Jézus hisz Istenben?
Nem vagyok hívő de mikor megkérdeztem egy vallásostól ezt akkor az volt a válasza,hogy : Persze (és itt be is fejezte a válaszadást)
Az én meglátásom szerint Jézus nem hisz Istenben (ha létezik egyáltalán ez a két képzeletbeli barát) mivel Jézus tudja,hogy van Isten, látta, hallotta..stb.
Így a tudás a hit ellensége, miszerint ha tudsz valamit és az komolyan igaz akkor ott már nincs hit hanem a tudás váltja fel a dolgot.
Magyaránt én úgy gondolom,hogy ha van is Jézus akkor ő nem hisz Istenben.
Ti mit gondoltok?
(megjegyzem nem akarok ezzel senkit sem megsérteni, csak válaszokat várok, ennyi.)
Sziasztok.
A zsidóknak irt levél 11 fejezete kb ezzel a gondolattal kezdőik:a hit = meggyőződés arról amit nem látunk.
Jézus mivel az égben már élt előtte és látta az atyát nem kellet hinnie benne, hiszen tudta, hogy létezik/az evolúció a háromság egy másik kérdés/.
De, Jézusnak kellet a hinnie abban, hogy Isten ígéretei vele kapcsolatban is valóra válnak pl.:nem engedi testét rothadást látni, ...stb.
Ezért Jézusnak fontos volt a hit, hogy ki tudjon tartani.
Nem biztos, hogy jól gondoljuk.
Az én meglátásom, hogy Isten jelent meg Jézus személyében - megteheti mert mindenható, és olyan alakot vesz fel amilyet akar - megtapasztalni a teremtés utáni műveinek "működését". Többen leírtátok, hogy Isten az emberi agy számára felfoghatatlan "valami". A testi megjelenést és érzékelést csak Jézus alakjában érte el a Földön. Hiszen a szentlélektől Márián kívül meg senki sem nemzett hús-vér embert, ráadásul az Isten meg is jelenítette neki - önmagát. Mivel az ember rendkívül sok bűnben élt, megmutatta neki a jó utat és kereszthalálával visszatért "szellemi" mivoltába, ígérve az embernek megváltást. Ezért hirdetik, hogy az Atya-fiú-szentlélek az egy.
Tehát Jézus ezért hisz Istenben, azaz önmagában!
Jézus mielőtt megtestesült, nem kellett hinnie Istenben, mivel saját maga is, mint Isteni személy létezett.
A földre jövetelekor, viszont kiüresítette magát ebből az Isteni természetéből, ezért ahhoz, hogy el tudja végezni azt a feladatot, amiért jött, hinnie kellett Istenben.
A mennybemenetele után, viszont ismét szükségtelenné vált, hogy higgyen, mivel benne volt, van és lesz tutiban.
Ez a leírás, egy ateista-materialista olvasó számára, nyilván sokkoló lehet, de a biblia kinyilatkoztatása a szóban forgó kérdéssel kapcsolatosan információim szerint erről (is) tudósít.
"A kérdező kommentje:
Hoho...gyűlölködést nem kértem."
A gyűlölködést nem kérni szokás, hanem kiérdemelni. Egyébként senki nem gyűlölködött, max személyeskedtem kicsit.
Amíg élt addig hitt benne, most már tudja :)
Egyébként pont ez az egyik lényege az egész Jézus projektnek: Isten emberré lett, hogy meghaljon értünk emberekért. Vagyis ugyan olyan érző-lélegző ember volt, mint mi. Olvassátok el Gecsemáné kertje részt, amikor retteg az előtte álló borzalmaktól, meg is inog: hé fater, muszáj ezt nekem? Ha nem lett volna erős a hite, nem tudta volna végig csinálni.
Nem jó ez az egész.
Igaz, hogy Jézusnak már bizonysága volt és tovább nőtt a hiten. Ez sokkal nagyobb. Plusz a végtelen szeretet.
Volt erre is egy példabeszéd, amit a farizeusoknak mondott, akik meggyanúsították, hogy az ördög nevében űzi ki emberekből az ördögöt. Ez is kb. ilyen jellegű feltételezés. Szerintem Jézus azt mondaná erre, hogy nem hinné el Isten létezését, akkor miért tanított volna Isten nevében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!