Szerintetek van Isten?
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 09-25 11:25
hiába nem hamisították, csak írás, nem tudomány, hitler könyvét sem hamisították, még sem fogadjuk el igaznak.
jeruzsálem pusztulása pedig nem ma történt. arról is csak történelmi forrásokból tudsz, nem igaz?
mellesleg egy királyság pusztulását megjósolni, nem nagy feladat. királyok tanácsnokai évezredeken át művelték ezt a fajta jóslást, isten és mindenféle szellemek segítsége nélkül. ez politika és emberismeret.
ne érts félre, én is tisztelem a nézőpontod mindaddig, amég nem kényszerítesz másokat arra, hogy eszerint éljenek, és tudod az a gond, hogy az istenhívők nagytöbbsége igen is kényszerít (lásd pl abortuszellenesség stb)
S mi van ha nincs egyedül?
A Teremtést mindenki úgy fogja fel, hogy meg kellett tervezni. Na most, ha úgy vesszük, lehet, hogy egy egész brigád tervezte az embert ;)
Néha erre jár a Teremtő brigádból egy-egy tag, de nem mindig, s emiatt van, hogy néha nincs segítség, néha a rosszakat segítik, néha a jókat.
Számtalan hasonlatot lehet mondani, miért lehet e kérdésen jókat vitatkozni.
Ma egy csomó olyan - nem vallással kapcsolatos - dolgot ismerünk, amit mondjuk pár száz éve elképzelni se tudtak. Ha ezek közül egyről, mondjuk a pestis kórokozójáról az 1500-as években azt mondod, hogy csak egy baktérium, némi injekció, akkor megégetnek, mint istenkáromlót. Ma sehol se égetnek meg.
Isten létezése is ilyen kategória - ma nem áll rendelkezésre sem hitelt érdemlő bizonyság, sem hitelt érdemlő cáfolat.
Az olyan nagyon egyszerű megközelítések, mint "ha van isten és emberszerető nem hagy éhen halni" és hasonlók pedig e téma eldöntésére annyira alkalmatlanok, hogy minden ezzel töltött perc időpocsékolás.
Igazából ezt a kérdést nem is így szokták feltenni, hanem valahogy úgy, hogy mi igaz:
(1) van valami felsőbbnek nevezett erő, amelytől ered a világmindenség, így közvetetten mi is.
(2) nincs más erő, mint a természet, amely önmagában fejlődik, egyes részletekben tudjuk hogyan, másban meg nem.
Aztán ki ki vérmérséklete szerint próbálja kutatni, hogy (1) vagy (2) az igaz. Ennek leegyszerűsítése a "van Isten?" kérdés. Véleményem van, de annyira nem érzem okosnak (és beképzeltnek)magam, hogy válaszoljak a kérdésre.
Én nem hiszek benne. Ha létezne nem ilyen világ lenne. Nem a jókat büntetné.
Apukámat 25 évesen vesztettem el. Anyukám sem azt a sorsot érdemli amit kap. Ő nagyon jó ember.
Szerintem nincs Isten. Ő nem engedné, hogy a jók tönkre menjenek és szenvedjenek.
(Azért szívesen megkérdezném tőle, hogy miért az én Apukámnak kellett elmennie és miért akkor és úgy ment el :'(
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:21
Egyetértek veled, ment is a zöld. Én sem értem, ha van Isten, akkor ugyan miért hagyja a jó és tiszta embereket szenvedni? De persze nem az én dolgom ezt számon kérni vagy megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!