Miért támadja sok hívő az ateistákat?
Javaslat: Olvasd el a biblia első mondatát és hidd el,a többi,már menni fog.
Elolvastam, Károli féle:
1. Kezdetben teremté az Isten...
Léci magyarázd el a "kezdetben" milyen időpontot jelent, a többivel nincs bajom (ha lehet konkrétan, nem szimbolikusan - te biztosan tudod).
Kösz.
Úgy tudom ,hogy a bibliában nem olvasunk évszámokat .
Ha pontosan meglehetne határozni,pld,6000év,vagy 6000000 év,jelen állapotukra nézve ,teljesen mindegy.Ha valaki kötekedni akar úgy is megteszi,függetlenűl,a válaszoktól. Jézus korában sem volt másképpen,egyesek hittek,egyesek nem hittek benne.Sőt aztmondta ,hogy az idő előrehaladtával a hitetlenség fog növekedni,és a tévtanítás.Nézz utána az evengéliumokban ha nem hiszed.
Az a baj hogy az emberek nagy töbségének fogalma sincs az igazi keresztyénségről,mert ami a temolomokban van nem mindíg fedi a valóságot.
ma 19:20- Jah.. akkor nem tudod, léci kérdezd meg a Vének Testületét, hátha tudják.
És ehhez mit szólsz:
kezdetben vala = 4,5 milliárd évvel ezelőtt,
Isten = fekete lyuk,-
mert van olyen vallás, ahol ez az alap.
Ha mégis mersz kérdezni és meg tudtál valamit, léci írd le, mert érdekelne engem is.
"A számitógéped sem működik,program nélkül,ahoz viszont programozó kell,vagyis egy értelmes lény ,a te agyad bonyolultabb mint a számítógép,ezét még értelmesebnek kelletlenie annak aki kitalálta."
Mivel a számítógép és az élőlények között igen nagy különbség van (a számítógépek nem szaporodnak önmaguból eredően), így nem csoda, hogy a keletkezésük körülménye is különbözik. A számítógép ebből a szempontból rossz modellje az élőlényeknek, tehát az érvelésed bukik.
"mert ahoz mégnagyobb hit kel ,hogy elhigyem hogy a világ csak úgy cél nélkűl lett,mint hogy egy Teremtőbe higgyek-,nembeszélve arrol,hogy óriási a tét : az ember élete,célja,az örökkévalóságban"
Miért kellene nagyobb hit? Miért kellene a világnak céljának lennie?
---
"Ha ez nem működne ,vagy hülyeség volna ,nem maradt vona meg 2000 évig."
Nem is hülyeség minden része, de ettől még tele van hülyeséggel.
---
Ezt a Bangha Bélás irományt meg állandóan belinkelitek, de katasztrófa...
---
"Nagyon régen teleültetem a kertemet 100as szegekkel,csavarhúzókkal,remélve ,hogy giliszta lesszbelőle,mert ugye ,az élettelenből élölesz ,csak sokáig kell várni.Vagy erősen hinni benne ,hogy már majdnem giliszta,csak még kevés az eső ,vagy kicsi a hőfok ,de giliszta lessz az biztos.Na hát meddig várjak?"
Hiába vársz, rossz a recept. Rossz receptből meg nem lesz jó kaja.
"A már rendelkezésre álló DNS- információ nélkül el sem kezdőthet az evolúció.Honnan van az információ?"
Tévedsz. Valószínűleg először RNS volt és semmiféle információt nem tartalmazott, de a bázissorendek részben véletlenszerűen jöttek létre. Viszont azok a bázissorrendek, amik olyan 3D-s RNS alakot eredményeztek, amelynek volt valamilyen enzimatikus tulajdonsága, ami az egyed alkalmazkodását jobban szolgálta, az megmaradt. Onnantól vált valamilyen féle információvá. A teremtéshívők legnagyobb tévedéseinek egyike, hogy azt hiszik, a fehérjék, vagy épp a DNS lett előbb, de ez teljesen hibás. Nem a szalag, hanem a magnó volt előbb. Egy primitív magnó és primitív szalag, aztán mindkettő egyszerre fejlődött. Az evolúciós mechanizmusnak nem az információ a feltétele, hanem ezek:
1. Az egyedek tulajdonságai öröklődjenek más egyedekbe.
2. Az öröklődésben legyen valami "hiba", mutáció.
3. Az egyedek fennmaradása és szaporodása a környezet erőforrásai által korlátok közé legyen szorítva.
Hogy emögött van-e dns, vagy nincs, tökmindegy.
