Hogy lehetek ateista?
Nem lehet visszavonni.
De azt megpróbálhatod, hogy a templomi nyilvántartásból törölteted magad. Már ha hajlandók...
Igen kényes téma ez a csecsemőkeresztelés. Pont a legnagyobb, legbefolyásosabb egyházak gyakorolják.
És mégiscsak akaratunk ellenére tesznek minket ilyen-olyan egyházhoz tartozóvá, mintha megbélyegeznének pici korunkban.
Így könnyű híveket toborozni.
A kérdezőtől kérdezném, hogy arról biztosan tud, hogy az első keresztények a Biblia szerint csak felnőtt korban tették ezt meg? És hogy ma is vannak olyan egyházak, melyek csak döntő képes korban keresztelnek.
Egyébként azt a legkönnyebb kimondani, hogy nincs Isten. A többségében így növünk fel, igazán semmi nem kell hozzá, még tudás sem!
A kérdezőről nem tudok semmit, tehát ne vegye magára, de a legtöbb ember a istentelen életvitelt csak kényelemből vallja, mert azt hiszi, hogy ezzel a maga ura, szabad lesz.
Szerintem (mivel kipróbáltam már én is) ez egy álom, mondhatnám egy fikció, egy ábránd, amit az emberek általában kergetnek, de soha meg nem találnak!
Az istent elutasító/nem kereső élet sem boldogabb, sőtt.
Én meg nem vagyok megkeresztelve és hiszek Istenben.
A te döntésed mi vagy, nem pedig holmi szertartásé.
Javítom magamat, nem lesz "hívő" valaki csak azért, mert csecsemőként megkeresztelték. Rossz szót használtam.
De a keresztelés gyakorlata akkor is teljesen ellenkezik a bibliával és a józan ésszel is!
Örülök, hogy a kérdező tisztában van az egyház kialakulásával! Csak azért hoztam fel a témát, mert ha kicsit mögé nézünk a dolgoknak, akkor azt láthatjuk, hogy a mai jól ismert legnagyobb, magát "kereszténynek" valló egyház köszönő viszonyban sincs az első századival!
Tehát nem jó, zsákutca, ha róla ítéljük meg a kereszténységet, a valódi keresztény értékeket.
A 02:22 válaszoló nem tudom mire gondolt. Az igazság nem lehet csak szimpátia kérdése, egyetértek.
Azt akartam éreztetni, hogy önmagában(!) nem ér semmit az, ha én csoportot változtatok, mert az igazság kutatása sokkal alaposabb munka.
A legtöbb ember abszolút laikusként válik ateistává! És az ateizmus/materializmus önmagáról éppúgy zengedezi a dicshimnuszokat, állítja hogy nála van az egyetlen igazság, mint az általunk ismert egyházak nagyrésze. De a kérdés, mielőtt akárhova is csatlakoznánk, hogy mi a bizonyítékuk az állításaikra?
Az a hamis elképzelés is pici korunktól belénk vésődik már, hogy ezt az igazságot megérteni, kikutatni reménytelen vállalkozás. Ez az egyik legnagyobb hazugság, ami a köztudatban van!!!
Ezeket a kérdéseket meg lehet-e válaszolni?
Kik vagyunk? Honnan jöttünk? Hová tartunk? És hagyjuk azt a maszlagot, hogy mindenki a saját világnézete szerint más-más választ ad rá. Ez már önmagában egy rossz válasz.
Az igazság nem relatív, nem nézőpont kérdése! Még akkor sem, ha más emberek mást tartanak fontosabbnak belőle. Mert az igazság kutatható, kideríthető, leírható, létező dolog.
Persze, olyan biztos lehetsz benne, mint abban, hogy fiú vagy-e, vagy lány. :-)
De ha nem ismered az anatómiáját, és a biológiáját annak, hogy mitől fiú a fiú és mitől lány a lány, akkor csak külsőből ítélsz!
És a legtöbben pont ilyen felületesek akkor, mikor valamely vallást, vagy a materializmust választják.
Azt hiszik, hogy éles határ húzható a kettő között, mert az egyik bizonyított, a másik meg csak fikció.
Ez pediglen nem igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!