Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon ma is vannak még ilyen...

Vajon ma is vannak még ilyen szülők?

Figyelt kérdés
A régi korok keresztény nevelésére gondolok. Konkrétan egy filmben (Fehér szalag) volt egy olyan jelenet, amiben egy 13 éves fiút a szülei éjszakár az ágyhoz kötöztek hogy ne maszturbáljon. Mivel tudom, hogy rengeteg vallásos, agresszív, és ostoba ember van így felmerült bennem hogy esetleg még ma is van olyan szülő aki tiltja, vagy megszégyeníti gyermekét a maszturbálás miatt. Szóval szerintetek létezik ma még ilyen?
2011. jún. 2. 15:13
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%
egészen biztos van egykét ilyen elvetemült
2011. jún. 2. 15:16
 2/51 anonim ***** válasza:
50%

szia

ennek semmi köze a valláshoz. Vannak agresszív szülők és vannak normálisak.

A keresztény szülők főleg példamutatással nevelik gyermekeiket. Én pl. nem ismerek egy keresztény családot sem, ahol alkalmaznak testi fenyítést a gyermeken. Ahogy anyukám mondta: attól, hogy ütöd, okosabb nem lesz. HA nem érti, akkor felesleges.

Egy 3 gyermekes katolikus anyuka

2011. jún. 2. 15:17
 3/51 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy vannak. Egy-két fanatikust elnézve...
2011. jún. 2. 15:18
 4/51 A kérdező kommentje:

Második válaszoló. Sajnos el kell hogy keserítselek. Régebben eléggé sok köze volt a vallásnak a gyermekek bántalmazásához. Ugyanis úgy vélték hogy a gyermek bűnből született, ezért testi fenyítéssel kell nevelni őket.

A mai korra értve meg szintén elkeserítendő tényeim vannak számodra. Az erősen vallásos családokban gyakoribb a fizikai, és pszichés bántalmazás, mint a kevésbé vallásos, vagy egyáltalán nem vallásos családoknál. Sajnos hihetsz nekem. Másodelemzést végeztem a témában ebben a félévben.

2011. jún. 2. 15:26
 5/51 anonim ***** válasza:
69%
Én láttam olyan filmet-a címét már nem tudom-, amiben egy kislányt fürdettek, és bekötötték a szemét, hogy ne lássa a punciját.
2011. jún. 2. 15:29
 6/51 anonim ***** válasza:
0%

hát nem tudom milyen családoknál jártál. Ezek szerint véleményed szerint a keresztény szülők verik a gyereküket, éheztetik, kikötik stb. azért mert 200éve ez normális volt?

Nálunk soha senki nem emel kezet a gyerekre, szeretetben neveljük, hogy Jézus szereti őket. A bosszúálló ISTEN már elavult nézet.

2011. jún. 2. 15:30
 7/51 A kérdező kommentje:
Nem jártam családoknál, adatbázisokat hasonlítottam össze. Mert egy szociológus ezt csinálja.
2011. jún. 2. 15:34
 8/51 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtetem mondani, hogy nem magyar, hanem globális szinten értendő.
2011. jún. 2. 15:37
 9/51 anonim ***** válasza:

és milyen adatbázisokat? tényleges keresztény családokat vagy akik csak egyszer meg lettek keresztelve pl. divatból de a templomot nem ismerik, a keresztény értékrendeket nem fogadják el stb.

Hiszen ha olyan sok keresztény család élne itt, akkor talán az abortuszt sem fogadnánk el olyan könnyen.

2011. jún. 2. 15:38
 10/51 A kérdező kommentje:
Már írtam hogy az erősen vallásosoknál.
2011. jún. 2. 15:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!