Egyetértetek ezzel a hozzászólóval?
Arról ír, h mekkora lehúzás az egyház:
"Egyébként, aki beveszi ezt a dumát, hogy jaj csak a gyertyákra kell meg stb, az jó nagy...buta.
Én több éven keresztül jártam ministrálni, lobogót tartani temetésekre meg stb.
Szal nekem lehetőleg nem kell megmagyarázni, hogy jaj csak 200 ft jön össze misénként meg bla bla.
A sok öregasszony nem tudja, h mennyit rakjon a perselybe.
Plusz amúgy is ki van rakva egy másik persely, ami alapból rakhatsz, szal ez csak duma! Ez a
KÖRBEHORDOZÁS SZÁNDÉKOSAN AKKOR TÖRTÉNIK MIKOR LÁTJÁK MÁSOK, H MENNYIT RAKSZ BELE!!!!!EZZEL CSIKARJÁK KI HOGY MINDENKÉPP TEGYÉL BELE!!!!!
HA NEM IGY LENNE AKKOR NEM VINNÉNEK KÖRBE, CSAK A RÖGZÍTETT PERSELY LENNE A TEMPLOM SARKÁBAN!!KÍVÁNCSI VAGYOK A MÉLYEN HIVŐK EZT MIVEL MAGYARÁZZÁK!!!
EZER ÉVES CSALÓ TRÜKK!!!!
Plusz:
Temetés nálunk jelenleg 10 ezer forint, de ha megdobod legalább még ennyivel talán misét is tart érte, ami azt jelenti, h elmondja, h mekkora nagy arc volt az elhunyt.
Egy mise alatt általában felsorol vagy 6-7 embert, plusz a temetés, ez testvérek között is 140 ezer forint hetente.
A gyertyák meg minden szar az egyház üzemeiben készülnek potom pénzért szal...
Jah meg hát ugye ott van több millió ember 1%-a, amit köteles vagy fizetni, meg évente egyébként is kell még pluszba, ha jól tudom házaspáronként kell fizetni vagy hogy, az is 10 ezer.
Szal nagy lenyúlás az biztos.
Azzal értek egyet 100%ig, aki azt mondja, hogy nem kell templom, hanem szépen ki kell menni az erdőbe aztán cső!"
Szia!
Van amiben egyetértek és van amiben nem. Valóban létezik sajnos olyan egyház, ahol ez így működhet, ahogyan a hozzászóló leírta. Azonban van olyan egyház is ahol nem.
Az értelmes és okos ember külön tudja választani a Szentírás által bemutatott vallást: az igazi kereszténységet, és azt ami annak nevezi magát, de köze sincs hozzá, vagy még akár üldözi is azt.
Az a közösség, ahova én tartozom nem kér és nem fogad el az államtól hitéleti támogatást. Nem használ gyertyákat, szentképeket, szobrokat, melyek képzőművészeti szempontból lehetnek nagyon szépek és hasznosak, de semmi közük sincs az Istentisztelethez. Nálunk a temetés ingyenes, sőt a gyülekezet énekkara és zenekara ingyen és szolgálatkészen segít annak ünnepélyessé tételében.
Nagyon sok prédikátor és gyülekezeti tisztségviselő teljesen ingyen végzi a szolgálatát, mellette dolgozik, és abból keresi meg a kenyérre valót. Az egyházunkat a hívők adományából tartjuk fent. Lehet így is csinálni. Persze az tény, hogy éppen most fosztották meg a közösségünket az egyházi státusztól, ami sajnos az intézményeinkat súlyosan érintheti: lásd öregotthon, hajléktalanszálló, családi napközik, könykiadó...stb.
Üdv. Péter
A körbehordott perselybe maximum néhány száz forintot dobnak hetente, ebbe nem lehet belehalni. Egyébként valóban nem kötelező. Akinek megfelelési kényszere van, az alakoskodásból rakhat bele ezreseket is, nehogy kibeszéljék, meg csúnyán nézzenek rá, de az meg is érdemli. Én a múltkor véletlenül itthon hagytam, nem dobtam bele semmit, és nem volt bűntudatom, pedig engem is megnéztek (kit érdekel?).
A temetésért a temetkezési vállalkozónak kell fizetni. A pap nem mindig kér pénzt, vagy ha igen, akkor jelképes összeget. Bár ezt nem tudom pontosan, mert szerencsére nem szoktam ezt a szolgáltatást igénybe venni.
Kedves Ozmium42!
Pár száz forintba nem lehet belehalni?Tnylg. nem,de Valakinek az a pár száz ft. jelenti a napi kenyeret! Nem egyet ismerek,akinél így van sajnos..!
Nem igazan ertek egyet az idezettel.Bar nem vagyok katolikus,de SENKI nem kenyszerit,hogy igenybe vedd az egyhaz szolgaltatasait.Az 1%-ot is utalhatod barhova mashova.A perselykorbehodozast en sem szivelem,de az,hogy masok latjak,mennyit adsz,nem csalo trukk.Es nyilvanvalo,hogy a penz nem csak gyertyakra kell,az egyhaznak mint vilagi szervezetnek elni kell valamibol.Fenn kell tartani az intezmenyeket,fizetni az alkalmazottakat,stb.
Valahogy nem ertem,miert vannak felhaborodva az emberek,hogy pl. egy pap nem ingyen dolgozik.Valamibol neki is elni kell basszus.
Szoval megegyszer: mitol lehuzas az egyhaz?Senki nem kenyszerit,hogy templomba jarj,hogy adakozz,stb.
Ez kb. olyan,mintha azt mondanad,mekkora lehuzas ez a Tesco,mert ki kell fizetni az arut,nem vihetem csak ugy el.Pff,micsoda szemetek!
Te el vagy tévedve!
A fizetésedből 1%-ot levonnak, ha akarod ha nem az egyház javára.
Ezen kívül vonnak még 1%-ot, na ez az, aminek a sorsáról te döntesz!
"Pár száz forintba nem lehet belehalni?Tnylg. nem,de Valakinek az a pár száz ft. jelenti a napi kenyeret!"
Lásd Jézus példabeszédét a templomba járó özvegyasszonyról, aki az utolsó két fillérét is bedobta a perselybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!