Jehova tanúihoz lenne néhány kérdésem. Válaszolnátok rá?
A 08:15 vagyok. Kiegészítés a 7. kérdésedre.
Ha egy egyház tanítását szeretnéd megvizsgálni, akkor vesd össze a Biblia tanításával, mert az az Igazság. Nincs szükség arra, hogy ex-eket tanulmányozz. Megteheted, de csak útvesztőbe jutsz. Az Út nem ez.
Szerintem nem az egyházakat kellene vizsgálnod, hanem Isten Szavát. Biztos, hogy te is ezt szeretnéd. Tedd elfogulatlanul! Ha alaposan elmélyedtél ebben, akkor világossá fog válni, hogy melyik csoport az, amelyik maradéktalanul Isten parancsát teszi első helyre az életében (minden parancsát!), és nem az egyháza parancsát tartja még akkor is követendőnek, ha bebizonyosodott számára, hogy megtarthatatlan, hibás a parancs, mert nem egyezik Isten parancsával. Gondolj a fegyverfogásra, fegyverek megáldására, a politikával való keveredésre, például. Most kihagynám a hosszú listát. Hol van ennek bibliai alapja?
Említhetem a tanítványképzésre, prédikálásra felszólító parancsot is. Ugye, van bibliai alapja? Akkor kinek is a parancsa ez? Itt is mellőzöm a listát.
Ismerős nekem is a hozzáállásod, mert én is így tanultam annak idején. Nem ex-eket olvastam ugyan, hanem a Bibliában kutattam folyton olyan versek után, amelyek cáfolhatták volna azokat a gondolatokat, amiket a Tanúktól hallottam. Alapos voltam, de sikertelen. Lépésről lépésre bizonyítottam ezzel magamnak, hogy nem tanítanak mást nekem, csak ami a Biblia tanítása.
Ha egyes tagok nem az Igazság szerint élnek, az még nem azt jelenti, hogy az Igazság hamis, hogy az Út járhatatlan. Nekik az.
"Én ezekre reagáltam és a 16:36-os válaszod már ezekre a reakciómra született, majd a 01:03-as válaszodban közölted, hogy a 11:38-as nem volt megfelelő válasz az Őrtorony szerint."
Tisztességtelenül érvelsz, mert nem ezt mondtam! A 16:36-os válaszomban benne van az ésszerű és pontos válasz. NEM A HAMISÍTVÁNYOKAT KELL ÖSSZEHASONLÍTANI EGYMÁSSAL, hanem az eredetit pontosan megismerni.
"a 16:36-os válaszodra hivatkoztál, aminek az előzményeit aláástad azzal, hogy megkérdőjelezted a kollégád válaszát."
Te alapból vagy ilyen "szórakozott" vagy szándékosan szórakozol velem?
Ha számodra nem világos Jehova Tanúi álláspontja ennyiből, akkor semennyiből sem lesz az.
Te a "Krisztus törvénye" szerint gondolkozókra akarsz kényszeríteni egy "igen-nem" paragrafusszerű törvényt, mely a Mózesi Törvényre hajaz. A Tanúk nem így gondolkoznak, azt sajnálom, ha te viszont igen. Jézus elsősorban nem törvényekről beszélt, hanem alapelvekről, hatalmas különbség a kettő.
A 11-es kérdésre a választ akkor értheted meg, ha megfelelően képes vagy választ adni az általam kérdezettekre! Ez nem vicc. Nem pusztán szórakozásból kérdeztem vissza, bár annak sem rossz ötlet most így belegondolva.
Amennyiben nincs a háttérre pontos rálátásod, nem fogsz tudni a kérdésedre korrekt választ kapni. Ahogy mondtam, ezek nem "igen-nem" kérdések.
Amennyiben neked elég lenne "csak" egy hirtelen jött "igen-nem", akkor teljességgel felületes lennél (vagy ez is alapból a szándékod?!) és csupán hamis következtetést vonhatnál le konklúzióként.
Még egyszer kérdezem: neked alapból ez lenne a szándékod?
Kedves 8:15-ös!
Köszönöm a válaszodat, te legalább nem érted félre a kérdéseimet :)
Kedves 40%-os!
