Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek van Isten?

Szerintetek van Isten?

Figyelt kérdés
Én teljesen ateista vagyok nem szólok le senkit amiért például keresztény vagy ő teljesen hívő de engem például gyerekként is kereszténynek neveltek de már 10évesen megfogalmazódott bennem az a kérdés hogy mivan ha nincs isten?Féltem kijelenteni hogy nincs mert a "pokolra kerülök" de mostmár 15évesen teljesen úgy érzem hogy nincs Isten.Vannak itt olyanok akik elvesztették a hitüket úgy mint én?Vagy esetleg valami "csoda" folytán visszanyerték a hitüket?Esetleg akik épp abban a fázisban vannak mint én 10évesen?
2011. szept. 24. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
44%

Én hiszem amúgy, hogy van az embernél hatalmasabb intelligens erő, de, hogy ez nem egy idős bácsi, akit egyesek Istennek hívnak, az hót ziher. S inkább többen vannak, nem egyedül szemétkedik az alsóbb síkok lényeivel. Valószínű ezért is létezik több vallás. A több lény miatt.

S ha van pokol s menyország, az is leírható metafizikai egyenletekkel.

2011. szept. 26. 10:13
 62/82 anonim ***** válasza:

Van arra bizonyíték, hogy a keresztények kevesebbet/többet szenvednek, mint a muszlimok vagy a buddhisták? Már csak ha erre a próbatételes dologra gondolunk......

A tibeti szerzetesek a pokolra kerülnek, ha nem keresztelkednek meg?

2011. szept. 26. 15:22
 63/82 anonim válasza:
Nem kell rá bizonyíték, mert nem szenvednek többet. A fájdalom kín és szenvedés mindannyiunkat elérhet. Ez azóta van így, amióta megszűnt a paradicsomi állapot. Legyen valaki buddhista, muszlim vagy zsidó, egy nehéz időszak, egy krízis mindig próbára teszi az ember hitét.
2011. szept. 26. 16:11
 64/82 anonim ***** válasza:

De hát a buddhista nem hisz az Atyában, a Fiúban és a Szentlélekben. Ez nem baj? :)

Tehát akkor mégsem gond, hogy azt mondom, nem a te istened teremtett mindent, hanem a 4 másik isten? ;)

2011. szept. 26. 16:25
 65/82 anonim válasza:
Nekem ugyan nem baj, ha ezt állítod. Az se ha nem hisznek Istenben. Isten minden jó megtestesítője, és ha jól tudom a buddhisták is hasonlóan a jó értékek szerinti életet követik.
2011. szept. 26. 16:50
 66/82 anonim ***** válasza:
40%

Hogy Istennek kivel milyen tervei vannak csak Ő tudja.

Én is beteg voltam ,vagyis még nem gyógyultam meg teljesen.Bízom Jézusban és vele könnyebb.Így tudom hogy létezik ,megkönnyíti terheinket.Voltak álmaim amelyeket tudom és érzem hogy atyámtól valók és így tértem meg.

A lány aki most beteg bíznia kell Jézusban.Most nem szabadna elveszíteni a hitedet ,hogy erőt meríts a lányba aki amúgy is félelemben lehet.A halált senki nem kerülheti el.De kérd a te megváltódat hogy mit szeretne .Beszélj hozzá hallja minden szavad.Kívánom hogy megtaláljátok és megértsétek Jézus Krisztust.

"Keressetek és találtok.."

Béke veletek!

2011. szept. 26. 19:25
 67/82 Anetalia válasza:
32%

Isten létezik.

Ha ő nem lenne akkor te se lennél.

Ugyanis valakinek kellet teremteni minket.

És az :Isten

2011. szept. 28. 15:16
 68/82 anonim ***** válasza:
17:14 ez a szabad akarat. Szabadságot kaptunk, mert szeret minket. Az viszont már emberi tényező, hogy ki mire használja ezt a szabadságot..
2011. szept. 28. 18:59
 69/82 anonim ***** válasza:

Nem teljesen szabad az akarat.

Sok mindent nem tehetünk meg.

Viszont szórakozásból vagy szeretetből adta a gyűlölet lehetőségét az embernek?

2011. szept. 28. 19:02
 70/82 anonim ***** válasza:

"Sok mindent nem tehetünk meg."

Hát dehogynem már: Bármit megcsinálhatsz amit akarsz, akármi is a következménye, nem fog vissza semmi a saját felépített berlini falaidon-gátoltságodon kívül.

2011. szept. 29. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!