"csak az anyagot tudja vizsgálni,de belátja ,hogy az anyagon túl van valami ,ami mozgásban tartja ,energiát biztosít"
Tudományos szempontból ez a kijelentés értelmezhetetlen.
Előző: te egy nagyon intelligens ember vagy. Csak az a baj, hogy nem sok ilyen ember létezik. Ez a baj a vallásosakkal; azt hiszik, hogy mindent meg lehet magyarázni egyszerűen. De nem. Attól még, hogy valaki teleülteti 100-as szögekkel a kertjét, attól még nem lesz gilisztája. Ha más élettelen tárggyal próbálkoznál és várnál pár 10 millió évet (vagy még többet), akkor lehet, hogy kapnál élőlényeket.
Ja és semmi természetfeletti csodás energia vagy erő sem kell ahhoz, hogy működjön a világegyetem, és az élet sem egy energia ezt nem tudom, hogy honnan vettétek.
Ezek után teljesen felesleges bármit írni,mert úgy is belekötnek ,ha jó ha rossz a gondolat menet .
Az önigaz ember senkinek sem ad igazat csak saját magának.
Addig amíg a következö esemény a világ történelemben bekövetkezik,az ateisták tábora .fenn fog állni.Utána majd ámúlnak,és csodálkoznak,és verik a mellüket,hogy miért nem hittem,miért nem hittem,miért nem hittem.
Addig a napig pedig ,aszt mondanak amit akarnak.
"Ezek után teljesen felesleges bármit írni,mert úgy is belekötnek ,ha jó ha rossz a gondolat menet."
Ha egyelőre csak rossz gondolatmenetek születtek, akkor mi mást tehetnénk, mint hogy kifejezzük fenntartásainkat?
Ha valaki az evolúcióval/abiogenezissel kapcsolatban olyat ír, ami egyszerűen nem igaz (értem ez alatt azt, hogy a kurrens elméletek egyszerűen nem azt állítják, mint amit az iménti valaki állít), akkor mégis mi más megoldás van, mint hogy erre felhívjuk a figyelmet? Hm?
"Utána majd ámúlnak,és csodálkoznak,és verik a mellüket,hogy miért nem hittem,miért nem hittem,miért nem hittem. Addig a napig pedig ,aszt mondanak amit akarnak."
Ez csak szimpla hangulatkeltés. Én, mint ateista, egyik hívőt sem akarom bántani, azt sem szeretném, hogy nekik rossz legyen, de ha már érvelünk és filozofálunk, akkor talán csak van jogom olyan véleményt is megfogalmazni, ami ellenkezik a hívőével, nem?
Az ateisták a világ leggyávább emberei,mivel tudják ,hogy Isten van,csak szégyenlik magukat előtte ,és inkább vállalják azt ,hogy bolondnak nevezzék őket.
"mivel tudják ,hogy Isten"
Csak álmadban. :P Sajnos sehogyan nem tudják bebizonyítani egy felsőbb hatalom létezését, ergo nincs, csak néhány skizofrén anno kitalálta.
És legyetek szívesek: Ne prédikáljatok, helyette szeressétek felebarátotokként az ateistákat, mint az egyik haverom. :D
Addig is egy vicc:
Irakban egy ateista és egy keresztény katona beszélget.
- Ha majd lövészárokban leszel, te is Istenhez fogsz imátkozni. - dicsekszik a keresztény.
Meg is történik az eset. Miután lelövik a társukat, a keresztény imádkozni kezd. Mire kinyitja a szemét, meglepődve tapasztalja, hogy az ellenséget lelőtték és az ateista is túlélte.
- Na látod, te is imádkoztál, és az Úr megsegített bennünket.
- Dehogy is. - mondja mérgesen az ateista - Csak amíg te itt imátkoztál, addig én cselekedtem. Hívtam az erősítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!