Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért támadja sok hívő az...

Miért támadja sok hívő az ateistákat?

Figyelt kérdés
Én pl. az vagyok. Szinte csak azokkal a hívőkkel van bajom, akik teljes egészében igaznak vélik a vallásukat, bár ezek már nem is "hisznek" Istenben. De az egyik haverom pl. hívő volt, gyakran járt templomba és soha nem szólt meg érte. Sőt, az evolúciót sem tartotta kizártnak (mert szerinte nincs leírva, hogyan teremtette a világot Isten) sok itteni prédikátorral szemben.
2011. febr. 24. 15:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
7%
Valószínű,hogy idegesíti egy kicsit a hívőket ,a másik oldal,mivel mér a gén technológia korában élünk,és sajnos nem látják be ,hogy az ateizmus egy zsákutca. A számitógéped sem működik,program nélkül,ahoz viszont programozó kell,vagyis egy értelmes lény ,a te agyad bonyolultabb mint a számítógép,ezét még értelmesebnek kelletlenie annak aki kitalálta.Nade az ateistákat a tények nem érdeklik,mert akkor bekéne látniuk ,hogy nincs igazuk,hát elég idegasítő tud lenni egy igazi ateista ,mert ahoz mégnagyobb hit kel ,hogy elhigyem hogy a világ csak úgy cél nélkűl lett,mint hogy egy Teremtőbe higgyek-,nembeszélve arrol,hogy óriási a tét : az ember élete,célja,az örökkévalóságban.
2011. febr. 24. 19:32
 12/66 anonim ***** válasza:
49%

valószínűleg azért, mert úgy gondolják különbözőek az ateisták tőlük...de ez egy tévedésen alapszik, mivel mindenki ember, ugyanazokkal a lehetőségekkel...ja és az ateizmus simán párhuzamban van az istenhittel...csak kell hozzá a megfelelő nézőpont. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 24. 19:36
 13/66 anonim ***** válasza:
2011. febr. 24. 19:41
 14/66 A kérdező kommentje:

ma 19:32 :

Az életed célját Magadnak kell megtalálnod! Nem egy felsőbb lény adja meg.

A legtöbb ember, aki nem hisz az evolúcióban, az nem is ismeri. Nem random mutációk sorozata vagyunk mi, olvass utána! És nem az ertem.hu -n, mert az egy nagy áltudomány.

2011. febr. 24. 20:04
 15/66 anonim ***** válasza:
10%

Emberek millióit szabadította meg ,változtata meg életüket jó irányba ,Jézus Krisztus ba vetet hitük.Ha ez nem működne ,vagy hülyeség volna ,nem maradt vona meg 2000 évig.

De emberek milliói is halnak meg reményt veszve ,céltalan élettel a hátuk mogött.Jézus azt monda ,vagy vele vagy ,vagy ellene vagy ,fügetlenül a világnézetedtől ,vallásodtól .Az élet célját nem mi határozzukmeg ,hanem aki adta az éltet,Őtudja pontosan mire való,és miért élsz itt a földön.

2011. febr. 24. 20:19
 16/66 A kérdező kommentje:
Nekem pont ez az egyetlen igaz hit nem tetszik. Mivan az iszlámmal? Mivan a buddhizmussal? Mivan a sok kisegyházzal? Ezek is sok embernek adnak útmutatást és boldognak érzik magukat. Én miért ne lehetnék ateista? Nem szeretnék túlvilági életet és egy ezeréves könyvben hinni. Magam szeretném eldönteni, hogy mi a jó és a rossz. Nem szeretnék nőgyűlölő, rasszista, és homofób lenni.
2011. febr. 24. 20:24
 17/66 anonim ***** válasza:
49%

Jogodban áll azt hinni ,vagy elfogadni amit te akarsz.Szabad akarattal rendelkezünk.

Sok sikert az életedhez.

