Honnan tudod, hogy nincs isten?
Mojjonak igaza van, de valamin azért kicsit gondolkodjunk el:
"Ettől persze nem válik mágikusan igazzá. Sőt. Ettől válik igazán haszontalan feltételezéssé. Kis fantáziával egy óra alatt legalább egy tucat hasonlóan falszifikálhatatlan gondolatot ki lehet találni a világgal kapcsolatban. Csak épp értékük nincs."
Ezt csak azért látod így, mert a saját szemüvegeden keresztül szemléled a világot.
Na most gondoljuk el, hogy sikerült az emberiségnek egy olyan szimulációt létrehozni ami teljes mértékben megegyezik a valósággal.
Természetesen nekik nem áruljuk el, hogy mi teremtettük a világukat.
A szimulációban a digitális entitások ugyanígy filozófálnak arról, hogy honnan származnak, hogyan lett minden.
A szimulációban a legtöbben arra a következtetésre jutnának, hogy ó hát ez mindegy.
Nem tudom te hogy vagy vele Mojjo, de nekem valahogy fura hiányérzetem, kis csalódottságom lenne, hogy csak így feladják és vakon élik tovább a még hátralévő életüket a szimulációban.
A másik ha valóban képesek lennénk egy ilyen szimuláció létrehozására, és megtennénk, ahol ugyanígy szenvednek élnek, szeretnek és éreznek mint mi, vajon gonosztevőknek számítanánk-e?
Nem egészen értem. Ha létrehoznál egy világot, amiből nem következik, hogy az egy szimuláció, mitől éreznéd csalódásnak, hogy a szimulált emberkéid gyorsan legyintenének rá, hogy szimuláció-e a világuk?
"A másik ha valóban képesek lennénk egy ilyen szimuláció létrehozására, és megtennénk, ahol ugyanígy szenvednek élnek, szeretnek és éreznek mint mi, vajon gonosztevőknek számítanánk-e?"
Erről ez jutott eszembe:
Honnan tudom, hogy nincs egyszarvú, nincsenek emberevő óriások, liliputi törpék, tűzokádó sárkányok, sellők, kentaurok?
Aminek a létezése nem igazolt, az nincs, maximum agybajos emberek bebeszélik maguknak, hogy léteznek, de a valóságtól való elrugaszkodás az betegség, elmebaj, orvosi nevén doxazma.
A vallásokkal kapcsolatos elmebaj diagnózisa religiozus doxazma.
Aki ilyenek létezésében hisz, az szimplán elmebeteg.
"Aminek a létezése nem igazolt, az nincs, maximum agybajos emberek bebeszélik maguknak, hogy léteznek, "
Oké akkor:
Bizonyos elméletek, mint a multiverzumnak vagy a párhuzamos univerzumnak a létezése, nem empirikusan tesztelhetők jelenlegi tudásunk szerint.
Olyan elméletek, amelyek elsősorban logikai vagy matematikai alapokra építenek, mint például a bizonyos matematikai vagy filozófiai spekulációk, amelyek nem támaszkodnak empirikus adatokra.
A húrelmélet még nem rendelkezik közvetlen empirikus bizonyítékokkal. Jelenlegi kísérleti technológiánk és a részecskefizikai nagyenergiás kísérletek, mint a CERN LHC, nem elegendőek ahhoz, hogy közvetlenül tesztelni tudjuk az elmélet előrejelzéseit, mivel a húrelmélet által megjósolt energiaskálák túl magasak ahhoz, hogy a mai kísérletek elérjék őket.
Úgy látszik neked nagyon sok gondolkodó és tudós, főként elméleti fiziukus agybajos. xD
A multiverzum, vagy a húrelmélet (amely csak a nevében elmélet - hibásan) csak hipotézisek, éppen mert nincsenek bizonyítva, így nincsenek is elfogadva.
Bárhogy fáj neked, de továbbra is igaz: Aminek a létezése nem igazolt, az nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!