A 3. Birodalom szerint az északi ember az istencsászár, akkor mi van az alpesi emberrel?
Ez így nem pontos, tudományosan az indoeurópaiaknak az indo-iráni ágát nevezik árjának, akik i.e. a 2.évezred környékén nyomultak be Indiába, elnyomva a Dravida őslakosságot, ezeknek a leszármazottjait nevezik manapság is árjának.Később már a 19, században különböző fajelméletek valamint a pángermánizmus kapcsán merült föl az árja fogalom, legutóbb pedig a nácik használták a fogalmat, eredeti jelentésétől már eléggé eltávolodva.A Szlávok is egy indoeurópai népcsoport, viszont sem tudományosan, sem pedig a náci fajelmélet szerint nem mondhatóak árjának, persze a mai neo-NS mozgalmak ezt is fölülírják, mint ahogy egyesek szerint Magyar is lehet árja.
Visszatérve a kérés ereeti lényegére, főleg él-Németországra, Ausztriára pl. jellemző az alpesi típusú ember, a nácik viszont a első sorban az északi,nordikus embert tekintették árjának, tehát a birodalom egy jelentős részét már elvileg ki is zárták így a felsőbbrendűek köréből, ebből is látszik, h milyen alaptalan és logikátlan volt a 3.birodalmi fajelmélet.
Hitler sosem mondta hogy csak a nordikus ember az "istencsászár".....amiről te beszélsz az Rosenbergék meg Himmlerék agyréme volt!
Hitler sosem mondott/írt ilyet, a MK-t is olvastam, abban sem volt hasonló. Hitler egyenértékűnek tekintett minden németet (és bizonyos értelemben minden európait) aki a fehér fajhoz tartozik. Ő maga sem volt nordikus. Szerintem az alpesi mellett dinári beütése is volt (a bajorok elég nagy számban dináriak).
Hitler sosem beszélt szőke emberkékről és hasonlókról. Ez megint csak eg népszerű tévhit.
A szőke emberkékről Rosenberg meg Himmler beszéltek, nem pedig Hitler!
Ja egyébként azt még kifelejtettem, hogy az északi faj rajongói nagyon lenézik az alpesi fajt....mondjuk ez még lehet a hagyományos porosz-délnémet ellentét utóhatása is. Bár ez is érdekes, mert sztem a poroszok meg inkább keletbaltiak mint nordikusak. Bismarck az olyan keletbalti volt hogy csak dörgött.
Előző vtam
Szerintem Hitler nem is tudta pontosan, h miről beszél, ill. h ő mit gondol, a szőke "árja" szinte már tenyésztése valóban Himmlerék ötlete volt.Hitler amúgy is sok esetben csak az egész nácizmusnak az arca volt, értelmi szerzője kevésbé, ugyanis a MK szerinti fajelméletei is már korábban alakultak ki, ő csak átvette bizonyos elemeiket, valamint a 3.Birodalomban is a kutatásokkal, eszmei dolgokkal mások foglalkoztak...végül is mit is várhatnánk valakitől, aki még az általános iskolában is kirívóan rosszul teljesített, egyéb iskolát nem sikerült elvégeznie, így egy ideig anyjával tartatta el magát, később pedig képzetlenül, hajléktalanként tengette mindennapjait...az egyetlen, amihez értett a szónoklás volt, habár igazán nem értem mi volt a sikere titka, ugyanis megnézve néhány beszédét inkább egy paródiára/vígjátékra hasonlított az, amit produkált.
Mellesleg a nácik nem tekintettek minden európai, fehér embert egyenértékűnek, az ilyesfajta szemléletek inkább a neo-NS mozgalmakra jellemzőek. A 3. Birodalom idején a Szlávokat általában, de főként a Lengyeleket tartották alsóbbrendűnek, munkaszolgálatra helyezték el őket a birodalom különböző pontjaira, egyesek pedig koncentrációs táborokban végezték, és itt nem Lengyelországi zsidókra gondolok.A táborok jelvényei között voltak külön jelölések is pl. T betűt viseltek a fogvatartott Csehek, P betűt pedig a Lengyelek.Fajilag mi sem számítottunk valami jól szituáltnak, főleg még ráadásul nem indoeurópai népként, viszont a 3.Biroalmat érdekek fűzték Magyarországhoz, valamint a távolság miatt konfliktusok sem igazán merültek föl a két ország között, így a mi faji kategorizálásunk nem igazán volt érdekes.Azért az, hogy az "Anschluss" után a Magyar területekből létrehozott Burgenland tartományt föloszlatták, így eltüntetve minden nyomát annak, h ez a terület eredetileg nem Ausztriához, ill akkor már a Német birodalomhoz tartozott, valamint az hogy Ausztria beolvasztása után a Magyar oktatást, és minden egyéb kisebbségi intézményt fölszámoltak sem igazán a egyenrangúságra utal.
Nem szabad összetéveszteni az eredeti, valódi náci fajelméleteket, a mai, WPWW stb. jelszavakkal fémjelzett NS szubkultúra faji kritériumaival, ugyanis utóbbiaknál szinte mindenki, aki nem zsidó vagy néger egyenrangúnak számít, egész Európa, beleértve Törökországot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!