Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Meg vagyok keresztelve hogy...

Meg vagyok keresztelve hogy szedessem le magamról?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy kiskoromba megkereszteltek a szüleim SAJNOS.Hogy tudnám leszedetni magamról a megkereszteltséget ?Kérem segítsetek utálom a keresztényeket de meg vagyok keresztelve segítsetek kérem
2011. máj. 14. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
84%

1. A vallásszabadság értelmében mindenki olyan vallású, amilyennek tartja magát - ergo, ha nem tartod magad kereszténynek, akkor nem is vagy az.

2. Igazából még egyházi értelemben sem számítasz igazi kereszténynek, ugyanis attól válsz azzá, hogy hiszed a vallást, követed az elveit és annak megfelelően élsz.

Összefoglalva: sem jogi, sem vallási értelemben nem vagy valójában keresztény.

3. A fentebbiből következtetve: ha nem vagy keresztény, akkor mit törődsz azzal, hogy anno egy pap vizet öntött a fejedre? Egy kis lötty csecsemőként nem elköteleződés semmilyen vallás mellett. Nem "keresztelés".

4. Amúgy te tudod egyáltalán, hogy mi az a sátánizmus? Mert az írásképedből úgy tűnik, hogy nem vagy túl művelt...

2011. máj. 14. 09:27
 12/74 anonim ***** válasza:
89%

Hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak:

Sehogy.

Ugyanis a keresztség egy letörölhetetlen szentség.

Ha nem konkrétan a kérdésedre válaszolok: Ha nem hiszel az egészben, akkor nem hiszel abban sem, hogy ez egy szentség. Ebben az esetben mit számít? De ha ennyire zavar, az azt jelzi, hogy valahol mégiscsak hiszed, hogy ennek jelentősége van.

Csak egy példa:

Ha én nem hiszek benne, hogy a cigányasszony hókuszpókusza árthat nekem, akkor nem foglalkozok vele és kész, nem szaladok senkihez, hogy leszedje rólam.... mosolygok az egészen. Ha keresem az eltüntetés lehetőségét, az azt jelenti, hogy mégiscsak hiszek benne...

2011. máj. 14. 09:29
 13/74 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sátánista csak hasonló nézeteket vallok.De annál kegyetlenebb vagyok az emberekkel.
2011. máj. 14. 09:31
 14/74 anonim ***** válasza:
89%
nyugalom, mert még a végén azt hisszük, hogy hp kisfiú vagy, úgy írsz :D Amúgy sehogy sem lehet leszedetni. De fölösleges is, én sem vagyok vallásos, és nem foglalkozom vele. Szerintem meg te amúgy is vallásos vagy, mivel ha nem hinnél ebben az egészben, akkor az sem zavarna, hogy meg vagy keresztelve, mert semmilyen hatással sincs az életedre, így nem igazán értem a problémádat.
2011. máj. 14. 09:33
 15/74 anonim ***** válasza:
75%

A kereszténységgel kapcsolatos véleményeddel egyetértek, de a többi nézeteddel nem.

Engem is megkereszteltek, de most mégis a taoista valláshoz közel álló dolgokban hiszek és a szerint élek.

A megkeresztelésnek számodra nincs jelentősége, az csak egy formalitás egy olyan egyház szemében, amit te úgysem fogadsz el, hiszen ha a szüleid valóban úgy neveltek volna, ahogy azt megfogadták a keresztelődkor, akkor most nem gondolnád így. Ergo nem lettél hithű kereszítény, tehát ez olyan, mintha meg sem kereszteltek volna.

Viszont az emberekhez és a világhoz való nézeteid nagyon negatívak, és így saját magad sem lehetsz boldog. Fogadd el, hogy mások másban hisznek, tegyél rá nagy ívben, élj úgy hogy ne árts másoknak, és hidd el, nagyobb öröm másnak örömet okozni, mint magadnak. Ez pedig vallástól függelten. Vsak akkor lehetsz boldog, ha nem befelé fordusz.

Ezzel az istenes baromsággal meg ne foglalkozz, egyértelműen bebizonyosodott, hogy olyan formában, ahogy a vallások képzelik nem létezik isten, hiszen akkor a fizika törvényei dőlnének meg, és ráadásul a sok világvallás eléggé ellentmond egymásnak. Isten nem a világotr teremtette meg, hanem azokat a törvényeket, amik alapján a világegyetem létrejöhetett. E szerint pedig lehetsz bármilyen vallású, vagy ateista is. Viszont a vallás gyűlölete nem fogja a boldogságod elhozni, mert lehet hogy az alapjaik baromságok, de nagyon sok erényt összegyűjtenek. Persze itt most elsősorban a ne lopj félkre gondolok és nem a ne paráználkodjra, mert az szerintem is baromság, de nézd meg a keleti vallások felfogásait, ismerd meg, és rakd össze a fizikai tényekkel és gondolkodj el ezen, hogy akkor mi lehet az igazság, és hogyan kellene élned, hogy hosszútávon is boldog lehess.

2011. máj. 14. 09:34
 16/74 A kérdező kommentje:
Boldog vagyok jól érzem magam.Csak hát a keresztelésem elszégyenít engemet.Égek mint a kályha.Le kéne szedetni magamrol.
2011. máj. 14. 09:41
 17/74 A kérdező kommentje:
Hát de akkor is meg vagyok keresztelve az zavar engem akkor is pedig nem vagyok az.
2011. máj. 14. 09:46
 18/74 anonim ***** válasza:
90%

Ajj... de ez olyan mintha az osztálytársad firkálna egy egyest a kezedre, és azt mondaná, hogy mostantól a kualalumpa egyház tagja vagy és nem léphetsz ki.. de mindegy. Aki nem vallásos nem törődik ilyennel, de meg az vagy ezek szerint, ennyi.

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:33 voltam

2011. máj. 14. 09:50
 19/74 anonim ***** válasza:
100%
Áááááááhhhhhh. ember, ne mondok inkább semmit. Elmondtam: egy kanál víz nem megkeresztelés, főleg ha nem vagy hívő. Ezen már semmit nem lehet túlmagyarázni.
2011. máj. 14. 10:00
 20/74 anonim ***** válasza:
83%
Nos amit írtál az már lassan bűncselekmény. Úgyhogy jeleztük a hatóságoknak, és az IP címed alapján pár napon belül megtalálnak. Az hogy hülye vagy, a te dolgod, de ha mással kegyetlenkedsz, az már nem, tehát a társadalomnak kutya kötelessége az ilyen embereket akár erőszakkal is megnevelni. És az egyház például erre is jó.
2011. máj. 14. 10:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!