Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Meg vagyok keresztelve hogy...

Meg vagyok keresztelve hogy szedessem le magamról?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy kiskoromba megkereszteltek a szüleim SAJNOS.Hogy tudnám leszedetni magamról a megkereszteltséget ?Kérem segítsetek utálom a keresztényeket de meg vagyok keresztelve segítsetek kérem
2011. máj. 14. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 Ozmium42 ***** válasza:
67%
Nyakon kellene önteni egy vödör szenteltvízzel, hogy magához térjen! :)
2011. máj. 14. 18:26
 32/74 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Engem is megkereszteltek, ám én is megakartam szabadulni tőle /teljesen más okokból!/.

Elmentem a paphoz aki közölte, hogy mivel nem fizettem egyházadót így nem vagyok tagja az egyháznak = nem érvényes a keresztségem.

Talán mondanom sem kell melyik egyház volt ez.

Ha gondolod próbáld ki, hátha segít.

Ne aggódj nem akarja majd megmenteni a lelked, csak az egyház adó fogja izgatni.

Sok sikert.

2011. máj. 14. 19:51
 33/74 anonim ***** válasza:
3%

Kedves Kérdező!

Na, ide figyelj te hitetlen barom!

Én egy már majdnem baháí nő vagyok keresztény múlttal.

Ha egy évvel ezelőtt látom ezt a beírást, akkor azon gondolkodnék, hogy hogyan tudnám beverni a pofádat.

Ha ezt élőben mondanád keresztényeknek, amit itt előadtál a Gyik-on, akkor szerintem palacsintát csinálnának belőled. Egy római katolikus mondjuk nem, csak jól beolvasna neked, de egy ortodox keresztény, vagy egy neoprotestáns egyházhoz tartozó keresztény az bizony lehet, hogy beverné a pofádat, és sztem meg is érdemelnéd.

Más vallásúakat is gyűlölsz, nemcsak a keresztényeket? Ha igen, és ezt elő is adod nekik élőben, akkor bizony járhatsz úgy, hogy esetleg jól megölnek. Egy baháí nem ölne meg, max soha többet nem állna szóba veled.

Isten, és Bahá Ulláh próféta nevében figyelmeztetlek, hogy vegyél vissza magadból légy szíves, különben Isten nagyon meg fog téged büntetni. Ne csodálkozz azon, ha azt a sok kegyetlenkedést, gyűlöletet, amit te sugárzol az emberek felé, kamatostul fogod visszakapni, és öregkorodra teljesen egyedül maradsz.

Egyébként nem tudom, hogy jártál-e már elmedokinál. Ha nem, sztemidőszerű lenne megvizsgáltatnod magad egy elmeorvossal.

Ha elmebeteg vagy, akkor szimplán sajnálni tudlak, ha meg ilyen gonosz vagy, akkor nem érdemled meg az életet. Remélem, ezt Isten is látni fogja, és eltávolít téged ebből a világból, mert neki joga van elvenni azt, amit adott, és ha nem becsülöd meg magad, és ilyen gonosz vagy, akkor az Isten elveheti tőled az életet nagyon fiatalon vagy közvetlenül, vagy egy másik ember által.

Szóval, üljél le egy nyugodt órában, és gondolkozzál az életedről, és változtass ezen a nagyon torz életfelfogásodon.

A keresztséget egyébként sehogy sem tudod magadról leszedetni, én sem tudom leszedetni magamról sehogysem, de nem problémázom ezen, hanem amikor itt lesz az ideje, akkor leteszem a baháí hitvallást a megfelelő helyen a megfelelő emberek jelenlétében, és onnantól kezdve baháí leszek, de már előbb is, mert azt a bizonyos baháí hitvallást először magunkban teljes szívből kell elmondani, utána nyilvánosan. Ezt te sztem soha nem tennéd meg, vagy nagyon nagy változásokon kell átesned, hogy erre képes legyél.

Ha én ezt megteszem, nem fogok utána azon problémázni, hogy meg vagyok keresztelve, hanem azzal leszek elfoglalva, hogy át tudjak állni az új életvitelre, ami ezzel a vallással jár.

Sztem te se tedd, hanem keresgélj a neten, és remélhetőleg, Isten meg fogja nyitni szíved valamely vallás előtt, de ilyen mentalitással nem fog ez menni neked.

Üdv: Anna

2011. máj. 14. 19:56
 34/74 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező!

Tudomásul kell venni,hogy vannak örök érvényű dolgok!

Találkozni fogsz Jézussal, hatetszik hanem, megkereszteltek,olyan nincs ,hogy kikeresztelés,csak a tudatlanok hiszik,hogy úgyis mindeggy ,ne aggógdj senki nemmossa le rólad a kereszt vizet,készűl a Jézussal való talaálkozásra.

