Persze, tudom, h a benne szereplő mágia miatt, de ezen kívül sok olyan értéket is hordoz, ami egyáltalán nem "gonosz". Pl.: minden ember egyenlő, és nincsenek születésüknél fogva előjogokkal rendelkezők.
Annyi más könyv van még, aminek semmi köze a hétköznapokhoz, éppen ezért szereti őket a mai ifjúság. Én hívő vagyok, és én is olvastam HP-t, sőt a Twilightokat is, és csomó másikat, amit támadhatna az egyház. Én sem azért olvasom, mert szeretem a mágiát, a vámpírokat stb.. Egyszerűen jól van megírva, jó story, érdekes.
2009. máj. 31. 07:41
12/32 anonim válasza:
Minden szó és fejtegetés tulajdonképpen merőben felesleges, elég a szerzőnőt idézni: "Ezek a könyvek a gyermekeknek segítenek, hogy megértsék, hogy Istennek gyenge, idióta Fia egy olyan karikatúra, aki meg lesz alázva, amikor a tűzeső jön." Ennyi. Jézus nyílt és durva támadása. Talán jogos, ha bármelyik keresztény egyház kritikát fogalmaz meg a maga védelmében.
2009. jún. 10. 11:33
13/32 anonim válasza:
A HP-ről:
"XVI.Benedek Pápa elítélően nyilatkozott, míg a korábbi Pápa, II.János Pál kifejezetten kedvelte a kis varázslót és varázslatossá leírt világát, történeteit. Dícséretesnek találta, hogy annyi felnőttet és elsősorban gyereket vetek rá újra tévénézés helyett az olvasásra Harry varászló történetei."
Bár most, hogy Rowling kijelentette, hogy Dumbledore meleg, nem tudom, mit mondana János Pál..
2009. jún. 15. 22:17
14/32 anonim válasza:
a kedves egyház kicsit visszafoghatná magát, aztán foglalkozzon a saját hülyeségeivel sztem. már sokszor túlzás amit művelnek komolyan.
2009. jún. 16. 11:41
15/32 anonim válasza:
Az előítélet miatt. "Mágia van benne? Ördögi!..." És sokszor el sem olvassák...max látnak 5 percet a filmből, de azt sem normális fejjel, hanem ugrásra készen, mindent kiforgatnak, mindenbe belemagyaráznak. Itt nem elsősorban csak az egyházról van szó, ezt sokan csinálják.
Én hívő vagyok, mégis szeretem a HP-t, mert szerintem ez egy jó fantasy, izgalmas, és valóban vannak benne értékek. Nem kell ebbe mást belemagyarázni...ráadásul ILYEN mágia nem is létezik...ugyanis az IGAZI mágiától undorodom...
2009. okt. 28. 10:47
16/32 anonim válasza:
mert egy rakat szarul megírt fos, bár a twilight-sorozatot nem übereli. (megj: HPből első 4, twilightból 1-2t olvastam, nem csak beszélek)
2010. jún. 21. 18:38
17/32 anonim válasza:
"minden ember egyenlő, és nincsenek születésüknél fogva előjogokkal rendelkezők"
Ez egy marhaság: sarkított példa, de ezt mondd valakinek, aki egy lábbal született és futóversenyre menne
2010. jún. 21. 18:39
18/32 anonim válasza:
Sok a boszorkányság benne. Én csinálnlék egy olyan fantasyt, ahol az emberek Istenbe hinnének, és a lények többsége is (törpe, gnóm, kobold stb.) Az elfek pedig a démonok és nimfák leszármazása lenne és gonoszok lennének. Milyen ötlet? Ha kigúnyolom vele Istent és egyházat, azonnal elvetem ezen ötletet. Mivel hívő vagyok.
2010. aug. 12. 18:03
19/32 anonim válasza:
bocsánat az elfeket, nem akartam leírni, azok a nimfák szövetségesei lennének, nem pedig a félig belőlük kialakult faj. a kialakult faj neve pedig: subdit (ilyet még soha nem láttam sehol, de ha van akkor szóljanak és akkor lecserelém.)
2010. aug. 12. 18:08
20/32 anonim válasza:
ja meg még. Csak wc-n voltam, hasmenésem volt. a főmágusok, mágusok is csak papi szerepet töltenek be, de amagasabb rangúak. nagyjából ennyi (EL NE MERJÉTEK LOPNI AZ ÖTLELETEMET!)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!