Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten létezik, akkor miért...

Ha isten létezik, akkor miért hagyja szenvedni azokat, akik hisznek benne?

Figyelt kérdés
Én eddig hittem istenben! De amikor rájöttem arra, hogy a gazdag és beképzelt emberek lehetnek boldogok(akik nem is hisznek benne), Rajtuk segít, és ők kapnak minen földi jót.!! De azok akik hisznek benne, és szeretik őt, de szegények, boldogtalanok, és elkeseredettek, rajtuk nem segít! Most is hiszek benne, hiszem hogy isten szemében NEM MINDENKI EGYENLŐ!!! Miért az arrogáns embereken segít, és miért nem azokon, akiknek tényleg szükségük volna a jóra?
2007. júl. 26. 12:15
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
71%
40/40-nek, ha így állsz hozzá én is mondhatnám, hogy csak ne higyjél meg lesz az eredménye, bár én nem szeretném
2013. márc. 10. 13:29
 42/57 anonim ***** válasza:
92%
Észre lehet venni, hogy ha szenvednek is azok akik Istenben hisznek, akkor is ők sokkal kevesebbet mint azok akik nem hisznek Istenben. Azért kell szenvedni, hogy Isten ráébressze az embert arra, hogy nem jó az út amelyiken jár, és, hogy változtasson valamin, hisz Isten az a ki tökéletes én nincs 1 hibája se. Ne feledjük mit mondott Jézus: "Én vagyok az út, az igazság, és az élet. Senki se mehet az Atyához csak énáltalam". Ezért szenvednek, aki ismeri az Urat, meglátja az Ő csodáit és meghallja az Ő szavát. Ez a baj a legtöbb emberrel, hogy nem veszik észre, ha Isten szól hozzájuk.
2013. márc. 10. 17:08
 43/57 haver13 válasza:

42/42 Gyönyörű kifejtés!

Hölgyeim és uraim!

A probléma ott kezdődik manapság, hogy nem hogy Istennek is joga LENNE haragudni ránk, hanem Őseinknek is! Miért? Mindenki nézzen magába mit cselekedett már életében?

Ha visszatekintünk Őseink szégyenkezve néznek le ránk, hogy milyen nyomorúságos-lelki- életben élünk, s nem vesszük észre! Aki pedig szót emel ellene, azt mindenki lenézi, kifigurázza. Meg például azt nem értem, hogy most bennünk van a hiba vagy Őseinkben? Imént ma beszélgettem édesanyámmal arról, hogy vannak ugye a mai zenei stílusok, diszkók. Érdekes, Őseink sokszor 150-szer boldogabbak voltak diszkó és ilyen zenei stílusok nélkül. Mi diszkóval valahogy még sem tudunk oly boldogak lenni, mint ők nélküle. Akkor hol is van a hiba?

Másodszor, Isten miért nem haragszik reánk? Sokszor közölte már velünk, hogy miért tenné? Az az erősebb ki képes megbocsájtani, Ő képes rá.S ezért nem is érez dühöt irántunk, s ezzel is az Ördög ellen küzd.

Megjegyzés:A sötétséget ne úgy akarjuk legyőzni, hogy rosszat teszünk, hanem,hogy meggyújtjuk a fényt a sötétben, gyűlöletre szeretettel válaszolunk. A fény az ami a sötétséget legyőzheti, ez a fény mindenkiben megtalálható, még a rosszakban is.

Mellesleg megfigyeltem ,hogy az emberek elfelejtettek 2 dolgot Isten felé:a könyörgést, a hálát és a köszönetet. Sokan imádkoznak Isten felé, de mikor elmondják imáikat nem fejezik ki könyörgésüket,hálájukat. Ezért nem segít rajtuk Isten.

Szerintem mindenki tudja magáról a saját bűneit, s mielőtt megteszi valami/valaki szól hozzá, hogy fiam biztos jó ha ezt teszed? Ilyenkor az ember megnyugtatja magát valami ürüggyel -ő akarta nem én ,muszáj volt stb.- ,de később rájön hogy annak a hangnak igaza volt.

Ám ahogy megfigyeltem életemben mindenkiben ott van a jó , de a mai világban ezt a jót elnyomják a szubkultúrák, a "kevés idő" fogalma, de persze sokan ezt sem veszik észre. Ha valaki megmondja a szemébe, akkor haragot érez, Igen az igazság gyakran fájdalmas. Ezenfelül ha megnézzük mindenkiben ott van a hit felé való vágyakozás, honnan tudom? Minden ember keresi a felsőbb rendűt lényt, a természet felettit, de sokan csak a szellem világban,kártyajóslásban,ezotériában találja meg. Itt a lényeg. A mai világ direkt így van kitalálva, hogy ne találd meg az igazi hitet. Így találták ki Sátán szolgái a zsidók ,fent a hatalmi körökben évszázadokkal ezelőtt! S mai napig ott trónolnak. Ezért ilyen szörnyű a mai világunk. A Sátán s szolgái irányítják a XXI. századot.

