Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan tudod, hogy nincs isten?

Honnan tudod, hogy nincs isten?

Figyelt kérdés
Én onnan tudom hogy nincs Isten. Mert ha lenne akkor 1, Nem lennék csoró. 2. Nem lennék kerekes székes mozgásérült. 3., Nem fájnának a térdeim, és a hátam közepe. Tehát nincs isten.

tegnapelőtt 14:18
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
26%
Amiután teljes szivedből hiszed Istent: Kelj fel és járj!!
tegnapelőtt 22:34
 12/41 anonim ***** válasza:
64%
Mert a Bibliában, ami Isten létéről ír, hemzsegnek a logikátlan hülyeségek.
tegnap 04:55
 13/41 Szerzetes7265 válasza:
50%
Hiszem ha látom ,látom ha hiszem. Istent nem kell keresni Isten bennünk van a szívünkben,a lelkünkben a szeretetünkben a gondolatainkban a tetteinkben. Isten nem egy tárgy ami elveszett.Az ember egy önző lénnyé vált. Ha Isten nem segít akkor nem létezik.Jézus meghalt értünk.Mi mit tettünk Ő érte? A világ nem azért olyan amilyen mert Isten rossz és nem törődik velünk! A világ azért olyan amilyen mert az ember önző és hitetlen.Mi mindig várjuk a csodát miközben mi magunk vagyunk a csoda. Ha türelmes vagy és van hited Isten segíteni fog mert benned van...
tegnap 08:00
 14/41 anonim ***** válasza:
0%

Mojjonak igaza van, de valamin azért kicsit gondolkodjunk el:

"Ettől persze nem válik mágikusan igazzá. Sőt. Ettől válik igazán haszontalan feltételezéssé. Kis fantáziával egy óra alatt legalább egy tucat hasonlóan falszifikálhatatlan gondolatot ki lehet találni a világgal kapcsolatban. Csak épp értékük nincs."

Ezt csak azért látod így, mert a saját szemüvegeden keresztül szemléled a világot.

Na most gondoljuk el, hogy sikerült az emberiségnek egy olyan szimulációt létrehozni ami teljes mértékben megegyezik a valósággal.

Természetesen nekik nem áruljuk el, hogy mi teremtettük a világukat.

A szimulációban a digitális entitások ugyanígy filozófálnak arról, hogy honnan származnak, hogyan lett minden.

A szimulációban a legtöbben arra a következtetésre jutnának, hogy ó hát ez mindegy.

Nem tudom te hogy vagy vele Mojjo, de nekem valahogy fura hiányérzetem, kis csalódottságom lenne, hogy csak így feladják és vakon élik tovább a még hátralévő életüket a szimulációban.

A másik ha valóban képesek lennénk egy ilyen szimuláció létrehozására, és megtennénk, ahol ugyanígy szenvednek élnek, szeretnek és éreznek mint mi, vajon gonosztevőknek számítanánk-e?

tegnap 08:58
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen értem. Ha létrehoznál egy világot, amiből nem következik, hogy az egy szimuláció, mitől éreznéd csalódásnak, hogy a szimulált emberkéid gyorsan legyintenének rá, hogy szimuláció-e a világuk?

tegnap 09:02
 16/41 Mojjo ***** válasza:
100%
@14: Ha valami még elméletileg sem bizonyítható és nem is cáfolható, akkor szerintem inkább az kelthetne csalódást, hogy a leszimulált kis lényeid ennek ellenére ezen gondolkoznak és ezzel töltik idejük legalább egy részét. Ez azt jelentené, hogy vagy nem túl értelmesek, vagy cefettül unatkoznak.
tegnap 09:07
 17/41 Mojjo ***** válasza:

"A másik ha valóban képesek lennénk egy ilyen szimuláció létrehozására, és megtennénk, ahol ugyanígy szenvednek élnek, szeretnek és éreznek mint mi, vajon gonosztevőknek számítanánk-e?"

Erről ez jutott eszembe:

[link]

tegnap 09:12
 18/41 anonim ***** válasza:
47%

Honnan tudom, hogy nincs egyszarvú, nincsenek emberevő óriások, liliputi törpék, tűzokádó sárkányok, sellők, kentaurok?

Aminek a létezése nem igazolt, az nincs, maximum agybajos emberek bebeszélik maguknak, hogy léteznek, de a valóságtól való elrugaszkodás az betegség, elmebaj, orvosi nevén doxazma.

A vallásokkal kapcsolatos elmebaj diagnózisa religiozus doxazma.

Aki ilyenek létezésében hisz, az szimplán elmebeteg.

tegnap 11:18
 19/41 anonim ***** válasza:
51%

"Aminek a létezése nem igazolt, az nincs, maximum agybajos emberek bebeszélik maguknak, hogy léteznek, "

Oké akkor:

Bizonyos elméletek, mint a multiverzumnak vagy a párhuzamos univerzumnak a létezése, nem empirikusan tesztelhetők jelenlegi tudásunk szerint.

Olyan elméletek, amelyek elsősorban logikai vagy matematikai alapokra építenek, mint például a bizonyos matematikai vagy filozófiai spekulációk, amelyek nem támaszkodnak empirikus adatokra.

A húrelmélet még nem rendelkezik közvetlen empirikus bizonyítékokkal. Jelenlegi kísérleti technológiánk és a részecskefizikai nagyenergiás kísérletek, mint a CERN LHC, nem elegendőek ahhoz, hogy közvetlenül tesztelni tudjuk az elmélet előrejelzéseit, mivel a húrelmélet által megjósolt energiaskálák túl magasak ahhoz, hogy a mai kísérletek elérjék őket.

Úgy látszik neked nagyon sok gondolkodó és tudós, főként elméleti fiziukus agybajos. xD

tegnap 13:51
 20/41 anonim ***** válasza:
0%

A multiverzum, vagy a húrelmélet (amely csak a nevében elmélet - hibásan) csak hipotézisek, éppen mert nincsenek bizonyítva, így nincsenek is elfogadva.

Bárhogy fáj neked, de továbbra is igaz: Aminek a létezése nem igazolt, az nincs.

tegnap 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!