Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért támadja sok hívő az...

Miért támadja sok hívő az ateistákat?

Figyelt kérdés
Én pl. az vagyok. Szinte csak azokkal a hívőkkel van bajom, akik teljes egészében igaznak vélik a vallásukat, bár ezek már nem is "hisznek" Istenben. De az egyik haverom pl. hívő volt, gyakran járt templomba és soha nem szólt meg érte. Sőt, az evolúciót sem tartotta kizártnak (mert szerinte nincs leírva, hogyan teremtette a világot Isten) sok itteni prédikátorral szemben.
2011. febr. 24. 15:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
25%
Nagyon régen teleültetem a kertemet 100as szegekkel,csavarhúzókkal,remélve ,hogy giliszta lesszbelőle,mert ugye ,az élettelenből élölesz ,csak sokáig kell várni.Vagy erősen hinni benne ,hogy már majdnem giliszta,csak még kevés az eső ,vagy kicsi a hőfok ,de giliszta lessz az biztos.Na hát meddig várjak?
2011. febr. 24. 21:23
 22/66 anonim ***** válasza:
0%

A világ végéig ez a két tábor megfog maradni.Utána majd meglátjuk kinek volt igaza.

Az a gilisztás jópofa alak lehet.

2011. febr. 24. 21:31
 23/66 anonim ***** válasza:
17%

"Nem egyszer láttam már olyat, hogy a hívő szinte agresszíven esett neki szegény ateistának, mert a hívő szerint kell valamiben hinnie mindenkinek."

Mivel szinte mindenki kiröhög a vallásosságom miatt, ezért nem veszek el ilyen részletekben. Sorry

A hívőnek az a dolga hogy térítsen. Mert szerinte a vallása az igazság. Van két ellentmondó igazság? Nincs. Nagyon tetszik hogy néha már a hívők is támadják a másikat és nem fordítva. Ha ennyire nem tetszik akkor világosítsd fel hogy nincs isten. Ja? Hogy a legtöbb ateista ilyenre nem képes?

[gondolok itt a komfort-ateistákra akikből úgy lett istentagadó hogy lusták elmenni templomba...]

2011. febr. 24. 22:51
 24/66 A kérdező kommentje:

Én soha nem láttam ún. Komfort-ateistát. Sok magát mélyen vallásosnak nevező ismerősöm meg kevesebb templomot látott belülről, mint én.

Én pl. azért vagyok ateista, mert irracionálisnak tartom a vallást, mert felülbírálhatatlan a tudománnyal szemben. Miért tömjem ki az összes tudományos rést egy lebetonozott dogmarendszerrel, aminek szigorúan tilos ellent mondani?

A giliszásnak:

Ha az evolúció szerinted hazugság, akkor tessék kidolgozni egy új elméletet! Csak ne a vallásra támaszkodj!

2011. febr. 25. 15:20
 25/66 anonim ***** válasza:
0%

A giliszztás vagyok.

Elméletekből televan a padlás, a tényeket jobban szeretem.

A mutáció(az evolúció ruggója) csak már létező öröklödési információt tud megváltoztatni.A már rendelkezésre álló DNS- információ nélkül el sem kezdőthet az evolúció.Honnan van az információ?

2011. febr. 25. 15:31
 26/66 A kérdező kommentje:
Ezt még nem tudja megválaszolni a tudomány, de talán egy idő után be tudják bizonyítani. Csak ezért nem tömöm ki a lyukakat dogmarendszerekkel.
2011. febr. 25. 15:53
 27/66 anonim ***** válasza:
Valaki viszont kitömi ezeket a réseket hittel, ez téged miért bánt? Te nem hiszel, ők/mi hiszünk... én békésen megélek az totális ateisták mellett, amíg valaki megnem akarja nekem magyarázni hogy hülye vagyok, ti is éljetek meg békésen mellettünk! Ha idegesít hogy valaki meg akar téríteni, amit mondjuk én nem tennék, de ezt már valahol leírtam, akkor mondd el neki, hogy ebben nem hiszel, és nem érdekel amiről beszél, majd állj tovább... nem kell ebből vitát nyitni, és filózni sem, hogy az ember miért hisz olyanban amire nincs különösebb magyarázat. Senki sem tudja megmondani igazán hogyan is lett egyáltalán maga a föld, az élővilágról már nem is beszélve... valaki ebben hisz, valaki abban, valaki talált magának egy köztes utat, valakit abszolút nem is foglalkoztat! Én könnyebbnek érzem az életemet hittel, hiszen így mindig úgyérzem, hogy van segítségem bármi is történjék... aki jobban érzi magát hit nélkül, az éljen úgy, csak ne kössön közben belém, amiért nem vagyok ugyanolyan!
2011. febr. 25. 17:39
 28/66 anonim ***** válasza:
0%

A tudomány ,természettudomány ,csak az anyagot tudja vizsgálni,de belátja ,hogy az anyagon túl van valami ,ami mozgásban tartja ,energiát biztosít.Minden törvényszerűen működik.Az egész univerzumban rend harmónia van,Minden bolygó,csillag,galaxis ott van ahol lennie kell,mertha netán távolabb lenne a nap megfagynánk,ha közelebb, megsülnénk.

Javaslat: Olvasd el a biblia első mondatát és hidd el,a többi,már menni fog.

2011. febr. 25. 18:42
 29/66 anonim ***** válasza:
utolsó a gilisztás volt
2011. febr. 25. 18:57
 30/66 A kérdező kommentje:
Én régen hívő voltam, mert azt hittem, mindenképpen kell valamiben hinni. Egészen addig, amíg bele nem olvastam a bibliába meg töriórán nem tanultunk más vallásokról. Túl multikultúrális vagyok már ahhoz, hogy leszögezzem magam egyetlen igaz vallás mellet.
2011. febr. 25. 19:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!