Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon ma is vannak még ilyen...

Vajon ma is vannak még ilyen szülők?

Figyelt kérdés
A régi korok keresztény nevelésére gondolok. Konkrétan egy filmben (Fehér szalag) volt egy olyan jelenet, amiben egy 13 éves fiút a szülei éjszakár az ágyhoz kötöztek hogy ne maszturbáljon. Mivel tudom, hogy rengeteg vallásos, agresszív, és ostoba ember van így felmerült bennem hogy esetleg még ma is van olyan szülő aki tiltja, vagy megszégyeníti gyermekét a maszturbálás miatt. Szóval szerintetek létezik ma még ilyen?
2011. jún. 2. 15:13
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
67%

és mi az erősen vallásos?

Ez olyan mint az iszlám fundamentalisták. Nem az iszlámmal van a gond, hanem a hülye emberekkel! és ez vallástól független.

2011. jún. 2. 15:45
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Valaki nagyon magára vette a dolgot... A kérdező nem azt írta hogy minden vallásos ember veri a gyerekét, hanem hogy amit írt példának is az összefügg a vallásossággal. Mivel a "tilos maszturbálni", "tilos a házasság előtti szex" mint ehhez köthető. Persze manapság már nem "divat" az ilyen nevelés, ahogyan sok más sem (ami pl. régen az orvostudomány fejletlensége miatt is volt). A kérdés az volt hogy vannak-e még ilyen fanatikusok akik még ma is hasonló nézeteket vallnak.

A kérdésre válaszolva igen, személyesen is ismerek olyat akik szintén a vallás miatt pl. nem végezhetnek önkielégítést. Persze őket már nyilván nem kötözéssel meg veréssel nevelik, hanem szigorú neveléssel amivel úgy nevelik a gyereket hogy maga is úgy higgye, tényleg bűnnek számítanak egyes olyan dolgok is amit mások csinálnak.

2011. jún. 2. 15:47
 13/51 anonim ***** válasza:
0%

kérdező kommentje:

"A mai korra értve meg szintén elkeserítendő tényeim vannak számodra. Az erősen vallásos családokban gyakoribb a fizikai, és pszichés bántalmazás, mint a kevésbé vallásos, vagy egyáltalán nem vallásos családoknál. Sajnos hihetsz nekem. Másodelemzést végeztem a témában ebben a félévben."

ezt vettem magamra

Mert szerinte sokkal rosszabb vallásos szülők gyerekeinek lenni!

2011. jún. 2. 15:49
 14/51 A kérdező kommentje:

Végre valaki megértette.

Mondjuk lehet könnyeben eredményre jutottam volna ha azt a kérdést teszem fel a szexualitás témakörben, hogy "Hé vallásos emberek! Szoktatok maszturbálni?". :D

2011. jún. 2. 15:52
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igaza van a kérdezőnek,nem egy helyen olvastam,h vallásos,keresztény nevelők tanácsolják,h a testi fenyítés a nevelés része legyen.Külön ki szokták emelni,h higgadtan,átgondolva kell megverni a gyereket ha rosszat tesz,van egy könyv is,amit ebben a szellemben írtak,az Evangéliumi Kiadó gondozásában jelent meg, Michael és Debi Pearl szerzőpáros tollából, a címe: Gyermeket nevelni Isten félelmében .

Nem akarom foglalni itt a helyet,olvasd el ezt a cikket:

[link]

Én olvastam a könyvet,borzasztó.

2011. jún. 2. 15:52
 16/51 A kérdező kommentje:
Huh ember. Ez nem azt jelenti, hogy mindegyik olyan. Sokkal árnyaltabb a dolog.
2011. jún. 2. 15:53
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek ilyen szülőket. Brutálisan verik a gyerekeiket, pszichológiai terrorban vannak, meg is látszik rajtuk. Annyira utálnak mindent ami övön alul van, hogy azt is alig mondják ki, hogy ,,pisilni kell".

Elítélem az ilyen viselkedést, szerintem az ilyen ,,szülőknek" elmegyógyintézetben vagy börtönben lenne a helyük. Ezek fanatikusok, ennek semmi köze az IGAZI Istenhithez.

Én magam is vallásos vagyok, de egyáltalán nem ilyen szerencsére. Az így nevelt gyerekekből nem lesz egészséges felnőtt. :(

2011. jún. 2. 16:16
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

nem a vallással van a gond,hanem a hülye emberekkel

Igen ez igaz,csak a probléma ott gyökerezik hogy némiképp összefonódik a kettő..

Egyébként a fanatikusan vallásos családokban sokkal több az agresszió,rengeteg félelmet,gátlást,BAROMSÁGOT ültetnek el a gyerekeikben.Popper is megmondta ,hogy a vallások terjedése csak tovább szaporitotta a pszichés kórképek kialakulását.Ezt le lehet tagadni,de ezek tények.

Biztos vagyok benne,hogy még ma is léteznek ilyen emberek.Itt van például az oldalon Viktor,vagy Anna

2011. jún. 2. 18:36
 19/51 anonim ***** válasza:

Az az egyik baj az ilyen "elemzésekkel", hogy összemosnak mindenféle hitrendszert, pedig a magukat kereszténynek vallók is igen eltérő és gyakran ellentmondó véleményen vannak a témában és a hitelvek más területén.

Azt viszont NEM IGAZ, hogy a hívő vallásos szülők agresszívebbek, mint azok, akik nem hívők. Ott kezdődik, hogy világnézete mindenkinek van és ne akarjuk már azt a hamis képzetet kelteni, hogy önmagában az Istenhit agresszívabbá teszi az embert.

Nem a látszat keresztényekről (akik lehetnek mélyen hívők is) kell példát állítani - pedig hát túlnyomórészt belőlük áll az ún. "keresztény világ"!

2011. jún. 2. 19:09
 20/51 anonim ***** válasza:
100%

Kedves katolikus anyuka, nem értem min vagy ilyen borzalmasan felháborodva? Senki nem mondta, hogy rosszabb vallásos szülők gyermekének lenni, vagy hogy a keresztény szülők mind verik a gyereküket. A kérdező azt mondta, a statisztikák alapján nagyobb arányban fordul elő. Pl. hülye példa, de a mondjuk 40 év feletti nők esetében is gyakrabban fordul elő mellrák. Ez nem jelenti azt, hogy rosszabb 40 év feletti nőnek lenni, vagy hogy minden 40 év feletti nő mellrákos...

Sem téged, sem a hitedet nem kritizált senki...

2011. jún. 2. 20:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!