Szerintetek van Isten?
'De ha tényleg létezik mért akarná megölni azt aki úgymond hívője hisz benne?'
Én aztmondom, hogy a lány már megtette azt amiért Isten őt a földre küldte.
Én hiszek Istenben. Úgy neveltek. Nem igazán járok templomba meg ilyenek, de jó valakinek elmondani, hogy mibánt. És ha elhiszem, hogy segít nekem, akkor segít is.
Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
Aki vallásos annak ez természetes, mert hát nyilván Istent imádja, nem?? :) Neki szolgálj! Na látod?, te nem érted! Szerinted dolgozni kell neki, vagy mi? :D
De egyébként akkor lenne kényszerítés, ha nem lenne más választási lehetőséged! De VAN!! Mert nem kell hinni!! Érted?
Biztosan állíthatom, hogy nincs Isten, vagyis van, az emberek fejében! Sokaknak megnyugvást ad az a gondolat, hogy hogy nálánál hatalmasabb erő segíti és támogatja, talán így könnyebb az élet. A keresztény Isten nem létezik, mint ahogy a Nap sem Isten csak egy csillag. Sokan azt mondják tiszteljük mások hitét, de sokszor ez egyenesen a butaság sőt néha az ostobaság tisztelését jelenti, amit én nem tudok megtenni, igenis befolyásolhatónak, butának tartom azt, aki Istenben hisz. Mindezek ellenére szükséges jónak tartom az egyházat, a társadalmi összhang, a közösségek jól működésének szempontjából. nagyon helyes a templomban közösen énekelni, jó érzés egy helyre tartozni, istenimádat nélkül is ezeket a dolgokat jó nyugodtan meg lehet csinálni, részemről várom, hogy az egyház vallási intézményként mikor válik társadalmi intézménnyé.
A válaszom egyébként röviden ennyi: Nincs Isten, csak egyes emberek fejében, értsd úgy a gondolataiban, a tapasztalataiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!