Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten létezik, akkor miért...

Ha isten létezik, akkor miért hagyja szenvedni azokat, akik hisznek benne?

Figyelt kérdés
Én eddig hittem istenben! De amikor rájöttem arra, hogy a gazdag és beképzelt emberek lehetnek boldogok(akik nem is hisznek benne), Rajtuk segít, és ők kapnak minen földi jót.!! De azok akik hisznek benne, és szeretik őt, de szegények, boldogtalanok, és elkeseredettek, rajtuk nem segít! Most is hiszek benne, hiszem hogy isten szemében NEM MINDENKI EGYENLŐ!!! Miért az arrogáns embereken segít, és miért nem azokon, akiknek tényleg szükségük volna a jóra?
2007. júl. 26. 12:15
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
62%
Berecki Anna üzenete előttem is közismert, s bár én általában nem szoktam állást foglalni hit kérdésekben, Isten passzivitása, engem is megdöbbent, de ha arra gondolok, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek", megint csak nem tudok, mit mondani.
2007. nov. 20. 10:45
 12/57 anonim ***** válasza:
43%
Sok Istent teremtett eddig az emberiség. A mi kulturkörünkben jelenleg a bibliai SátánIstenre szokás gondolni a szó halattán. Nos ez az istentipus egyazonos a Sátánnal és ezért. Ha mindenható, akkor csak úgy nem tudja legyőzni az állítóllagos ellenfelét, ha az önmagában lakozik.
2007. nov. 25. 17:49
 13/57 anonim válasza:
71%

Ha megkeresed a Bibliádból a Jakab 1:13-at, ezt olvasod: "Senki ne mondja ,amikor próba alatt áll, hogy: >>Isten tesz próbára.<<Rossz dolgokkal nem lehet próbára tenni Istent, és Ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit." tehát soha nem Istentől származik a gonoszság, amit magad körül tapasztalsz (Jób 34:10-12). Igaz, Isten megengedi, hogy történjenek rossz dolgok. De nagy különbség va aközött, hogy valamit megenged, és aközött, hogy Ő okozza azokat.

De nem kell aggodalmaskodni, mert tudjuk, hogy nemsokára véget vet ennek a gonosz rendszernek! Hogy kik fognak megmenekülni ebből a harcból, arról a későőbbiekben tudnánk beszélni, addig is kitartást kívánok! Üdv.: Csaba75

2007. dec. 13. 16:18
 14/57 anonim ***** válasza:
65%

Abban én nem hiszek, hogy Isten eldönti, ki szenved és kit jutalmaz, ez elég "gyerekes" felfogás, és azé a társadalomé és embereké, akiknek (tudatalatt vagy nem) szükségük van egy apa-képre, ami irányítja a dolgokat, mi meg csak bólogatunk. Ha jót kapunk hajrá jók voltunk, ha rosszat, megérdemeltük mert nem voltunk jók, ha nem értjük mi van, "isten útjai kifürkészhetetlenek". Nekem is meghalt valakim és nem azért mert nem érdemeltük meg a jót, mert fantasztikus családom van. A szegényeké isten országa címűt pedig a kereszténység találta ki a hívők beszerzésére ill. hatalmának növelésére.

Szerintem inkább mi irányítjuk az életünket, nem Isten (ő nekem inkább valami szemlélő) De tudjuk is irányítani, csak erre még nem sokan jöttünk rá. Ha valami rossz történik, nem azért, mert bűnhődnünk kell, hanem hogy utána sokkal erősebbek legyünk. Azért történnek velünk a rossz dolgok, mert képesek kell hogy legyünk túlélni, ezzel pedig többek lenni, új dolgokat tanulni, ami nagyon nehéz.

