Ha isten létezik, akkor miért hagyja szenvedni azokat, akik hisznek benne?
Ha megkeresed a Bibliádból a Jakab 1:13-at, ezt olvasod: "Senki ne mondja ,amikor próba alatt áll, hogy: >>Isten tesz próbára.<<Rossz dolgokkal nem lehet próbára tenni Istent, és Ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit." tehát soha nem Istentől származik a gonoszság, amit magad körül tapasztalsz (Jób 34:10-12). Igaz, Isten megengedi, hogy történjenek rossz dolgok. De nagy különbség va aközött, hogy valamit megenged, és aközött, hogy Ő okozza azokat.
De nem kell aggodalmaskodni, mert tudjuk, hogy nemsokára véget vet ennek a gonosz rendszernek! Hogy kik fognak megmenekülni ebből a harcból, arról a későőbbiekben tudnánk beszélni, addig is kitartást kívánok! Üdv.: Csaba75
Abban én nem hiszek, hogy Isten eldönti, ki szenved és kit jutalmaz, ez elég "gyerekes" felfogás, és azé a társadalomé és embereké, akiknek (tudatalatt vagy nem) szükségük van egy apa-képre, ami irányítja a dolgokat, mi meg csak bólogatunk. Ha jót kapunk hajrá jók voltunk, ha rosszat, megérdemeltük mert nem voltunk jók, ha nem értjük mi van, "isten útjai kifürkészhetetlenek". Nekem is meghalt valakim és nem azért mert nem érdemeltük meg a jót, mert fantasztikus családom van. A szegényeké isten országa címűt pedig a kereszténység találta ki a hívők beszerzésére ill. hatalmának növelésére.
Szerintem inkább mi irányítjuk az életünket, nem Isten (ő nekem inkább valami szemlélő) De tudjuk is irányítani, csak erre még nem sokan jöttünk rá. Ha valami rossz történik, nem azért, mert bűnhődnünk kell, hanem hogy utána sokkal erősebbek legyünk. Azért történnek velünk a rossz dolgok, mert képesek kell hogy legyünk túlélni, ezzel pedig többek lenni, új dolgokat tanulni, ami nagyon nehéz.
Isten? A nyugati világban azt hiszik tárgyiasult,megjelenített dolog.
Valójában isten bennünk lakozik,ez azonban nem egy másik személy hanem önmagunk egy másik énje.Ez a bennünket vezérlő gonviselő nem fizikai testben nyilvánul meg hanem inkább szelleminek nevezhető.Amikor imádkozol nem máshoz mint a gonviselő énedhez imádkozol.Ha imánk nem ért célt a hibát mindíg magunkban kell keresnünk,tökéletlen fizikai lényünkben.Éppen ezért mindíg egyszerű nyelven kell imádkozni,azért hogy még véletlenül se lehessen félreérteni.A gondviselő én nem érti a nem szavakat éppen ezért nem kérheted például azt,hogy:segíts nekem nem akarom,hogy a kislányom beteg legyen,mert ezt úgy érti,hogy betegséget kérsz.Inkább:kérlek adj nekünk egészséget stb.Mint a biblia is mondja :Kérj és megadatik!
Én is hiszem ,hogy semmi nincs véletlen az életünkben,minden a lelki fejlődésünket szolgálja.Ebben az életben azért ér rossz minket mert általa valamilyen leckét meg kell tanulnunk,mindennek értelme van,és ha elfogadod a sorsod,boldog ember lehetsz.Ezzel nem azt mondom,hogy bele kell törődni minden rosszba,de ha elfogadod már nem gyötör többé,és a jövő felé nézhetsz.Ha nem hiszel istenben saját magad tagadod meg!
Aki nem hisz kicsit foglalkozzon a reinkarnációval és sok minden világossá válik számára!A reinkarnáció minden vallásban szerepel,csak a kereszténység elfelejtette ezt,helyette alkotott mennyet és poklot a gondviselő ént pedig istennek nevezte el.
"Jézus a templom előcsarnokában ült,és sokan jöttek,hogy meghallgassák tanításait.Valaki megkérdezte tőle:Uram mit tanítassz az életről? Ő pedig így felelt:Boldogok kik sokat tapasztaltak ,mert szenvedéseik által tökéletessé válnak.Olyanok lesznek ők mint isten angyalai az égben és sosem fognak meghalni sem nem kell újjászületniük többé,mert születésnek és halálnak nem lesz többé hatalma felettük"(37,1-2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!