2011. máj. 14. 20:59
 35/74 anonim ***** válasza:
74%

Anna !!!!

Nem mondták még neked,hogy Isten,és Jézus ,egy és ugyan az a személy??Zsákutcába jutsz a vallásoddal,majd meglátod!

2011. máj. 14. 21:03
 36/74 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolsó!

Ezt a hülyeséget meg ki mondta neked?

Mert max olyan lehet, hogy három isteni személy, és azok egyike Jézus, de ezt soha nem tudtam teljesen elfogadni, csak nem agyaltam ezen. Már hogy lehetne Isten, és Jézus ugyanaz a személy? Ez teljesen abszurd állítás.

Bár Jézus fiúságát Bahá Ulláh próféta is elismeri, de ez nem jelenti azt, hogy Istennel azonos személy lenne. Ettől függetlenül tisztelni kell Jézust, és Isten valamennyi prófétáját, így az összes vallást is.

Azt meg, hogy én zsákutcába jutnék, nem hiszem, mert már most fantasztikusan érzem magam, és ez engem abszolute nem zavar, hogy Jézust nem tekintem isteni személynek, mert azt mindig is elfogadtam, hogy Jézus Isten fia, de azt, hogy Istennel azonos személy lenne, azt nem tudtam elfogadni sohasem.

2011. máj. 14. 21:37
 37/74 anonim ***** válasza:
100%

Megmondták a frankót kedves kérdező!

"Na, ide figyelj te hitetlen barom!

Én egy már majdnem baháí nő vagyok keresztény múlttal.

Ha egy évvel ezelőtt látom ezt a beírást, akkor azon gondolkodnék, hogy hogyan tudnám beverni a pofádat."

"Isten, és Bahá Ulláh próféta nevében figyelmeztetlek"

ANNA! ROBBANTANI UGYE AZÉRT NEM FOGSZ???

2011. máj. 14. 21:45
 38/74 anonim ***** válasza:
17%

nyugi, kedves Utolsó!

Nem fogok robbantani, ez nem is tudom, miért jutott eszedbe.

Egy baháí nem ölhet embert, kivéve ha az illető személy szintén ölt, vagy gyujtogatott, de ez nem úgy megy, hogy én szépen fogom a nagykést, és megölöm, hanem ezt bírósági tárgyalás keretében kell csinálni, és a bíró által megbízott személy hajtja végre a kivégzést, de ez csak elmélet, mivel a baháí jogrendszert sehol nem vezették még be állami szinten, és nem épült be sehol az állami jogrendszerbe.

Légy szíves ne keverd össze a baháí vallást egy másik vallással, mert nem ugyanaz a kettő.

2011. máj. 14. 22:02
 39/74 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Szeretnélek megnyugtatni, hogy a Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk" (Mt. 3:15; Mt. 28:19). A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Az új életben járás mindenkor csak a halálból megelevenítő, hatalmas isteni Lélek által lehetséges (Rm. 6:4-8; Ap. csel. 22:16).

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy kiskorodban a szüleid által való keresztségnek semmi jelentősége nincsen...

Üdv. Péter

2011. máj. 14. 22:11
 40/74 anonim ***** válasza:
13%

Kiegészítés!

Azzal egészíteném ki az előző kommentemet, hogy aki ki meri azt jelenteni, hogy nem hisz Istenben, illetve egy vallás követőit utálja, az az ember hitetlennek számít egy baháí szemében. Akármelyik vallás követőiről mondja azt valaki, hogy én ezeket az embereketutálom, az az ember Istent tagadja meg, és ezáltal hitetlenné válik, és ezzel gyakorlatilag elveszíti emberi jogait, de ez nem azt jelenti, hogy meg kell ölni az illetőt mindenképpen, de ha én csak szimplán lebarmozom ezért, az megengedett. A képét nem verhetem be, de elküldhetem a jó büdös pi...ába. Ha meg azt mondja ez az ember, hogy ő utálja az embereket, és ráadásul kegyetlenkedik is velük, akkor sem ölhetem meg, de elgondolkodom rajta, hogy ez az ember miért született, megérdemli-e az életét egyáltalán.

Az előző válaszomat annyiban korrigálnám, hogy a baháí vallást nem szabad összekeverni egy másik vallás radikális irányzatával/radikális szárnyával, ahol a robbantás/öngyilkos merényletek végrehajtása megengedett, mert a két vallásnak/a másik vallás radikális irányzatának semmi köze a baháí valláshoz, és a baháí tanításokhoz. Azért írtam ezt körül, mert nem akarom megbántani annak a másik vallásnak a követőit, mert egy baháínak ez sem megengedett. A robbantás meg pláne nem az.

2011. máj. 14. 22:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!