Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyház miért támadja a...

Az egyház miért támadja a Harry Potter köteteket?

Figyelt kérdés
Persze, tudom, h a benne szereplő mágia miatt, de ezen kívül sok olyan értéket is hordoz, ami egyáltalán nem "gonosz". Pl.: minden ember egyenlő, és nincsenek születésüknél fogva előjogokkal rendelkezők.
2009. máj. 16. 14:50
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
84%

A boszorkányság terjesztésével vádolják az írónőt.

De gondolom igazából az zavarja őket, hogy nem keresztény témájú, a kereszténységet dicsőítő könyvekből adnak el ilyen sokat, mint a HP könyvekből. Zavarja őket, hogy nem ők kapják a sok pénzt.

2009. máj. 16. 15:09
 2/32 anonim ***** válasza:
11%
Mert egy agymosás az egész. Ha rajtam múlna már az összes kötetét bezúzták volna.
2009. máj. 16. 15:23
 3/32 anonim ***** válasza:
74%
Íme egy egyházi birka válasza...tadaaammmm
2009. máj. 16. 15:47
 4/32 anonim ***** válasza:
90%
Hát meg főleg a liberális eszmerendszeréért, amit a könyvsorozat sugall, ez ugye nem igen fér az egyház "elméletébe".
2009. máj. 16. 16:05
 5/32 anonim ***** válasza:
82%
Igen, ez nekem is eszembe jutott már, hogy kissé istentelen látásmódot közvetít az írónő. meg tele van paradoxonokkal. a karácsonyt mindig megülik a Roxfort lakói, de Jézusra mégsincs semmiféle utalás. de én ezektől eltekintve nagy élvezettek olvasom a köteteket. nem kell az élő fába is belekötni sztem.
2009. máj. 16. 16:38
 6/32 anonim ***** válasza:
77%
az is elég furcsa hogy harrynek van keresztapja(sirius). ezek szerinte meg van keresztelve. és késöbb ö is keresztapa lesz(ted lupin)
2009. máj. 16. 16:52
 7/32 A kérdező kommentje:

az is elég furcsa hogy harrynek van keresztapja(sirius). ezek szerinte meg van keresztelve. és késöbb ö is keresztapa lesz(ted lupin)

Szerintem a mágusoknál a keresztszülőség nem függ össze a keresztséggel, sokkal inkább azzal, h legyen(ek) valaki(k) aki(k) gondoskodnak a gyermekükről, ha valami baj történik a szülőkkel.

Karácsony: Jézus születésének a bibliában leírt időpontja egybe esik a téli napéj egyenlőség időpontjával, amit már a pogányok is ünnepeltek, jóval a kereszténység elterjedése előtt, vagyis, átvehették innét is,vagyis a karácsony nem szükségszerűen kötődik Jézushoz.

Olvastam egy hívő nő kritikáját a Harry Pottereel kapcsolatban, és számtalan olyan dolgot hozott fel amit könnyedén meg lehet cáfolni, én csak ezt a vak elutasítást nem értem, még csak be sem ismernék, h van benne jó is.

2009. máj. 16. 20:26
 8/32 anonim ***** válasza:
24%
Én is bezúzatnám, de én más miatt. :)
2009. máj. 16. 22:55
 9/32 anonim ***** válasza:
81%

Eleve barom a kérdés. Az egyház nem támadja a Harry Pottert. Csak vannak olyan túlbuzgó, elvakult, magukat vallásosnak vélt emberek, akik elítélik a Harry Pottert.

Ezt a hittantanárom mondta, aki pap és szerzetes, úgyhogy szerintem jól tudja. A Harry Potter egy mese, egy jó történet, amit fölösleges egyházi szempontból megítélni. Olyan, mintha a Shreket elítélnék, mert az első részben a sárkány kitöri a templom egyik ablakát.

Akit érdekel az itt elolvashatja, hogy mit gondolnak a támadók:

[link]

2009. máj. 17. 08:20
 10/32 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj Kedves Kérdező, de úgy írsz erről a témáról, mintha HP létező ember lenne. Nem kellene ennyire belemerülni egy könyvbe. Neki nincs keresztapja, mert kitalált figura. Egyébként én meg azért nem szeretem az ilyen könyveket, mert lehúzás az egész. Az írónő írt egy könyvet, aztán még jó pár másikat, mikor látta, hogy mennyire sikeres a kis bugyuta története. Nem értem, hogy miért olyan népszerű ez a sztori. Szerintem ezerszer különb könyvek vannak, amik nem kapnak semmiféle figyelmet. Szerintem ez népbutítás, amit már kiskortól módszeresen csinálnak.
2009. máj. 19. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!