Van ateista etika?
Én a kérdezőnek szeretnék válaszolni. Ateista vagyok, elég erősen, hogy úgy mondjam, ugyanis vannak fenntartásaim a biblia egy-egy részével kapcsolatban.
De természetesen nekem is van etikám, erkölcsi nézeteim. Ez természetesen nevelés kérdése is, és a mai világban a törvények is adnak nekünk egyfajta irányt. Nem mellékesen pedig a társadalom elvárásainak is meg kell bizonyos szinten felelni.
És hogy miben hiszek? Mi ad indokot nekem az erkölcsös életre? Nos, én is hiszek valamiben azért mégis csak: a tudományban. Nekem elég az, hogy majd olyan egyetemre járok, olyan munkát választok, amiben segíthetem az emberiséget, és esetleg megteremthetem az esélyt arra, hogy minden embernek biztosítható lesz a megfelelő életkörülmények közötti élet.
En nem vagyok hivo. Ennek ellenere probalom a gyermekeimet ugy terelhgetni/nevelgetni, hogy a tarsadalom hasznos polgarai legyenek majd. Termeszetesen nem vagyok vegtelensegig onzetlen, es azt szeretnem, hogy a tudasukkal majd atlag feletti szinten tudjanak elni.
Nekem ez ad erot/hitet/energiat erkolcsi tartasra.
Es mindent szabad amit a torvenyek nem tiltanak. PTK es BTK. A politikusok is igy gondoljak. Amit ez erkolcs MAR NEM engedne meg, azt a politikusok meg javaban bevallajak, hiszen nem torvenytelen pl, hogy "Orban felesege 42 millio Ft-os vissza nem teritendo tamogatast kapjon a szolore." Az egy tamogatas volt, amit a felesege is megprobalt kihasznalni. Nalam ez javaban JO ERKOLCSBE utkozo. Ellenben nem torvenytelen, hiszen a feleseg is magyar allampolgar es joga van palyazni.
Szerintem azzal, hogy hivo vagy. Mar ne haragudj de kevesebb jogod van a foldi jolethez. Mert nem csupan a torvenykonyvek(PTK, BTK), hanem a Biblia is kotelez bizonyos magatartasra. Mert a ketto tiltasa mindenkeppen nagyobb halmaz, mintha csupan a torvenyek szabalyait tartanad be.
Pfff...
Ateista vagyok...
ÉS PERSZE, HOGY VAN ETIKÁNK!!!
:@:@:@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!