Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan tudod, hogy nincs isten?

Honnan tudod, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én onnan tudom hogy nincs Isten. Mert ha lenne akkor 1, Nem lennék csoró. 2. Nem lennék kerekes székes mozgásérült. 3., Nem fájnának a térdeim, és a hátam közepe. Tehát nincs isten.

tegnapelőtt 14:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
35%

"Mindenesetre eléggé kétbalkezes egy isten szegényem, ha ennyire nem sikerült mindenhatóként a szándékainak megfelelő világot teremtenie - az emberiséget is beleértve."

Abba volt a Sátánnak és az embernek is néhány szava. Isten olyan világot akart amelyben ez megvalósulhat. Tehát sikerült a szándékainak megfelelő világot megvalósítania.

https://www.youtube.com/watch?v=mvA48_mEUMA

tegnap 22:17
 32/41 Darkmoon80 ***** válasza:

"Abba volt a Sátánnak és az embernek is néhány szava."

Pont erre utalt Mojjo is! Ahhoz képest, hogy elvileg mindenható, szánalmasan gyenge pancser, ha a saját teremtményei keresztül tudják húzni a szándékait...

ma 06:53
 33/41 Darkmoon80 ***** válasza:

Persze, valóban lehetőség az, hogy azt AKARTA, hogy a Sátán sikeresen működjön, és az ember elbukja a próbát, ez esetben viszont egy szadista, kegyetlen isten aki (bár alakíthatta volna másként is) szereti nézni a teremtményeinek a szenvedését...

Tényleg érdemes az ilyen aljadékot imádni???

ma 07:01
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

Darkmoon80!!! Először is megkérnélek, hogy az olyan jelzőket mint: "szánalmasan gyenge pancser," ne használd a továbbiakban.

Neked sem esne jól, ha ugyanezekkel a jelzőkkel illetném a hozzád közelálló személyeket.

A terv nincs keresztül húzva.

Az volt a terv, hogy más is beleszólhat a dolgok alakulásában. Isten nem magának készítette a világot, hanem mindenkinek. Volt alternatíva ő vagy ez. Ezt választottuk. Most is van alternatíva.

Innentől kezdve Istent semmivel sem lehet vádolni és semmit sem kérhetsz rajta számon.

ma 08:46
 35/41 Mojjo ***** válasza:
76%

Egy mindenható és mindent tudó lény mindenre talál megoldást, hogy a világ pontosan olyan legyen, amilyennek szeretné. Sátánostól, emberestől, mindenestől.

Így három lehetőség van:

- Isten pontosan ilyennek szerette volna a világot, amilyen. Ebben az esetben a legkisebb mértékben sem jóságos.

- Isten nem mindenható. Így bár jóságos, képtelen volt egy olyan világot létrehozni, ami ezt tükrözné.

- Isten nem létezik.

- Isten nem mindenható, így, bár nem ilyennek szerette volna, ilyen lett.

Nagyjából ennyi. Meg lehet tenni a téteket.

ma 08:55
 36/41 anonim ***** válasza:
35# Ezt jól megfogalmaztad.
ma 09:30
 37/41 anonim ***** válasza:

35

Van még egy lehetőség, ami a mindent tudásából fakad, hogy Isten azzal, hogy mindent tud, ismeri a jövőt is, amit nem tudni, ki döntött el. Esetleg ő maga, vagy más entitás, vagy a véletlen, de ha ismeri, akkor már nem is változtathat rajta, mert az általa ismert jövőnek be kell következnie

Ekkor maga Isten csak egy végrehajtó báb, ő maga semmiért nem felelős, mert muszáj neki a jövőt beváltania. Márpedig úgy tűnik, hogy ismeri a jövőt, mivel meg is prófétálja időnként a Biblia szerint.

ma 09:34
 38/41 Mojjo ***** válasza:
@36: Annyira nem, mert az egyik lehetőséget kétszer írtam le, kétféle megfogalmazással. Így jár, aki egyszerre próbál vagy 50 dolgot csinálni, ezért mind sz.r lesz. Lehet, isten is így járt...
ma 09:34
 39/41 Jégszív ***** válasza:
62%

Komolyan NEM TUDOM!

Gyéren barázdált agyammal (szívemnek egész más szerepet szánt a természet...😊) létét se bizonyítani, se cáfolni nem tudom. Áhítatos lelkek verik a tamtamot, hogy bizony ő az abszolút jó, az abszolút bölcs, és talán az abszolút abszolút...

Körülnézve a nagyvilágban viszont azt TAPASZTALOM, hogy mindezt ÜGYESEN TITKOLJA! Annyira, mintha nem is létezne!

Akkor viszont minek erőlködjek a keresésével...

ma 11:47
 40/41 Darkmoon80 ***** válasza:

34!

OK, akkor legyen narcisztikus szadista tömeggyilkos...

Ettől még oda lehetsz érte, de hiszen Hitlert is istenítették sokan

ma 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!