Vajon ma is vannak még ilyen szülők?
"statisztikák alapján nagyobb arányban fordul elő. Pl."
Mint mondtam, a vizsgálat módszerei erősen megkérdőjelezhetők, nem is beszélve a homályos megfogalmazásokról. Objektívnek messze nem nevezhető egy ilyen vizsgálat.
Sziasztok!
Én soha nem verném meg a gyerekemet, ha majd lesz egyszer gyerekem, és nem is kötözném ki, nem is zárnám be sehova sem.
Bahá'U'lláh Próféta megtiltotta a baháí hitűeknek gyerekek veréssel történő nevelését. A nevelés ott kezdődik, hogy az újszülött csecsemőt már imádkozni tanítjuk, vagyis amikor imádkozunk, akkor az anyuka felkapja a picurkáját, és fogja, amég imádkozik, így könnyen lehet, hogy a gyereknek nem az lesz az első szava, hogy mama, papa, hanem az imát fogja mormolni az anyukával együtt, és így tanul meg beszélni, és csak néznek majd az óvónénik az óvodában, amikor majd egyszer Annazara kislánya, a hároméves kis Zara pontosan déli tizenkettőkor ottthagyja a többieket, és bebújik a szekrénybe, vagy elbújik olyan helyre, ahol a többiek nem láthatják, és leborul a földre, és elkezdi mormolni, hogy: "Nincs más Isten, csak te..." Aztán a Kis Zara megpróbálja megtanítani Pistikét is imádkozni, és megmutatja kisPistikének, hogy hogan kell leborulni Akkó felé, akkor fognak nagyot nézni az óvónők, és akkor még nagyobbat fognak nézni, amikor a kis Zara feláll a kör közepén játék közben, és azt mondja, hogy Óvónéni legyen szíves mesélni Bahá'ulláh Prófétáról.
Az így nevelt gyerek maszturbálni sem fog, mert a vallást az anyatejjel szívja magába a szó legszorosabb értelmében, mert könnyen lehet, hogy amikor az anyuka napi imáját végzi, addig a kis picurka a mellén szopik.
Ha addigra felépülne Budapesten is egy baháí templom, én bizony már pár hetes korában elvinném oda a picurkámat, hadd hallja, hogy az emberek hogy imádkoznak, és a picurka is megszokná azt, hogy anyuci felkel hajnali négykor, és elmegy imádkozni, és ő is megy mindig vele, és ugyanezt megteszi délben, és este is.
Szóval, nem kell verni a gyereket, hanem a vallást az anyatejjel kell belecsepegtetni a lelkébe.
Üdv: Annazara
"Az így nevelt gyerek maszturbálni sem fog, mert a vallást az anyatejjel szívja magába a szó legszorosabb értelmében, mert könnyen lehet, hogy amikor az anyuka napi imáját végzi, addig a kis picurka a mellén szopik. "
Akkor most magyarázd el nekem szépen, hogy miért rossz az ha egy serdülő gyerek maszturbál!
’Szellemi üzemanyag’
A Biblia leír egy fiatalembert, aki egy erkölcstelen nővel találkozik. A nő megcsókolja őt, és azt mondja: „Jöjj . . . örvendeztessük meg egymást szerelmes kifejezésekkel.” Mi történik azután? „Hirtelen utána megy, mint a bika a vágóhídra” (Példabeszédek 7:7–22). Nyilvánvalóan az ifjú szenvedélyét nem csupán a hormonműködése keltette fel, hanem az, amit látott és hallott.
Egy fiatalember hasonlóképpen elismeri: ’A maszturbációval kapcsolatos problémám alapvető oka arra volt visszavezethető, hogy mivel tápláltam az elmémet. Olyan tévéprogramokat néztem, amelyek az erkölcstelenséget is magukban foglalták, és egyes esetekben a kábeltévén olyan programokat is megnéztem, amelyek meztelen jeleneteket mutattak. Az ilyen látványok annyira maradandó benyomást tesznek rád, hogy újra meg újra felmerülnek az elmédben, megadva azt a szellemi üzemanyagot, amely szükséges a maszturbációhoz.’