2008. jan. 14. 10:55
 15/57 anonim ***** válasza:
28%
Egy másik kérdés! Hiszel a szellmekben? Mert Isten már halott!
2008. jan. 27. 17:37
 16/57 anonim ***** válasza:
76%
Isten jó. A sátán gonosz. Az ember pedig szabad akarattal születik. Te döntöd el, merre mész. A sátán nem akarja, hogy jó döntéseket hozz, ezért lop, öl, pusztít. Isten nem kényszeríti rád az akaratát, mert tiszteli a szabadságodat. Ha úgy döntesz, perelsz Vele, perelj, de előre szólok: Neki van igaza. Jó, ha még a földi pályafutásod alatt erre rádöbbensz. Az irigység, a keserűség és a harag nem viszi előbbre az embert. A tűzben edzett hit viszont igen :-) És különben is: Ha problémád van a dolgok menetével, mondd el Istennek. Ő bölcsebb válaszokat fog adni neked, mint mi.
2008. febr. 2. 00:37
 17/57 anonim válasza:
34%
Szerintem az embernek, mindíg szüksége van önámításra, hogy tovább tudjon lépni, és ne keljen felelőséget vállalni a tetteiért. Ezért találták ki a vallást. Ha van Isten, miért tenne próbára, hiszen ő mindenható, tudja a végeredményt.
2008. márc. 23. 20:55
 18/57 anonim ***** válasza:
38%
Sokat gondolkodtam már én is ezen a kérdésen. Én hiszek a reinkarnációban, és úgy gondolom, hogy a rossz dolgok azért történnek velünk, hogy tanuljunk belőle. Lehet, hogy előző életünkben követtünk el valamilyen bűnt, amely miatt jelenlegi életünkben meg kell tapasztalnunk egy hasonló élethelyzetet, hogy személyiségünk ezáltal fejlődni tudjon. Próbálj visszagondolni azokra a múltbeli rossz dolgokra, amik veled történtek, hátha sikerül levonni belőlük valamilyen tanulságot, vagy lehet, hogy épp egy rossz élethelyzet hozott később valamilyen jót az életedbe.
2008. márc. 30. 23:24
 19/57 anonim ***** válasza:
38%

Isten? A nyugati világban azt hiszik tárgyiasult,megjelenített dolog.

Valójában isten bennünk lakozik,ez azonban nem egy másik személy hanem önmagunk egy másik énje.Ez a bennünket vezérlő gonviselő nem fizikai testben nyilvánul meg hanem inkább szelleminek nevezhető.Amikor imádkozol nem máshoz mint a gonviselő énedhez imádkozol.Ha imánk nem ért célt a hibát mindíg magunkban kell keresnünk,tökéletlen fizikai lényünkben.Éppen ezért mindíg egyszerű nyelven kell imádkozni,azért hogy még véletlenül se lehessen félreérteni.A gondviselő én nem érti a nem szavakat éppen ezért nem kérheted például azt,hogy:segíts nekem nem akarom,hogy a kislányom beteg legyen,mert ezt úgy érti,hogy betegséget kérsz.Inkább:kérlek adj nekünk egészséget stb.Mint a biblia is mondja :Kérj és megadatik!

Én is hiszem ,hogy semmi nincs véletlen az életünkben,minden a lelki fejlődésünket szolgálja.Ebben az életben azért ér rossz minket mert általa valamilyen leckét meg kell tanulnunk,mindennek értelme van,és ha elfogadod a sorsod,boldog ember lehetsz.Ezzel nem azt mondom,hogy bele kell törődni minden rosszba,de ha elfogadod már nem gyötör többé,és a jövő felé nézhetsz.Ha nem hiszel istenben saját magad tagadod meg!

Aki nem hisz kicsit foglalkozzon a reinkarnációval és sok minden világossá válik számára!A reinkarnáció minden vallásban szerepel,csak a kereszténység elfelejtette ezt,helyette alkotott mennyet és poklot a gondviselő ént pedig istennek nevezte el.

"Jézus a templom előcsarnokában ült,és sokan jöttek,hogy meghallgassák tanításait.Valaki megkérdezte tőle:Uram mit tanítassz az életről? Ő pedig így felelt:Boldogok kik sokat tapasztaltak ,mert szenvedéseik által tökéletessé válnak.Olyanok lesznek ők mint isten angyalai az égben és sosem fognak meghalni sem nem kell újjászületniük többé,mert születésnek és halálnak nem lesz többé hatalma felettük"(37,1-2)

2008. máj. 5. 12:50
 20/57 anonim ***** válasza:
37%
Mert Isten szabad akaratot adott nekik azt teszik amit akarnak.Ő különösebben nem szól bele az életükbe.És aki itt ,,szenvedett" azért,hogy jó legyen, az majd az örök életbe jut.És aki a földön lusta volt,az a pokolban fog szenvedni.
2008. nov. 26. 12:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!