Miért nézi el a katolikus egyház azt a sok pedofil papot?
Sziasztok.
Egy apró gondolat: ha egy céggel szerződést kötök és Pedofil Péter írja alá a szerződés akit később áthelyeznek agy másik területre,attól a céget még köti a szerződés, mert a saját alkalmazottja írta alá!
Persze a legtöbb esetben, ha lehet a cég kibúvókat keres.
Számomra hasonló a helyzet ha egy pap zaklat egy gyereket és amikor ez "kiderül" csak áthelyezik.
Ettől még az egyházat kötelezné a belé vetett bizalom, hiszen ő képezte ki ilyennek, és ő helyezte oda ezt a személyt.
És persze az egyház is a legtöbb eseteben csak kibúvókat keres.
A statisztikai adatokkal kapcsolatban csak annyit, hogy ha esetleg elérné az egyház az 1%, az akkor is az 100% marad annak akit szexuálisan molesztáltak, szájába - végbelébe helyezve azt amit tizenévesen még látnia sem kellene nem hogy éreznie.
Tisztelt 01:01 a kérdésedre válaszolva:
Reggelente néha álmosan, de kellő önbizalommal nézek a tükörbe, mivel soha sem állítottam olyat, amit nekem tulajdonítottál, vagyis hogy a világi pedofilokkal nem kellene foglalkozni.
Tapasztalataim alapján, ilyen bűntudattal manipuláló csúsztatott kérdést, csak olyan emberek képesek föltenni, akik mindig valami nagyobb gátlástalanságot fedeznek. Természetesen nem rád gondoltam kedves 01:01-es, de ha az állításom esetleg találkozik a valósággal, az csak a véletlen műve lehet.
Tisztelt 00:51-01:34, aki ugyan a világi ítélkezés szabadságára hivatkozol, de mégis a legprofibb katolikus baseball csapat védőjátékosát megszégyenítő módon véded a pedofil papokat, tudod - azt az 1%-ot.
Szeretném neked elmondani, hogy a szóban forgó kérdés, nagyon távol áll az üldözés kategóriájától. A katolikus egyház, egyébként ismereteim szerint a történelem folyamán többször volt üldöző, mint üldözött és jelenlegi helyzetben sem kell tartania attól, hogy üldözött lesz belőle.
A válaszaid érdekessége, hogy a kérdező által feltett kérdésre ugyan (soha) nem válaszolsz, de a kérdés tárgyáról igyekszel (mindig) elterelni a figyelmet, a témához egyébként szervesen kapcsolódó eseményekkel.
A katolikus egyháznak, véleményem szerint a saját jól felfogott érdekében is igyekeznie kellene az említett ügyeket tisztáznia.
Miért?
Mert erkölcsi és szellemi alapokon álló intézmény, aki ezeket az értékeket képviseli.
Mert a költségvetés, éves szinten, több mint 40 milliárddal támogatja a katolikus egyházat azon törekvésében, hogy az említett értékeket védelmezze és képviselje.
Vagyis az olyan erkölcsi vétségeket, ami törvénysértő, véleményem szerint, nem kezelheti egyházi belügyként.
Vannak országok: Írország, Franciaország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Németország, Olaszország, Belgium, ahol az egyházi pedofil ügyek a nyilvánosság elé, illetve a világi hatóságok elé kerültek.
Az említett országok némelyikében az egyházi pedofilia a világi politika legfelső székeit is megrázta, sőt, vannak országok, ahol a mai napig, elképesztő iszapbirkózás zajlik az ügyek tisztázása kapcsán – de legalább zajlik.
Az észjárásod szerint viszont ”megnyugtató”, hogy Magyarországon egész más a helyzet, mivel itt egészen más emberek élnek és itt maximum kb. 30 pedofil pap garázdálkodik, akikkel nem is érdemes foglalkozni.
De azt, hogy ezzel mennyire nem érdemes foglalkozni, szerintem ne ezen az oldalon bizonygasd, hanem a véleménynyilvánítás szabadságával élve, magyarázd el egy olyannak, akit éveken keresztül ”mélyrehatóan” molesztáltak és akinek a zaklatója, minden különösebb következmény nélkül, szent áhítattal celebrálja tovább a miséket.
Biztos nagyon fogja díjazni a bátorító javaslatodat – esetleg, majd írd meg, hogy mi volt a reakció!