2011. febr. 24. 20:30
 18/66 anonim ***** válasza:
100%
18.57 vagyok... tagja voltam egy gyülekezetnek, ahol szinte számon kérték hány embernek hirdettem isten igéjét a héten. Nem kell elmondanod miről szólnak a dolgok... én úgyérzem, hogy találtam egyfajta egyensúlyt, amiben én tökéletesen jól érzem magam, és lehet ez a hívőknek nem tetszik, mert a Biblia szerint köztes úton nem lehet járni, de az ateistáknak sem tetszik, mert még is csak hiszek Istenben. Miért akarjak bárkinek is megfelelni? Jól érzem magamat így, és hiszek abban, hogy Isten így is mellettem áll, nem kell hozzá közvetítő, nem kell hozzá közösség, nem kell hozzá Biblia, nem kell semmi, csak is ő meg én. Én ezt így érzem, viszont senkire nem próbálom meg ráerőltetni a véleményemet, az viszont rosszul érint, ha megpróbálnak meggyőzni, hogy a hitemnek nincs alapja. Én nem szólok bele abba más hogyan él, akkor más - adott esetben egy ateista - se szóljon bele az én hitembe. Ha ez így van, megérti és elfogadja valaki azt hogy én ilyen vagyok, akkor nincsen semmi probléma. Sosem próbálnám meg rátukmálni senkire a hitemet! Akinek fontos a hit, az úgy is megtalálja az útját, hogy kialakítsa a számára legmegfelelőbb kapcsolatot az Úrral... akinek nem fontos, annak magyarázhatok én, max hülyének néz! :) Ez is úgy kezdődik, hogy "az igét hirdetni kell, MERT Isten sugalmazására keletkezett..." hogy ebben én mennyire hiszek nem firtatnám. Emberek nyúltak bele, ők írták le sugalmazás ide vagy oda, erről többet nem is szeretnék mondani, nem szabad készpénznek venni mindent amit az ember lát vagy olvas! 20/L
2011. febr. 24. 20:34
 19/66 anonim ***** válasza:
83%

Hit nélküli ember nincs (csak ha agyilag beteg - nem képes önálló gondolkodásra). Az ateistáknak is van hite, csak ők már meg merik kérdezni a "miérteket" és elfogadják a tudomány eredményeit.

A vallások tanaiban hívők még nem tartanak ott, hogy például a paptól vagy vezetőjüktől meg merjék kérdezni ezeket a miérteket (tisztelet a kivételnek). Gondolj bele a katolikus egyház már 6 éves kortól sulykolja a gyerekek fejébe a bibliai leírásokat - igaz meseszerűen. Ráadásul vakhitet követelnek, gyakorlatilag ne gondolkozz az elhangzottakon, ne legyen vissza kérdezésed. Mert ha a papnál okosabb a hívő, akkor már bajban van.

Az ellentétet én abban látom, hogy bizonyos kérdésekre a hívők nem tudnak egyértelmű, bizonyítható választ adni, csak szimbolikus, meseszerű értelmezéseket. Akkor kezdődik a veszekedés és a "majd Isten megbüntet és a pokolra jutsz" szöveg. Megsértődnek és amíg a haragjuk el nem párolog (mert a Biblia erre tanítja őket) addig nem állnak velem szóba.

Én is szoktam hívőkkel beszélgetni és próbálom őket rávezetni hitük ellentmondásaira vagy ők győznek meg engem, ha el tudják magyarázni.

Két példát írok neked erről:

1. hívőtől még nem hallottam elfogadható magyarázatot arra, hogy Isten milyen céllal teremtette az embert, mit akar vele "kezdeni", minek a szaporodás - 2 emberből 6 milliárd(Ószövetség),

2. ha Jézus (Isten fiaként vagy Istenként felvéve emberi alakját) kereszthalálával megváltotta az emberiség bűnét, akkor nekem miért van bűnöm - esetleg nem vagyok ember? (Újszövetség).

ma 16:38. érdekes linket adtál, megnéztem Bangha Béla írását és olyan részt találtam benne, amelyben arra hivatkozik, hogy ha már le van írva, meg sem kérdőjelezhető a léte (Istenre vetítve). Természetesen, ha van, akkor nem. Mivel az embert saját képmására teremtette és általában "fehér szakállú öregként" van megfestve, akkor kell léteznie valahol. Azért megmutathatná magát a sok kételkedő ateistának és akkor rögtön végük lenne. Azt írjátok ezeken az oldalakon, hogy Isten mindent tud, akkor azt is tudnia kellene, hogy megjelenésével a sok hívő rögtön győzedelmeskedne. Vajon miért nem teszi?

2011. febr. 24. 20:40
 20/66 anonim ***** válasza:

Mindenki mindenkit támad, aki más dolgokban hisz. Én ateista vagyok, de még senkit sem szóltam le a hite miatt. Azért lettem ateista, mert én nem úgy gondolkozok, hogy csak is valami fejlettebb intelligencia miatt jöhetett létre mindez. Megvannak a magam nézetei, de ha valaki be tudja bizonyítani, hogy valamiben tévedek (nem idézetekkel, meg kitalált dolgokkal), akkor én változtatok a nézőpontomon. Nekem csak az erőszakkal van bajom, ha megpróbálnak kioktatni.

--

Ezt amit most írni fogok, nem sértésnek szánom:

Ha van Isten, akkor maximum megteremtette a világot és onnantól úgy leszarja az egészet, ahogy van. Hiába imádkozol neki, őt nem fogja érdekelni. Ezért kell úgy élni, hogy nem a halál utáni jobb élet reményében inkább mindent megtagadsz, hanem inkább használd ki az időt, amég a szeretteiddel, barátaiddal tudsz lenni.

Nem vitázni kell, mert van elég nyomorúság, meg rossz a világon.

2011. febr. 24. 20:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!