Nem gondolod, hogy ha felteszek neked egy eldöntendő kérdést, amire igennel vagy nemmel kell válaszolni, akkor az nem törvény, hanem egy kérdés, amire várom az EGYENES, VILÁGOS ÉS ŐSZINTE választ? De te állandóan kerülöd ezeket és még te beszélsz tisztességtelen érvelésről. Jézus nem azt tanította, hogy legyen a ti igenetek igen és a nemetek nem? Képtelen vagy egy egyszerű kérdésre igennel vagy nemmel válaszolni?
A 7. kérdésemet pusztán egy alapelvként fogalmaztam meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell vagy lehet egy egyházról eldönteni, hogy az-e az igazi. Magyarul, meghallgatom őket is és azokat is, akik ellentétes véleményen vannak velük. Az ex-tagok belülről ismerik az adott szervezetet, ezért pontosabb információkkal tudnak szolgálni az adott egyházról, mint például egy kívülálló. És ezt minden egyházra lehet alkalmazni, többek között a tiétekre is.
De nézzünk néhány példát, hogy világosabb legyen, hogy mire gondolok. Tegyük fel, hogy találkozok mormonokkal és elmondják nekem az üzenetüket. Majd találkozok olyan emberekkel, akik otthagyták a mormon vallást és például muzulmánok lettek. Meghallgatom őket is, elmondják, hogy mi volt az oka annak, hogy váltottak. Nyilván fognak beszélni arról is, hogy milyen hibákat látott a mormonoknál, és hogy miért gondolják már azt, hogy nem az az igaz vallás. De találkozhatok ex-mormonokkal, akik Jehova Tanúi lettek. Ők is el fogják mondani az érveiket. Viszont vannak ex-Jehova Tanúk, akik meg el fogják mondani, hogy miért nem gondolják már azt, hogy az az igaz vallás, amiben voltak.
Meggyőződésem, hogy nagyon sokan nem lépnének be bizonyos vallási szervezetekbe, ha ismernék azoknak a véleményét is, akik otthagyták azt. És ezzel nem azt mondom, hogy mindent utasítsunk el azonnal csak azért, mert vannak, akik már nem hisznek benne, de az objektív vizsgálathoz szerintem hozzá tartozik az, hogy meghallgatom az ellentétesen gondolkozók véleményét és érveit is, és adott esetben a saját egyházamat ért kritikákkal is őszintén szembenézek.
A következő kérdésem:
12. A Bibliát csak az Őrtorony Társulat magyarázhatja helyes módon?
Kedves kérdező, ha megkérhetlek, mellőzd az egymás elleni áskálódást. Én lényegében ugyanazt mondtam, mint Tanútársam!
Az erőnek erejével magadra kényszerített hamis vizsgálati technikád pedig nagyon gyenge lábakon áll.
Elmondtuk neked, hogy a hamisítványok vizsgálatából nem fogsz igaz eredményt elérni.
"Objektivitásról" beszélsz, mikor valójában éppen az teszi szubjektívvé az egészet, hogy EMBEREKRE HALLGATSZ! Érted? Te nem az isteni bölcsesség szerint gondolkozol, mikor a különböző egyházak hivatalos (gyakran emberi) tanításait, azok exei (szintén emberi, tehát szubjektív) véleményével akarod vizsgáztatni.
Csak éppen a Biblia eredeti tanítását, Isten Szavát hagytad ki a képből. Ez igen! Mindezt Sátán világában. Gratula!
A kérdésedre a válasz szintén nem "igen-nem" alapú:
A puding próbája az evés!
"Te nem az isteni bölcsesség szerint gondolkozol, mikor a különböző egyházak hivatalos (gyakran emberi) tanításait..."
Ebbe a Jehova Tanúi is beletartoznak?
Kedves JT!
"'Objektivitásról' beszélsz, mikor valójában éppen az teszi szubjektívvé az egészet, hogy EMBEREKRE HALLGATSZ! Érted? Te nem az isteni bölcsesség szerint gondolkozol, mikor a különböző egyházak hivatalos (gyakran emberi) tanításait, azok exei (szintén emberi, tehát szubjektív) véleményével akarod vizsgáztatni."
Csak azt ne mondd, hogy nem emberekre vagy emberek tanításaira hallgattál, amikor csatlakoztál a Jehova Tanúihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!