Válaszoltam, de leírom még egyszer: Mert SENKIT nem érdekel, hogy egy aberrált ember, mit csinál egy gyerekkel. Senki sehol a világon (egyetlen állam sem) tesz a pedofília felszámolásáért semmit. Nem kell eltusolni, mert ha kiderül akkor sincs semmi. itt is csak ezért van balhé, mert divat a katolikus egyházat támadni. De például, hány olyan kérdés van, a budapesti fürdők, miért nyújtanak lehetőséget pedofil férfiaknak, hogy kiélhessék vágyaikat kiskorúakon? Egyet sem, bemutatták a tévében, aztán semmi. A fürdők azóta is üzemelnek, mert a fürdőket nem divat támadni, senki nem akarja bezáratni őket, ezeket a fiúnapokat megszüntetni.
És egyébként meg leírtam ezt is, ha kikerül a világi bíróságok kezébe az ügy, mit kap egy pedofil pap, pont azt, mint bármely pedofil, semmit. Úgyhogy bármit mondtok, törvény legyen róla, pedofil embereknek tényleges életfogytiglan, enyhítés lehetősége nélkül és máris van értelme ezt kérdezni, mit tussol el az Egyház. De így?
23:13 ne haragudj, hogy ezt állítom, de te álszent módon kamuzol.
Egyrészt nem igaz, hogy senkit nem érdekel, mivel akkor te sem érvelnél olyan fáradhatatlanul.
Másrészt, még ha rendkívül erős is egyes kormányokban és a törvényhozásban a pedofil és a homokos lobbi, meggyőződésem szerint, akkor is van értelme feszegetni a témát.
Harmadrészt - azok, akik törvényalkotók lehetnének ebben a műfajban, vagyis befolyásuk lenne arra, hogy az általad hiányolt megfelelő törvényeket megszüljék, kb. olyan fazonok lehetnek, mint amilyen te is vagy a vélemény nyilvánításod alapján.(bocs)
Akik elbagatellizálják a témát, érzéketlenek az érintettek helyzetét illetően, az üggyel kapcsolatos kérdések, tökéletesen hidegen hagyják őket és impotens módon arra várnak, hogy majd valaki megoldja a problémát, mivel amiatt a pár nyamvadt pedofil miatt, nehogy már annyit vesződjünk.
Nem gondolkoztál még el azon, hogy annyit írtál már a RKE védelmében - nem mintha annyira védelmezni kellene - a témával kapcsolatosan, de egyszer sem sikerült megfogalmaznod, hogy valójában mi a te személyes tényszerű és tárgyszerű véleményed arról, hogy a katolikus egyház miért is nézi el a pedofiliát.
Mivel a saját válaszaid mesélnek rólad a legtöbbet, ezért ne haragudj rám, hogy merem feltételezni, hogy miért fogalmazol ebben a témában ilyen sikamlósan és kétértelműen.
És most a kérdező által meg általad mennyivel lettünk előrébb pedofil ügyben?
Pont az ilyen álviták és hőzőngések terelik el a figyelmet a dolog lényegéről, mert amíg a katolikus egyházat szidjuk (mégcsak nem is a a papot magát) a pedofil lobbi, már előbbre van. És pár év, aztán lesz Pedofil Büszkeség Nap. (Hollandiában, Franciaországban már erőteljesen efelé vannak)
És biztos vagyok benne, hogy ez egy mesterségesen kreált balhé az Egyház lejáratásáért, hogy a valódi veszélyt jelentő pedofilokról eltereljük a figyelmet és egyre elfogadottabbá váljon az ő jelenlétük, olvasd vissza magad, oké vannak ők is, de a papok...
És pont én vagyok az, aki látja a dolog lényegét, te kamuzol és hantázol és tereled el a szót, és bagatelizálod és tagadod azt a tényt, hogy a pedofil bűncselekmények 99%-át nem papok követik el.
És egyre győzködől, hogy azzal az 1%-kal kell foglalkozni. de azt te sem írtad le miért is? Jó, persze mert papok. De nem látom az összefüggést.
Mennyivel lettünk előrébb – nem tudom, de egy pillanatra sem gondolnám, hogy a témában indított kérdés és annak kapcsán megfogalmazódó vélemények álviták lennének.
Hangsúlyoznám, hogy a katolikus egyházat senki nem szidta. Megjegyzem, ha valaki a felvetésed szerint a papot szidta volna, akkor minden bizonnyal az lett volna a problémád, hogy egy pap megbotlása miatt, miért kell általánosítani, mintha minden pap pedofil lenne. És igazad lenne, de mivel a kérdés, - amint látom, még mindig nem sikerült elolvasnod – nem egy konkrét személy pedofiliájáról szólt, hanem arról, hogy ezt a bűnt, miért tolerálja a katolikus egyház.
