Vajon ma is vannak még ilyen szülők?
szia
ennek semmi köze a valláshoz. Vannak agresszív szülők és vannak normálisak.
A keresztény szülők főleg példamutatással nevelik gyermekeiket. Én pl. nem ismerek egy keresztény családot sem, ahol alkalmaznak testi fenyítést a gyermeken. Ahogy anyukám mondta: attól, hogy ütöd, okosabb nem lesz. HA nem érti, akkor felesleges.
Egy 3 gyermekes katolikus anyuka
Második válaszoló. Sajnos el kell hogy keserítselek. Régebben eléggé sok köze volt a vallásnak a gyermekek bántalmazásához. Ugyanis úgy vélték hogy a gyermek bűnből született, ezért testi fenyítéssel kell nevelni őket.
A mai korra értve meg szintén elkeserítendő tényeim vannak számodra. Az erősen vallásos családokban gyakoribb a fizikai, és pszichés bántalmazás, mint a kevésbé vallásos, vagy egyáltalán nem vallásos családoknál. Sajnos hihetsz nekem. Másodelemzést végeztem a témában ebben a félévben.
hát nem tudom milyen családoknál jártál. Ezek szerint véleményed szerint a keresztény szülők verik a gyereküket, éheztetik, kikötik stb. azért mert 200éve ez normális volt?
Nálunk soha senki nem emel kezet a gyerekre, szeretetben neveljük, hogy Jézus szereti őket. A bosszúálló ISTEN már elavult nézet.
és milyen adatbázisokat? tényleges keresztény családokat vagy akik csak egyszer meg lettek keresztelve pl. divatból de a templomot nem ismerik, a keresztény értékrendeket nem fogadják el stb.
Hiszen ha olyan sok keresztény család élne itt, akkor talán az abortuszt sem fogadnánk el olyan könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!