Hogy lehetek ateista?

a bibliának kellene ezt állítani, de megteszi?
A világegyetem és az emberi hülyeség határtalan.Az elübbiben nem vagyok biztos./Einstein

"Tehát hogy lehet visszavonni azt, hogy meg vagyok keresztelve?"-"Milyen fajta "keresztség"-ről beszélsz?"
A kérdezőnek kiszolgáltatott keresztségről irtam, én ugyanis nem offoltam,hanem a kérdezőnek válaszoltam.
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
Einstein. s.k.

OFF
legalábbis a bibliának kellene ezt állítani, de megteszi?
"16Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik."
Mk 16, 16
A Feltámadott Úr missziós parancsa!

Jó. akkor kérdezem: a fenti bibliavers fényében, a csecsemő tud hinni? Mert a Biblia logikus, aki hisz, és megkeresztelkedik, az megmenekül.
És hol írja azt a Biblia, hogy 'minden keresztség eltörölhetetlen lelki jegyet hagy'?

Nem olvastam el az összes választ, ezért bocs, ha mégegyszer leírom azt, amit más már írt...
Először is: az ateizmus nem vallás, ez csak egy ideológia, vagyis ha meg vagy keresztelve, attól még lehetsz ateista, nem kell "visszavonni" a megkeresztelést.

A keresztség akkor van érvényben ha hiszünk benne.
Ha nem akkor te már automatikusan fel vagy oldva szentség alól (kivétel egy olyan eset amikor a vágykeresztség jön létre).
Te már ateista vagy!!
Nem kell tenned semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!