Miért van az, hogy a nem vallásos emberek jobban tiszteletben tartják a hívőket, mint a hívők az ateistákat?
Lehet, hogy jót akarnak? Mert tény, hogy például az érzelmi katasztrófákat, megrázkódtatásokat a vallásos emberek könnyebben átvészelik.
Félreértés ne essék, senkit nem akartam megtéríteni:)
Ez sem mindenkire igaz, van olyan ateista, aki élből lehülyézi a hívőket... de valóban, én is azt tapasztalom, hogy a hívők erőszakosabban hirdetik a saját tanaikat, mint az ateisták, több olyan ateistát ismerek, aki sokkal inkább Jézus tanításai szerint él, mint hívőt. Szeretet, megbocsátás, segítségnyújtás? A hívők nagy részének esetében sajnos ismeretlen fogalmak, a legtöbbjüknek azért, mert úgy gondolják, ők valamiféle kiválasztottak a nagy hitükkel együtt, emiatt már nem is kell emberként élniük, mások fölé, főként az ateisták fölé helyezhetik magukat. Tisztelet a kivételnek, mert az is akad bőven.
Igazából akik erőszakosan térítgetnek, saját maguk sem hisznek igazán. Mert ha hinnének, akkor nem foglalkoznának azzal, hogy más mit gondol erről. Ha olyan embert találnak, aki szintén hisz, megnyugodnak: csak van a hitünkben valami. Ha viszont kétkedővel sodorja össze az élet, idegesek lesznek, hogy ő megkérdőjelezi a hitünket? És mi van, ha igaza van?? Ezért erőszakosan akarnak téríteni, ezzel is igazolva saját magukat... Tehát a túlságosan támadóan visszaíró emberek szerintem maguk sem biztosak a hitükben...
Mondjuk, hogy vannak vallásosok, akik téríteni próbálnak, de ők általában valamilyen szekta tagjai, akiket nem kellene egy napon emlegetni a csendes többséggel.
Nem mellesleg itt azt látom nap mint nap, hogy az ateisták lenézik a hívőket, a kétkedőket, istenkeresőket próbálják rávenni, hogy ateisták legyenek. Egyszóval én épp az ellenkezőjét tapasztalom.
Mindig félrevisz az általánosítás.
Nekem két apai nagynéném is apáca volt, apám pedig ateista. Még őt sem próbálták soha a vallásos élet felé terelgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!