Ahogy azt már korábban is említetem, ez a fórum rendkívül messze van az egyházüldözéstől – ez valami fogalomzavar, vagy paranoia lehet részedről? A mesterségesen kreált történeteknek egyik jellemzője, hogy nincs valóságos alapja a felvetésnek, amit ebben az esetben akkor állíthatnánk, ha az általad körültekintő vizsgálatok alapján megállapított 1%-ról sem beszélhetnénk. De ahogy azt a 17:19 vélemény nagyon pontosan megfogalmazta, annak, aki áldozata az eseményeknek az 1% -100%-ot jelent.
Valóban, lehet, hogy látod a dolgok lényegét, de azért állítom, hogy álszent módon, mert látszólag a pedofilia és főként a világi pedofilia megállítása mellett törsz lándzsát, sőt rögtön globális szinten, ugyan akkor a legkitartóbb védelmezője vagy a papok által elkövetett pedofiliának. Egy olyan szegmensnek, akik gyakorlatilag évtizedek óta, szinte teljesen büntetlenül élik ki perverz vágyaikat.
Szerintem, ezzel a habitussal simán, bármelyik pedofil-védő szervezet szóvivőjének is beállhatnál – még mielőtt félreértenéd, ez nem dicséret volt.
Én nem gondolnám, hogy félreérthetőek lennének az állításaim a témával kapcsolatosan. Ami pedig az utolsó, a papságra vonatkozó kérdésedet illeti, mivel azt rajtam kívül is többen, egész konkrétan definiálták, ezért most nem elemezném újra ezt a témát. Azért azt megjegyezném, hogy jelen pillanatban az általad közölt számokat (1% v. 99%) jelenleg már úgy használjuk, mintha azok valóban egy konkrét, precíz vizsgálat eredményei lennének.
Amennyiben esetleg nem látod az összefüggést, annak több oka lehet:
Nem olvastad a korábbi hozzászólásokat?
Romlott katolikus vagy?
Pedofil vagy egy parókián, vagy egy egyházmegyében?
Vagy talán a testvéred v. a legjobb barátod pedofil?
Felhívnám a figyelmet, ezek kérdések voltak és nem állítások!
"Nincs több pedofil a papok között, mint bármely hivatás művelői közt, csak ezt jól felfújják"-írod.
Hadd válaszoljon erre egy volt római katolikus pap:
idézet a homoszexuális pap vallomásából:
Atya: Kálváriám serdülőkorban kezdődött. Egy idő után gyanússá vált, hogy a lányokkal soha nincs szerencsém. Mindig voltak leányzók, akik tetszettek, de mégsem alakult ki velük igazi kapcsolat. Huszas éveim elején voltam először fiatalemberrel, ami nagyon megrázó élmény volt számomra. Valóságos tragédiaként éltem meg, az öngyilkosság is megfordult a fejemben, pszichiátriára kerültem. Tíz évig szakmunkásként dolgoztam, érettségit szereztem, majd ezután jelentkeztem egy egyházmegyébe és felvételt nyertem egy szemináriumba. Öt évig tanultam, és azt gondoltam, ha pappá szentelnek, akkor ezek az engem mélységesen nyomasztó dolgok egyszerűen eltűnnek az életemből. Tévedtem.
Papságom első éveiben jártam pszichológushoz. Bennem a hagyományos keresztény szemlélet élt, miszerint a homoszexualitás bűn. A pszichológus segítsége kevésnek bizonyult, a témának igyekeztem utána olvasni, s kezdtem világosabban látni a helyzetet. Többek között Buda Béla írt a szexuális viselkedésekről egy nagyon jó könyvet, ami közel száz oldalon taglalja a homoszexualitás kérdését. Rájöttem, hogy a homoszexualitás egy variánsa a szexualitásnak. Olyan ez, mint hogy valaki jobb vagy bal kezes. Nincs morális különbség a jobb és bal kezesek között. Jobbal is ugyanúgy lehet simogatni, mint ballal
hvg.hu: Közbevetőleg: XVI. Benedek pápa megtiltotta, hogy felszenteljék azokat a kispapokat, akikről kiderül, hogy homoszexuálisok.
Atya: Ha ezt a szabályt valóban betartják, drasztikus következményei lesznek. Nincsenek konkrét adatok, de sejtések vannak, hogy a kispapoknak, papoknak mintegy 30 százaléka homoszexuális. A papságon belül jóval nagyobb arányban vannak a homoszexuálisok, mint a civil társadalomban. De félreértés ne essék, nem attól lesz valaki homoszexuális, hogy pap a hivatása, ami nőtlenségi fogadalommal jár és össze van zárva egy csomó férfival. Pont fordítva, azért választja sok homoszexuális a papi hivatást, mert érzékenyebbek, mint mások, ami ehhez a munkához, életformához nagy segítség."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!