-"János evangéliuma 8.fejezet 44.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." Jézus a zsidókhoz-

Köszönöm annak, ki vette a fáradtságot és elolvasta mondani valómat!

Remélem értékes és figyelem felkeltő dolgokat közölhettem veletek.

2013. ápr. 9. 21:41
 44/57 haver13 válasza:
*Kijavítanám: köszönet és hála egyben.
2013. ápr. 9. 22:23
 45/57 haver13 válasza:

Még szeretném azt közölni, aki azt hiszi a vallást azért "találták" ki, hogy a szegények ne lázadjanak az nagy tévedésben van. Sőt ez valamelyest paradoxon is.

Hogy miért?

Ha ezt a marhaságot észre veszi, ami amúgy nem igaz csak ateisták, keresztény ellenesek propagandája, hogy lejárassák a kereszténységet, akkor miért nem veszi azt észre ami a mai ismétlem MAI világban folyik?

Manapság nincs belemagyarázás, ma teljesen "őszintén" belemondják az ember arcába, hogy rabszolga vagy, azt teszed amit mondunk. Kérem szépen ez direkt van, ÍGY kitalálva.

A vallás nem. A vallás alapjában jóra nevel, arra hogy légy erényes ,hívő ember. Mert a hit akaratot ad, az akarat cselekedetre sarkal a cselekedet pedig meghatározza énedet, múltadat, jelenedet, jövődet, egyszóval az életedet! Ezért van azt, hogy ma annyira ellenzik, meghazudtolják a vallást. Mert miért is lenne jó a vezető személyeknek egy gondolkodó, erényes birka tudat mentes tömeg? Csak púp lenne a hátukon..

2013. ápr. 10. 17:56
 46/57 haver13 válasza:
A helyesírási hibákért elnézést kérek. Sajnos utólag nem lehet kijavítani..ismét bebizonyítottam ,hogy én is ember vagyok.
2013. ápr. 10. 17:58
 47/57 anonim ***** válasza:
Jézus is szegény volt és szenvedett a kereszten, miközben ártatlan volt, Isten nem a földi javakat igéri, hogy kapsz vizet, pénzt, ételt, hanem a halál utáni öröm lehetőségét, de az életünknek örülni kell gondolj bele, hogy vannak rosszabb-és rosszabb sorsok az univerzumban... a gazdagok azért azok mert a saját erkölcseik határai és tudásuk alapján gazdagodtak meg, de a pénzt kivonnyák a forgalomból, a víz elfogy, a házat lerombolják, a gyémántot meg ellopják, a test meg elporhad... ilyen egyszerű ez az egész :)
2013. ápr. 27. 08:57
 48/57 anonim válasza:

Ha már nem hiszel, nem is hittél igazából...

Tudom, hogy ez nem válasz, és bocsi... ://

2013. aug. 1. 11:53
 49/57 anonim válasza:
ha van isten akkor az a cigányokat szereti de nagyon. úgyhogy ha van akkor remélem ezt olvassa és felfordul.
2013. nov. 5. 13:53
 50/57 ePoe válasza:

Gyerekek:D olyan jó nézni ezeket a kommenteket nagyon el gondolkodtatóak, még egy hit valló embere mint pl: nekem.

Én csak 14 éves vagyok. De én hiszek istenben, nem azért hogy amikor meg halok majd ott fent sokkal jobban érezem magam akadályok nélkül, hanem hogy találkozzak az Úrral, és Jézussal a mennyek országában. Az én családom nem hívő speciel amikor meg tudták a szüleim, hogy konfirmációra járok hiszen nekem kötelező, mert én református ált.-ba járok. Amint ezt meg tudta az édesanyám ki röhögött engem, hogy nekem ezért bent kell maradnom, ezért az Úrt megkértem hogy engem büntessen ne az anyámat hiszen ő hozott a világra, inkább én szenvedjek mint hogy az anyám. Egy kicsit el kanyarodtam a témától de se baj:D. Az a lényeg, hogy amikor kicsi voltam egyáltalán nem hittem istenbe, azt se tudtam ki ő. Egészen 2.osztályig. Először úgy ismerkedtem meg vele hogy megkértem őt hogy mutassa meg hogy ő téllege létezik. Azt kértem tőle (természetesen rosszat) hogy egy fiú aki elégé csöndes, hogy vesszen össze az egyik fiúval, és megtörtént másnap. Elégé fura volt, és attól a naptól egyre jobban érdekelt az isten igéje. Én így térültem meg. Egy olyan családba születtem ahol egyáltalán nem ismertettek meg Istennel.

Akik pedig ateisták azoknak üzenem hogy gondolkodjanak el ezen :

Ördög létezik ez köztudott. És mint tudjátok meg is szállhat testet/lelket, és ilyenkor szokták hívni az Őrdög űzőket akik isten igéjével akarják ki űzni az áldozat lelkéből az őrdögöt, és ezzel sikerül is eltávolítani őket az illetőből. Tehát hogyha így gondolkodunk akkor létezik Isten.

Bocsi, hogy összeszedetlenül írtam ezt, mert este írtam meg:P

2013. nov. 20. 23:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!