Jézus hisz Istenben?
Nem vagyok hívő de mikor megkérdeztem egy vallásostól ezt akkor az volt a válasza,hogy : Persze (és itt be is fejezte a válaszadást)
Az én meglátásom szerint Jézus nem hisz Istenben (ha létezik egyáltalán ez a két képzeletbeli barát) mivel Jézus tudja,hogy van Isten, látta, hallotta..stb.
Így a tudás a hit ellensége, miszerint ha tudsz valamit és az komolyan igaz akkor ott már nincs hit hanem a tudás váltja fel a dolgot.
Magyaránt én úgy gondolom,hogy ha van is Jézus akkor ő nem hisz Istenben.
Ti mit gondoltok?
(megjegyzem nem akarok ezzel senkit sem megsérteni, csak válaszokat várok, ennyi.)
A hívők feltétel nélkül hisznek a hitükben, ott nincs tudás. Jézus hívő volt, mivel a bibliai leírásokban így van dokumentálva, tehát hitt istenben. Időnként, a nagy fájdalomtól ez a hit gyengült, ez is bizonyítja emberi mivoltát, tehát csak "félisten" lehetettt.
Egyes hívő csoportokkal az a baj, hogy a Bibliában leírt és megjelenített isteni fiuk közül csak Jézust ismerik el valódinak. De mi van Salamonnal, Sámsonnal, hiszen isten azt mondta, hogy ők is a fiai? Itt kezdődik a baj, mert a saját hitük alapjait kérdőjelezik meg. Hiszen Jézust visszavezetik egészen Ádámig, akkor az ó-szövetségi iratokat is hitelesnek kellene tekinteni. Másik érdekesség, hogy a hit világában az egyes gyülekezeti csoportok sem tudnak a részletekben megegyezni, mert mindegyik a maga igazát tartja valódinak. Amikor érvelni kellene, akkor jön az általános, a szellemi, a visszautalásos (írás magyarázása az írással) és a "nem úgy kell értelmezni" szöveg. Pedig a Bibliában világosan minden meg van fogalmazva és csak egyféleképpen lehet értelmezni.
Másik példa, amire ma sem tudnak érdemben választ adni: Jézus megváltotta és elvitte az emberiség bűneit az Atyához, akkor Jézus halála óta az emberiségnek nincs bűne, főleg azoknak akik hisznek benne - de a papok mai is úgy tálalják, hogy vétkezem és gyónjak meg. Ha meggyónom mi a garancia arra, hogy valóban Istenhez jut a megbánásom és bocsánatot nyerek.
Én sem akarom megbántani a hívőket, mert mindenkinek szíve-joga, hogy miben hisz.
18:17.
igen igy van, de Jezus ugy vitte el a bunt, hogy megmutatta, megtanitotta azt, hogy hogyan tudunk bun nelkul elni, tehat tiszta lelekkel. Azt tanitotta meg, hogy a leleknek milyen lehetosegei vannak arra, hogy tisztan eljen.
Igen a vallasi szokasok nem erre tanitjak a hiveit, mivel mindig maga a Jezus szemelyisegere figyel es nem a tanitasara, s igy vannak a szentekkel is. Tehat Jezushoz imadkoznak es a szentekhez, s ezektol varjak a megvilagosodast, de nem arra figyelnek, hogy a szentek vagy Jezus is a szenvedeseivel mutatta be azt, hogy elerjuk a szivbol jovo imat, amikor kiuresitett elmevel fogunk az Atyahoz fordulni, tehat ennek a lenyeget nem fogjak fel.
A tudatos eletmod is a jogaban is, a Buddhaban is megtalaljuk ezeket a tanitasokat, tehat Jezus is igy tanitotta a tudatos eletetmodot. Jezus a bunoket sorolja fel, az osi jogaban es a buddhaban mar lelkitisztitaskent ugyanezt a tanitast megtalaljuk.
Tehat itt a hangsuly nem a Jezus szuletese es elete, mivel O egy szemelyiseg volt, Akinek ez volt a feladata, ezt a karmat vallalta fel, s ezert jott, hogy tanitson es elvigye a bunt, de En igy ertelmezem, s nem ugy, hogy bunben elek, s varom a Jezustol, hogy megmentsen es nem a szentekhez fogok konyorogni azert, hogy megoldodjon a problemam, vagy megszunjon a betegsegem, mivel a sajat eros hitem fog segiteni akkor, amikor megtalalom azt az utat, amit Jezus mutatott.
