Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek van Isten?

Szerintetek van Isten?

Figyelt kérdés
Én teljesen ateista vagyok nem szólok le senkit amiért például keresztény vagy ő teljesen hívő de engem például gyerekként is kereszténynek neveltek de már 10évesen megfogalmazódott bennem az a kérdés hogy mivan ha nincs isten?Féltem kijelenteni hogy nincs mert a "pokolra kerülök" de mostmár 15évesen teljesen úgy érzem hogy nincs Isten.Vannak itt olyanok akik elvesztették a hitüket úgy mint én?Vagy esetleg valami "csoda" folytán visszanyerték a hitüket?Esetleg akik épp abban a fázisban vannak mint én 10évesen?
2011. szept. 24. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
72%

"mért akarná megölni azt aki úgymond hívője hisz benne?"

Aranyos vagy, és sokan ilyen esetben (betegség, halál) veszítik el a hitüket, de sehol sincs garantálva az örök élet! Isten életet ad, és el is veszi!

Egyébként azt hitted, hogy Isten a felelős mindenért? Főleg ezért? A betegségek, járványok, vírusok, baktériumok, mind az élőlények hibája, azért ne vicceld el a témát, Isten nem varázsló!

2011. szept. 24. 18:57
 12/82 A kérdező kommentje:
De ha hisznek Istenben és semmi de semmi rosszat nem tettek akkor mért bünteti őket?
2011. szept. 24. 18:58
 13/82 A kérdező kommentje:
De elvileg ő a mindenható ha ő teremteni tud akkor szerintem 1 csettintésre megszűntethetne minden járványt vagy csak én gondolkodom rosszul?
2011. szept. 24. 18:59
 14/82 anonim ***** válasza:
78%

Az én családom vallásos, és ilyen nevelést is kaptam.

Aztán megtörtént életem legnagyobb tragédiája, meghalt a kisfiam születése után pár nappal, minden imádkozásom és Istenhez való könyörgésem ellenére. Már-már hisztériásan könyörögtem hogy ne vegye el tőlem, ő a mindenem.

Akkor elfordultam a vallástól, sőt mi több megtagadtam hogy egyáltalán létezik bármilyen isten is.

Később ahogy telt az idő, megfogalmazhatatlan, de mégis valóságos kisebbfajta "csodák" történtek meg velem, olyan dolgok amik nem alakulhattak volna pozitívan ha nincs mellettem/fölöttem valaki aki a szó szoros értelmében vigyáz rám. Visszataláltam az egyházhoz, de nem fanatikusan. Viszont: Hiszem, és tudom hogy a kisfiam lelke él, mellettem van minden pillanatban, ő az én kis angyalom. Igen, most már hiszek Istenben, hinnem kell benne hogy a kisfiam odafönn vigyáz rám és vár rám, ha majd eljön az idő, újra a karomban foghatom és akkor már nem választ el tőle soha senki!

2011. szept. 24. 19:02
 15/82 A kérdező kommentje:
Részvétem a kisfiadért.De én mivel egy makacs ember vagyok és ateista(jó párosítás)az én felfogásom szerint halál után nincsen semmi.Ha úgy nézzük most lehet hülye példát hozok fel de az univerzum is véges.igaz folyamatosan tágul de véges és utánna nincs tér vagy idő magyarán nem tud létezni ott semmi.sok ember a baráti körömből is vallásos és legtöbben (szerintem) félnek a semmi fogalmától mert nemtudják felfogni a semmit.hogy halál után nincs élet.ez a saját véleményem de igen biztos sok embernek segít ha hisznek abban hogy van Isten és segít nekik de én valahogy úgy érzem hogy nem fogom visszanyerni a hitem.barátnőm betegsége csak rá tett még 1 lapáttal nem teljesen az miatt veszítettem el a hitem
2011. szept. 24. 19:06
 16/82 anonim ***** válasza:
60%

"akkor azt se tudták bebizonyítani eddig hogy létezik ahogy azt sem hogy nem."

Ez így van! De fáj hinned benne? Nem kér pénzt, és energiát sem igényel! Csak maximum nyugodtabb napjaid lesznek, és tényleg jót tesz a lelkednek! Ez a baj az emberekben, hogy a bajban átkozzák, és megtagadják Istent, de a sok jót, ami nap mint nap történik velük, a saját számlájukra írják, hogy maguknak köszönhetik, és Istent ilyenkor el is felejtik! Azt gondolom, hogy ez egy elég összetett téma, amit nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy halál = Isten tagadás!

2011. szept. 24. 19:11
 17/82 A kérdező kommentje:
Ez teljesen jogos hogy nem kér pénzt illetve sem energiát de sem akkor sem most nem telnek nyugodtabban a napjaim.Ha most belegondolok hogy mennyi embert mészároltak le a középkorban "isten nevében" akkor megfogalmazódik bennem a kérdés.Isten tényleg szeret mindenkit?Ha már ez így lenne akkor nem kellet volna megakadályoznia ezt a mészárlást?Nem azt mondom hogy Isten hibája mert volt elég sok becsavarodott ember a középkorba de akkor is ez nekem elég érdekes.A másik meg az hogy az egyház nagyon ellenezte a szellemi fejlődést és ezzel hátráltatta az emberiséget is.És megint ugyanaz a kérdés:Mért?
2011. szept. 24. 19:17
 18/82 anonim ***** válasza:
93%

"halál után nincs élet"

Na itt az a pont, mikor nem tud tovább beszélgetni egy ateista és egy vallásos ember! Ez a 2 véglet:1. halál után semmi, és 2.halál után Élet! Az elsőt egy vallásossal soha nem tudod elhitetni, míg az utóbbit Te nem fogod elhinni. Vitatkozni pedig ezen a témán egy vallásos nem fog, mert hitet nem lehet Emberekbe kényszeríteni!

2011. szept. 24. 19:17
 19/82 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam.Nem azt mondom hogy nincs élet a halál után csak az én véleményem szerint nincs.Bocsánat
2011. szept. 24. 19:20
 20/82 anonim ***** válasza:
38%
Annyira gyűjtőfogalommá vált az Isten, hogy lehetetlen válaszolni. DE ha azt kérdezed, hogy van-e bibliás-keresztényes isten, a válaszom; Nem.
2011. szept. 24. 19:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!