essetek tévhitbe!!Isten probára tesz titeket!Mivel ti már egyszer elfogadtátok őt.Sokszor sajnos meg gyötör azért cserébe hogy lássa kiáltok e mellette és ha igen akkor mentek át a probán és boldog emberek lesztek örökké!A fia Jézus meghalt a kereszten amikor ő egy csettintéssel megmenthette volna őt,de tudta hogy feltámad és ott a helye mellette!Ami pedig a gazdagokat illeti,a gazdagság elmulik,ne irigyeljétek őket,mert nem tudjátok miken mennek keresztül többségük,én tudom,mert nap mint nap látom és tanúja vagyok.Isten nem teremthetett mindenkit gazdagnak,vagy mindenkit szegénynek,mert akkor nem lehetne különbsége tenni emberek közt.Sok gazdag van aki megtér és ad a szegénynek,ez már egy csodálatos dolog Isten szemében és sok szegény van aki a gazdagok veszteségéből tanul és tér meg.ezért nem lehetünk mindannyian egyformák!Én azt mondom higgyetek és tartsatok ki és boldogak lesztek!
2010. jan. 14. 00:52
 26/57 anonim válasza:
76%

Húúúúú kerestem egy kérdésre a választ és mennyi mindent találtam rá. Jobbnál jobb érvelések és ellenérvelések. Bár egy-kettő azért meglehetősen fura, mondjuk a megerőszakolt kislány akinek nincsen pénze enni, de internete azért van. De legalábbis internet közelben van, mert használja.

Tudod, mindig azt tanították, hogy Isten tökéletes. De az ember nem! Hát hogy teremthet egy tökéletes lény, ennyire tökéletlent mint az ember? De ha direkt teremtette ilyenre, hát miért bünteti azt hibáiért? De oly annyira szeret minket hogy fiát küldi keresztre értünk? Hát melyik szülő tenné ugyanezt??? Miért nem jött ő? Inkább én szenvedjek mint a gyerekeim.

Persze egy hívő válasza erre megint csak az lenne hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek" Reménykeltő mondat, mely olyan üres hat mikor az embernek szüksége lenne támaszra.

Egy nagyon ügyes kérdés hogy melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás? Na ezt szeretik használni a hívők hogy bizonyítsák hogy Isten létezik. Én azt sem tudom, hogy a piramisokat hogyan építették mégis állnak.

És még annyi nagyon jó kérdés van.

Ha Isten mindent lát miért nem látta a Sátánt az édenkertben mikor Évát megkörnyékezte?

Miért várta el Ádámtól és Évától hogy jók legyenek? Hisz Ádám és Éva olyanok voltak mint a gyerekek, nem értették a rossz fogalmát hiszen mindig csak jóban részesültek?

Ha Isten a megbocsátásról papol, akkor miért küldte el RÖGTÖN büntibe Ádámot és Évát?

Az is hibás egy gyilkosságnál, aki nem gyilkolt ugyan, de nem is akadályozta meg, annak ellenére hogy megvolt rá a hatalma?

Amúgy meg egy saját gondolat. A sátán miért kínozná az embert? Azzal csak Istennek tenne jót, hiszen elrettentené az embereket a "rossztól". Csak azért hogy bántsa Istent, kínozza a gonosz lelkeket? Hát Isten lesem szarja azt aki a pokolba kerül onnan nincs vissza út, oda nincs return jegy, ha megakarja menteni a pokoltól akkor meg úgyis megtenné.

A legjobb, hogy azért van most annyi szenvedés mert mindenki elfordult Istentől és ezért ő is elfordult tőlünk. Hát nem tudom. Miért nem jelenik meg Isten mindenkinek? Menjen a Vatikánba és adják le a tévében. Ennyi. Készüljenek vele interjúk stb, stb, stb...

Tudom, Isten itt van csak nem látjuk a jeleket. Hát megmondon hogy ha jeleket keresel akkor látni is fogsz. Mert bemagyazárhatsz magadnak mindent. Ez olyan mint amikor a felhőkben meglátod azt amire gondolsz.

Na, mindegy nem akarom elvenni senki kedvét sem semmitől, szép az ha az embernek van mibe hinnie. Csak hát pont ettől ne várjon semmit. Higyjen a lottóban annak több esélye van minthogy Isten besegít.

Na kb ennyi. Bocs hogy ilyen hosszú lett.

Szerintem érted hogy mi az állásponton. Isten nem létezik, nem is létezett, de tudod mit? Ha létezik nagyon bújjon el, és szégyelje magát mert egy nagyon gonosz lény.

2010. jan. 14. 18:04
 27/57 anonim válasza:
88%

Isten nem létezik...Én hiszek a sátánban de istenben nem,mivel gondoljunk bele:

Bizonyiték a sátánra: Nézz egy halott embert,egy szomorú embert,egy szanaszét tört faágat.Látod Sátánt.

Isten bizonyiték: Mit nézzek? hogy mások szenvednek?akkor tök jó fej lehet isten nemde? vagy nem is létezik?de lehet hogy se sátán se isten nincs...

2010. febr. 22. 23:44
 28/57 anonim válasza:
56%

Miért születik például egy beteg gyermek egy normálsi családba akik tisztességesek nem lopnak nem csalnak stb?

több oka lehet... Előző életedben lehet hogy olyan ember voltál aki bántotta a gyerekeket, ezért következő életedre kaptad meg a büntetésed...lehet még más is...lehet azért született le hozzád egy beteg gyermek, mert ő választotta ki, hogy oda akar leszületni, és feláldozta magát, hogy feloldja az egész családfát a bűnjei alól...isten létezik, és lehet hogy most jó ember vagy, jóindulatú másokkal szemben, stb..viszont egész éeltedben szenvedsz..ezt isten látja/tudja...eézrt a következő életedben megfog téged jutalmazni... :)

2010. jún. 8. 22:18
 29/57 anonim ***** válasza:
66%

Létezik isten de nem az a bibliai. Vegyétek máér észre, hog az egész szart csak azért találták ki régen, hogy a nincstelen parasztok ne lázadjanak fel a királyok ellen.

Azt mondja a tanítás: "Szegényeké a mennyek országa"

Ennyit erről.

2010. aug. 2. 10:57
 30/57 anonim válasza:
71%

én is hittem benne mert gondoltam hogy segíteni fog rajtam és a családomon imádkoztam hozzá mert tudtam hogy segít majd.erre mindenki azt mondta hogy folytassam csak mert ha meghalok akkor a mennybe kötök ki.

na hát akkor kérdezem én egész életünkben kenyeret meg vizet eszünk közben pedig össze tesszük a két kezünket és várjuk hogy majd egy napon mi is olyan gazdagok leszünk.

hát persze 70 évesen gazdag leszel.

én azt mondom ha más bunkó veled akkor csapjál az asztalra és mond meg hogy ha majd ő szegény lesz (mert lehet hogy el veszt mindent)akkor te is olyan arrogáns bunkó leszel mint ő annak idején.aztán feldughatod a seggedbe a mennyek országát!hát pontosan! mert ha belenézel a tv-be és megnézed mi történik a világban akkor megtudod hogy egy önzetlen világban csak az önzőség hoz sikert!!!

2011. jan. 8. 17:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!