Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy lehetek ateista?

Hogy lehetek ateista?

Figyelt kérdés
Meg vagyok keresztelve, de nem hiszek istenben, és szeretnék "hivatalosan" is ateista lenni. Ezt be kell valahova jelenteni, vagy elhatározás kérdése? Tehát hogy lehet visszavonni azt, hogy meg vagyok keresztelve?
2009. jan. 20. 20:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
71%

a bibliának kellene ezt állítani, de megteszi?

A világegyetem és az emberi hülyeség határtalan.Az elübbiben nem vagyok biztos./Einstein

2009. jan. 29. 01:11
 22/33 anonim ***** válasza:
73%
Hogy tudom miért kell belekeverni szegény Einstein-t mindig, nem unalmas még? A kérdés mindenesetre nyitott.
2009. jan. 29. 02:30
 23/33 anonim ***** válasza:
65%

"Tehát hogy lehet visszavonni azt, hogy meg vagyok keresztelve?"-"Milyen fajta "keresztség"-ről beszélsz?"

A kérdezőnek kiszolgáltatott keresztségről irtam, én ugyanis nem offoltam,hanem a kérdezőnek válaszoltam.

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"

Einstein. s.k.

2009. jan. 30. 01:28
 24/33 anonim ***** válasza:
45%

OFF

legalábbis a bibliának kellene ezt állítani, de megteszi?

"16Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik."

Mk 16, 16

A Feltámadott Úr missziós parancsa!

2009. jan. 31. 15:45
 25/33 anonim ***** válasza:
90%

Jó. akkor kérdezem: a fenti bibliavers fényében, a csecsemő tud hinni? Mert a Biblia logikus, aki hisz, és megkeresztelkedik, az megmenekül.

És hol írja azt a Biblia, hogy 'minden keresztség eltörölhetetlen lelki jegyet hagy'?

2009. febr. 1. 02:54
 26/33 anonim válasza:
70%
A kérdezőnek és a válaszolóknak is ajánlanék egy kis olvasmányt; Mérő László: Az elvek csapodár természete, s elsősorban a Hit ereje c. fejezetet. Sok-sok érdekesség az istenhitről, hitvakságról, s mindezek pszichológiai szempontjairól.
2009. febr. 20. 17:51
 27/33 Xmes ***** válasza:
92%
Az ateizmus nem vallás, vagy hit. Mégkevésbé csoprtosulás, tömörülés, gyülekezet, stb, stb. Az ateista az az ember, aki elhivés szempontjából elzárkózik az ostoba babonáktól, vallásos hiedelmektől, stb, és nem ismeri el azok valóság tartalmát, és létjogosultságát, hanem inkább a realitás talaján maradva próbál magyarázatot adni a hogyanokra, és miértekre. Ateista nem lesz valaki csak úgy elhatározásból, azt mindenképp valamilyen külső hatásnak kell kiváltania, vagy amennyiben az emberke nem kapott "kellő" vallásos programozást gyerek korában, akkor a vallásos nevelés hiánya szintén kiválthat ateizmust. Én pl kb kb 14 éves koromig vallásos voltam. Elég mélyen... Aztán megkaptam az első bibliámat. :D Majd el kezdtem olvasni, és rájöttem, hogy az egész úgy hülyeség ahogy van. Ráadásul a biblia mérhetetlenül öntelt, és beképzelt, brutális, szadista, bosszúálló, önző, vérengző stb, stb, istenét sehogyan sem tudtam összhangba hozni azzal a kegyelmes, féltőn szerető, jámbor, és megbocsájtó stb, stb istenképpel, amiben az emberek hisznek, és amit el akartak hitetni velem is. Azt mondják ez a biblia istene, de akárhányszor is olvastam el, a bibliát (pedig legalább 3 és félszer kiolvastam már), én a legnagyobb jóindulattal sem tudom elmomdani a fentebb felsorolt pozitív tulajdonságokat az abban szereplő istenről. Ez már egy jó érv, és kiinduló pont volt afelé, hogy kitalációnak minősítsem az egészet. Aztán ott vannak az ellentmondások is amik csak újabb kérdéseket vetnek fel, válaszok nélkül. És persze a pletykákkal ellentétben a biblia egyetlen egy kérdésemre sem tudott válaszolni, még kevésbé a vallásos emberek. A legjobb érv amit találtam eddig az ateizmus mellett, az épp a biblia, és az abban hívő emberek. Aki ezeknek hisz... Az nem komplett...
2009. febr. 22. 12:11
 28/33 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam el az összes választ, ezért bocs, ha mégegyszer leírom azt, amit más már írt...

Először is: az ateizmus nem vallás, ez csak egy ideológia, vagyis ha meg vagy keresztelve, attól még lehetsz ateista, nem kell "visszavonni" a megkeresztelést.

2009. márc. 10. 21:06
 29/33 anonim ***** válasza:
54%

A keresztség akkor van érvényben ha hiszünk benne.

Ha nem akkor te már automatikusan fel vagy oldva szentség alól (kivétel egy olyan eset amikor a vágykeresztség jön létre).

2009. máj. 2. 11:37
 30/33 anonim válasza:
75%

Te már ateista vagy!!

Nem kell tenned semmit!

2009. aug. 2. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!