Igen, gyakran az, amit valaki olvas, néz vagy hallgat, azonkívül amiről beszél és elmélkedik, képes elindítani a maszturbációt. Amint egy 25 éves nő beismerte: „Úgy tűnt, hogy nem tudom abbahagyni ezt a szokást. Mindamellett szerelmes regényeket szoktam olvasni, és ez hozzájárult a problémámhoz.”
A „nyugtató”
Ezen fiatal nő tapasztalata feltárja a legfőbb okot, hogy vajon miért is oly nehéz e szokással felhagyni. Így folytatja: „Általában azért maszturbáltam, hogy megszabaduljak a nyomás, a feszültség vagy aggodalom érzésétől. Ez a gyorsan elröppenő gyönyör olyan volt, mint egy ital, amit az alkoholista vesz magához, hogy megnyugtassa az idegeit.”
Suzanne és Irving Sarnoff kutatók ezt írják: „Egyesek számára a maszturbáció olyan szokássá válhat, amelyhez megnyugvásért fordulnak, amikor elutasítást szenvednek el, vagy nyugtalanok valami miatt. Mások viszont csak időnként vonulnak vissza e szokáshoz, amikor a legsúlyosabb érzelmi stressz alatt vannak.” Nyilvánvalóan mások hasonlóképpen fordulnak e szokáshoz, amikor feldúltak, depressziósak, magányosak vagy stressztől szenvednek; ez gondjaik elfeledtetésére szolgáló „nyugtatóvá” válik.
Mit mond a Biblia?
Egy fiatal ezt kérdezte: „Megbocsáthatatlan bűn a maszturbáció?” A maszturbációt egyáltalán nem említi a Biblia. A bibliai időkben a maszturbáció általános szokás volt a görögül beszélő világban, és különböző görög szavakat használtak a gyakorlat leírására. De ezen szavak egyikét sem használják a Bibliában.
Mivel a maszturbáció nincs közvetlenül elítélve a Bibliában, vajon azt jelenti, hogy ez ártalmatlan dolog? Egyáltalán nem! Bár nem lehet olyan súlyos bűnként minősíteni, mint a paráznaságot, a maszturbáció kétségtelenül tisztátalan szokás (Efézus 4:19). Isten Szavának alapelvei azt mutatják, hogy „javadra válik”, ha erősen ellenállsz ennek a tisztátalan szokásnak (Ésaiás 48:17).
Bocs a kifejezésért de, te ki****ott h***e vagy b***meg.
Másodsorban meg ha már felhozod a Bibliát akkor nem ártana ismerned. A maszturbálás szó valóban nem szerepel benne, de az onanizálás igen, és a "magok" elvesztegetéseként van említve, ergo bűnnek.
Kérdező eléggé "intelligens" emberke lehetsz azok alapján, amit az utolsó kommentelőnek írtál válaszod első részében.
A nekem szánt kommentedre: az a kisgyerek, akit az általam leírt módon neveltek, nem fog maszturbálni serdülőkorában, hanem a szent házasságról fog ábrándozni, és alig várja majd a tizenötödik születésnapját, amikor felveheti a baháí vallást, majd ha akar, párt választhat,és házasságot köthet.
Üdv: Annazara
Na kicsit átköltöm a szexualitás kategória szövegét, speciálisan Anna(zara) számára. "Figyelem! A gyakorikerdesek.hu csak beszámítható, legalább 49%-ban értelmes embereknek szól, akik miatt nem lenne érdemes újra kinyitni az OPNI-t. Ha nem érzed magad megfelelőnek a feltételek alapján, kérlek, hogy a böngésződ vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt."
Nem tudom, hogy mit tettek veled, Anna, de kezdem belátni, hogy nem vagy normális. Ovónéni tényleg nagyot fog nézni, szerintem (tök jogosan) pszichológusért fog kiáltani, ha meg Pistikét is ZAKLATJA a te (bocsánat, de) baromságoddal, akkor egy idő után két lábbal fogják kirúgni az óvodából (és hogy engem is lenézz), mint macskát sz*rni. Szent házasság, ó anyám. Üres életed lehet, és előre sajnálom a gyerekedet. Tudd meg, NEM NORMÁLIS dolog, ha egy gyerek előbb tud imádkozni (valószínű, hogy négy évesen nagyon fogja érteni), mint értelmes dolgokat mondani... Kérlek, keress fel egy pszichológust, de inkább pszichiátert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!