Miért van az hogy legtöbb esetben az ateista emberek intelligensebbek,elfogadóbbak,nyitottabbak és tanultabbak is?
(Illetve a fentebb leírtakhoz sorolnám az olyan embereket is akik hisznek valakiben/valamiben de ezt inkább megtartják maguknak.)
12 évig voltam mélyen vallásos emberek kozott, konfirmáltam is és sok nem hívő emberrel is beszélgettem már, szóval megismertem eléggé az emberek nézeteit.
Nem rosszindulatból de tényleg ezt figyeltem meg. Van más is aki így gondolja?
Bocibogár, szerinted minden "liberális" "kommunista"?
Ajánlom, tanulj meg "etimologizálni"! - de ne csak úgy, fideszesen...
31-es! Egy az, hogy nem vagyok fideszes, kettő: hanyas voltál te szövegértésből?!
Nem írtam olyat, hogy minden liberális és kommunista....
#4, #10-es válaszoló vagyok, és azt hiszem, hogy talán jobb, ha visszavonom azt, amit a #4-esben írtam.
Az ateisták valamivel tényleg intelligensebbek.
Ez persze nem azt jelenti, hogy maga az ateizmus kifejezetten a bölcsesség útja lenne. Egy ateisták is lehet manipulálni, de egy hívőt jobban. Ez abból is látszik, hogy a hívőkkel a vallás bármit el tud hitetni: pl. a Harry Potter könyvek rosszak, a házasság előtti szex bűn. Egy ateisták ilyenekkel azért nem lehet megvezetni.
#Mojjo
Nem kell annyira belemerülni abba, amit mondtam. Ha te úgy véled, hogy nincs igazam, akkor oké. Én arra alapozom az állításom, hogy a Bibliát még a keresztények sem ismerik igazán, szóval azt sem tudják igazán, mit hisznek. Az ateistáknak semmi oka/motivációja nincs arra, hogy olvassák a Bibliát, főleg egy olyan bonyolult szentírási olvasmányt, mint amilyen az Izaiás könyve.
Sosem találkoztam még egyetlen született ateistával sem, aki a szent iratokat fejből idézte volna, és biztos vagyok abban, hogy ez így is fog maradni. Nyilván pár kivételt lehet találni, akik pl. ateista blogokat üzemeltetnek, de szerintem azok sem úgy nyitják ki a Bibliát, hogy most kutatni akarják, hanem inkább a saját antiteista állításaikhoz keresnek érveket benne.
Tehát továbbra is fenntartom az állításom, hogy azok az ateisták lehetnek mélyebb teológiai/vallástudományi tudás birtokában, akiknek nagy keresztény múltjuk van. Pl. Mint Ehrman, akit említettem. Született ateistával ezért feleslegesnek is tartanék egy hivitát. Bocsáss meg, de így gondolom.
@34:
"Én arra alapozom az állításom, hogy a Bibliát még a keresztények sem ismerik igazán, szóval azt sem tudják igazán, mit hisznek. Az ateistáknak semmi oka/motivációja nincs arra, hogy olvassák a Bibliát"
Ismételten: az emberiség kultúrális örökségének a szerves része. Ez azért eléggé érdekes lehet hittől függetlenül - ahogy egyszer már írtam is. Az ugye megvan, hogy emberek igen komolyan tanulmányozzák a görög, egyiptomi stb stb vallásokat, minden fellelhető irodalmat, írást, mindent, pedig valószínűleg nem hisznek benne. Azért mert ettől más nézőpontból még érdekes.
"Sosem találkoztam még egyetlen született ateistával sem, aki a szent iratokat fejből idézte volna, és biztos vagyok abban, hogy ez így is fog maradni."
Sem a saját mikrokörnyezetedből vett tapasztalataid, sem pedig a jóslási kísérleted nem tekinthetőek az állításaid bármilyen szintű alátámasztásainak.
"Tehát továbbra is fenntartom az állításom"
Nyilván ehhez jogod van. Én csak arra mutattam rá, hogy ez egy semmilyen akárcsak minimálisan komolyan vehető érvvel alá nem támasztott állítás. Ettől még fenntarthatod, tilosnak nem tilos.
Hülyeség a kérdés.
A roh*dt komcsik is ateisták voltak, akik miatt nagyjából 100 millió ember halt meg világszerte néhány évtized alatt.
Ennyi ember a római katolikus egyház miatt se halt meg két ezer év alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!