Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istent ki teremtette? és aki...

Istent ki teremtette? és aki istent teremtette azt ki teremtette? és így tovább.

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 17:32
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Én értelmes válasz alatt azt értem hogy valaki, magyarázza el ezt az egészet.Mert én azt nem fogadom el válaszként hogy isten van, volt, lesz mert istent is kellett valakinek teremtenie.
2011. aug. 8. 18:26
 12/47 anonim ***** válasza:
Képzeld el Istent, mint egy karikát. Annak sincs se eleje, se vége...
2011. aug. 8. 18:46
 13/47 A kérdező kommentje:
Értem szóval akkor isten egy karika?
2011. aug. 8. 18:50
 14/47 anonim ***** válasza:
81%

"Én értelmes válasz alatt azt értem hogy valaki, magyarázza el ezt az egészet.Mert én azt nem fogadom el válaszként hogy isten van, volt, lesz mert istent is kellett valakinek teremtenie."

Figyelj erre két variáció lehet:

1: Amit Isten igéje mond, hogy Isten teremtette az időt is, hiszen annak is ura. Isten mindig is van.

2: Istent valaki teremtette, mert az idő mindig is volt, azt nem kellett teremtenie.

Te a másodikat vallod. Meddig nem nyugszol? Míg valaki azt nem mondja, hogy mondjuk éppúgy, ahogy az ember is szüli a gyermekét, épppúgy Istent is teremtette valaki, most éppen ez az aktuális Isten??? Mit akarsz hallani?

Te ragaszkodsz, hogy Istent márpedig teremtette egy isten. A nevét akarod hallani?

Ez éppoly hazug sorozat, mint az ősrobbanás előtt volt a zsugorodás, előtte tágulás , majd előtte zsugorodás, robbanás és így tovább, de mikor volt az első ősrobbanás, és ki csinálta, hogyan. Ezek fantazmagóriák. Isten van. További agyalást, kívánom, hogy azért valamikor kikerűlj ebből a gödörből.

2011. aug. 8. 18:56
 15/47 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó én nem vagyok semmiféle gödörben.Isten nem létezik.Én arra vagyok kiváncsi hogy akik hisznek istenben azok hogyan viszonyúlnak a kérdésemhez.A válaszokból látom hogy sehogy ugyanis minden hívőtől csak mellé beszélő válaszokat kaptam, ebből az következik hogy fogalmatok sincs.Ti támadjátok az ősrobbanás elméletét, én ugyanígy támadom isten keletkezését, vagyis a válaszodból ítélve már kezded kapisgálni mire is vonatkozik a kérdésem.
2011. aug. 8. 19:26
 16/47 anonim ***** válasza:

miért nem tudjátok elviselni más válaszát..

-"Isten" Sosem volt és sosem lesz-

ha meggyújtasz egy gyertyát hiába ég örökké DE ELÖTTE KELLET VALAMINEK LENNIE(vagyis valakinek meg kellet gyújtani)

2011. aug. 8. 20:55
 17/47 skarma ***** válasza:

Akkor pontosan miféle választ vársz, kedves Kérdező?

Tudod mit, majd ha megvilágosodtam, akkor elmondom Neked hogy mi hogy van. Oké? Addig jobbat nem tudok mondani, ami kielégítő válasz lenne számodra...

2011. aug. 8. 21:03
 18/47 anonim ***** válasza:
77%

Az értelmetlen kérdés, hogy ki teremtette Istent, ahogyan például az is értelmetlen, hogy mi volt az Ősrobbanás előtt.

Nem volt olyan, hogy Ősrobbanás előtt. Ha ismered az elméletet, ezt tudnod kell. az idő maga is az Ősrobbanással vette kezdetét. Időbeli elsőbbséget csak akkor tudsz elképzelni, ha van idő. Ha nincs idő, nincs olyan, hogy (időben) előbb.

Hasonlóan értelmetlen a "téren kívül" kérdése. Valaminek térbeli helyzetét, tehát kívüliségét csak térben tudod értelmezni, tehát nincs olyan, hogy az Univerzumon kívül.

Istennel hasonló a helyzet. Istent nem kellett teremtenie senkinek, mert ő a tér és idő kiterjedése fölött áll. Vagyis ha a tér és idő csak általa létezik, akkor az ő szempontjából is értelmetlen, hogy "hol van Isten" vagy hogy "mikortól létezik". Isten mindenütt és minden időben jelen van. Vagyis végtelen és örökkévaló, nincs szüksége megelőző okra.

Nem egy olyan értelmezhetetlen dolog ez. Ha feltételezzük Isten létét, abból ezek logikusan következnek.

2011. aug. 8. 21:09
 19/47 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok minden más mellett az idő dimenziójában élünk, amelyben egyik esemény követi a másikat. Az idő múlik, és közben minden öregszik. Életünk során megtanuljuk, hogy minden okozat valamilyen oknak köszönhető. Össze is lennénk zavarodva, ha ez nem így lenne. Éppen ezért nehéz elképzelni az első okot, azt pedig még nehezebb, hogy mi volt, ha egyáltalán volt valami, az "Első Ok" előtt.

Ahogy megteremtette Isten a világegyetemet és mindent, ami abban van, éppúgy hozta létre az időt is. Mindennek volt kezdete, beleértve a világűrt és az időt is. Következésképpen Isten mind a világűrön, mind az időn kívül helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy változhatatlan. Neki nem volt kezdete, és nincs vége.

A kérdéshez még inkább hozzátartozik, hogy Isten perspektívájából nézve az okozatot nem előzi meg az ok. Ő látja a kezdetet és a véget.

Istent senki nem teremtette, Ő örökkévaló, az időn kívül helyezkedik el, és már az idő kezdete előtt létezett.

Isten végtelen perspektívájából nézni a dolgokat nekünk embereknek valószínűleg legalább olyan nehéz, mint amilyen nehéz egy kutyának vagy egy macskának megértenie, hogy mi lehet ezen az oldalon. Ha Isten végtelen, mi teremtményei pedig végesek vagyunk, nem kellene azon meglepődnünk, hogy felfogóképességünknek és perspektívánknak korlátai vannak.

A Biblia minden idők legolvasottabb könyve. Azon belül is, a legolvasottabb oldal valószínűleg Mózes I. könyvének legelső oldala. Az ott fellelhető első szó:

"Kezdetben..." valószínűleg minden idők legismertebb szava - a legszélesebb körben tett kijelentés. Ha tovább olvassuk, már a harmadik szónál láthatjuk, hogy Isten ott volt kezdetben. Egy másik, kulcsfontosságú meglátás János evangéliumának első szavaiból következik:

"Kezdetben volt az Ige és az ige Istennél volt és Isten volt az ige."

Ismét azt látjuk, hogy volt kezdet, és a Biblia azt is elénk tárja, hogy Ki volt jelen az idő kezdetén. A tudomány kényszerítő indokai miatt volt szükség kezdetre. Ha azonban időt és fáradtságot szeretnénk megtakarítani, olvassuk el ismét a Biblia első három szavát - és higgyünk benne: "Kezdetben teremtette Isten..."

2011. aug. 8. 22:07
 20/47 anonim ***** válasza:
El tudod képzelni, hogyan keletkezett az idő és a tér? Valószínűleg nem,de gondolkodj rajta,mert Isten e tudás fölött létezik azért nem érted. Agykapacitásunk igen csekélyke Isten intelligenciájához képest,de sokmindent elmond magáról ami érthető. Kérdezd Őt meg fogod érteni.
2011. aug. 8. 23:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!