Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten az 1000 éves birodalom...

Golden Axe kérdése:

Isten az 1000 éves birodalom után szó szerint megsemmisíti a bűnt?

Figyelt kérdés

Kérdés1: láttam a Végidők jelei c. dok.filmet. A végén arról beszéltek, hogy az 1000 éves birodalom után, mikor már áll az Új Jeruzsálem, és a bűnösök kivül vannak, akkor őket Isten tűzesővel pusztítja el. Ez a tűzeső mindent láva szerűvé változtat a Földön, kivéve az Új Jeruzsálemet. Ebben a lávás cuccban semmivé lesz a bűn, vagyis Isten örökre megsemmisíti a bűnt! Ez azt jelenti, hogy a szó szoros értelmében a sátán és a bűnös lelkek semmivé lesznek? Tehát nem a tüzes tóba lesznek levetve örökre?

Kérdés2: a bűnös lelkek azért akarják lerohanni Új Jeruzsálemet, mert pipák Istenre, amiért a pokolban voltak a feltámadásig?

2011. aug. 24. 01:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"elárulhatnád, hogy álmodban, kábulatban vagy milyen állapotban láttad a kész Jeruzsálemet és egyáltalán a Földön vagy a mennyekben? "

Hol írtam azt, h láttam?

2011. aug. 25. 19:24
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"Szerintem már készen várja, hogy Isten népe beköltözzön. Csak egyenlőre nem a Földön, hanem fent Isten országában van!"

Ezzel a kijelentéseddel kapcsolatosan a kérdéseim csak "példakérdések" voltak.

Egy kicsit konkrétabb leszek: Szerinted Isten országa fent hol van? Egyáltalán hol van a fent, mihez viszonyítod?

(Mert hogy a Földünk pörög is és halad is.)

2011. aug. 25. 21:27
 13/20 anonim ***** válasza:
Az utolsó 1000 éves birodalomnak majdnem Berlin lett a fővárosa.....
2011. aug. 25. 22:11
 14/20 A kérdező kommentje:

"Szerinted Isten országa fent hol van?"

Én nagyjából úgy képzelem el, mint 1 almát. A husa kifele végtelen kiterjedésű, azonban a középpontjában az ember által ismert Univerzum van. Így a Föld minden pontján igaz a kijelentés, miszerint a Menny odafent van.

2011. aug. 26. 13:44
 15/20 A kérdező kommentje:
Annak azért tudnék örülni, ha betartanánk ennek a honlapnak az etiketjét...
2011. aug. 26. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az elképzelésed sem rossz, de egy kicsit fejleszthetnéd csillagászati ismereteidet is.

Én a Végidők jelei c. dok.filmet nem láttam, de sok minden csak feltételezés lehet benne, vagy bizonyos csoportok "megrendelésére" készült.

További jó elmélkedést.

2011. aug. 26. 14:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egy részletet mégis megnéztem a filmből:

http://www.youtube.com/watch?v=JIxcS79iavE - ha erre gondoltál.

Jól tippeltem az előző válaszomban, ezt a filmet a Jehova Tanúi készítették oktatási célból. Ha te is jehovás vagy akkor nagyon hinned kell benne, mert így is lesz.

Csak azt nem tudom, hogy Jézus hogyan fogja feltámasztani azokat, akik a 2000 év alatt teljesen szétporladtak és az atomjaik sincsenek sehol. Jézus honnan tudja a kb. 11 milliárd ember alakjának, gondolkodásának típusait és hogyan fogja őket "összerakni" (bocsánat feltámasztani)?

2011. aug. 26. 19:31
 18/20 A kérdező kommentje:

"Az elképzelésed sem rossz, de egy kicsit fejleszthetnéd csillagászati ismereteidet is. "

A Menny koordinátáinak mi köze a csillagászathoz?

"Én a Végidők jelei c. dok.filmet nem láttam, de sok minden csak feltételezés lehet benne, vagy bizonyos csoportok "megrendelésére" készült."

Akár részletet láttál, akár nem, úgy tűnik a Jelenéseket egyáltalán nem ismered. Csak azt nem értem, h akkor mit szeretnél itt?

2011. aug. 27. 00:03
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Néhány konkrét, bizonyítékokkal alátámasztott dolgot!

(Például a teremtésnél a "kezdetben vala ..." helyett egy időszámítás előtti évszámot, ami lehetett 13.999 év - vagy 6.999 év is a Jézusi nemzetség táblázat alapján, és akkor én is hívő leszek.)

2011. aug. 27. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem tudom, hogy Jézus hogyan fogja feltámasztani azokat, akik a 2000 év alatt teljesen szétporladtak és az atomjaik sincsenek sehol. Jézus honnan tudja a kb. 11 milliárd ember alakjának, gondolkodásának típusait és hogyan fogja őket "összerakni" (bocsánat feltámasztani)?"

Anyag nem vész el, ezt tudhatnád.

De lényegtelen, hogy elveszett-e vagy nem, mert aki mindenható, mindenttudó teremtő bármikor újraalkothat, újrateremthet bármit, minden képessége és tudása megvan hozzá.

2011. aug. 28. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!