Amikor vegig megyunk azokon a peldazatokon, amiket O hasonlattal be mutatott, akkor ez mar vilagos is lesz, legalabb is Nekem igy az.
A tudatos eletmodra tanitott!
"Jézus megváltotta és elvitte az emberiség bűneit az Atyához, akkor Jézus halála óta az emberiségnek nincs bűne, főleg azoknak akik hisznek benne - de a papok mai is úgy tálalják, hogy vétkezem és gyónjak meg. Ha meggyónom mi a garancia arra, hogy valóban Istenhez jut a megbánásom és bocsánatot nyerek."
Szerintem egy kicsit félreértettél valamit. Jézus által a hívők a bűnbocsánatot és a kegyelmet kapták, a bűn attól még megmaradt.
Pl. Ha a gyereked eltör egy lámpát, akkor ő baromi rosszul fogja magát érezni miatta, de te tudod, hogy ez nem változtat azon, hogy szereted. Tehát megbocsátod. De attól még a lámpa eltört és valakinek újat kell vennie, tehát következménye van.
Átvezetve ezt Istenre és Rád: Jézus a Megváltó. Ha őt befogadod szívedbe, akkor bűnbocsánatot nyersz, de attól még ember maradsz és bűnöket követsz el.
A gyónásban én sem hiszek. A bűneidet neked kell Isten elé vinned, és ő megbocsát, hisz feltétel nélkül szeret. Ha meggyőződéssel és hittel imádkozol akkor pedig 100%, hogy meghallgat. Amúgy meg Isten a Szentlélek által fedi fel előtted bűneidet, Ő éleszti benned a vágyat a megvallásukra.
"Jézus hisz Istenben?" Jézus maga az Isten!!! Ezt többször ki is jelenti, pont ezért üldözték.
Nagyon tudom mindenkinek ajánlani Josh McDowell: Több mint ács c. művét: tiszta logikával, tudományos érvekkel vezeti le Jézus isteni mivoltát.
18/L
"Nem semmi mi ki nem alakul egy egyszerű kérdésből:)"
Ne csodálkozz, ha politikai, vagy vallási kérdést teszel fel. :) Csak néhány idióta kell, mint kamumail :P
"Pedig a Bibliában világosan minden meg van fogalmazva és csak egyféleképpen lehet értelmezni.
Másik példa, amire ma sem tudnak érdemben választ adni: Jézus megváltotta és elvitte az emberiség bűneit az Atyához, akkor Jézus halála óta az emberiségnek nincs bűne, főleg azoknak akik hisznek benne - de a papok mai is úgy tálalják, hogy vétkezem és gyónjak meg. Ha meggyónom mi a garancia arra, hogy valóban Istenhez jut a megbánásom és bocsánatot nyerek."
Látod, máris sikerült félreértelmezned a Bibliát. Sokkal könnyebb félreértelmezni az írott tudást, mintha egy hiteles tanítóval való beszélgetés során sajátítanád el.
A kereszténység nagy "átka", hogy kevés hiteles tanítójuk van, ez köszönhető a politikának, és a korrupciónak.
Jézus nem "elvitte" az emberek bűneit. Ahogy előttem is már leírták. Azzal én is egyet értek hogy gyónáshoz nincs szükség papra, a pap az a tanuláshoz kell. De szerintem nincs is benne ilyen a bibliába, ezt már a katolikusok találták ki, mint sok más dolgot.
A garancia, hogy a gyónás eljut Istenhez, az az, hogy Isten nem egy ősszakállú alien, a föld körül keringő űrhajóban. Isten nem is télapó, aki hozzá írott leveleket olvas. Isten mindenhol ott van, mindent lát, és mindent tud. Ő nem materiális, és minden materiális dolog az ő energiája.
"Ne csodálkozz, ha politikai, vagy vallási kérdést teszel fel. :) Csak néhány idióta kell, mint kamumail :P "
szerintem itt az idióta pont nem én vagyok, nézz magadba kicsit...
Hoho...gyűlölködést nem kértem.
Visszatérve, Jézus és Isten egyek......akkor ha más vallásokat nézünk meg.....Jézus Isten Földi Avatárja?
mondhatjuk annak, de hivatalosan csak Isten létezik, szóval minden az Ő avatárja...de nem minden tudat van oly módon azonosulva Vele, mint Jézus Krisztus. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!