Miért van az hogy legtöbb esetben az ateista emberek intelligensebbek,elfogadóbbak,nyitottabbak és tanultabbak is?
(Illetve a fentebb leírtakhoz sorolnám az olyan embereket is akik hisznek valakiben/valamiben de ezt inkább megtartják maguknak.)
12 évig voltam mélyen vallásos emberek kozott, konfirmáltam is és sok nem hívő emberrel is beszélgettem már, szóval megismertem eléggé az emberek nézeteit.
Nem rosszindulatból de tényleg ezt figyeltem meg. Van más is aki így gondolja?
@20: Imádom az autocorrectet, amikor egy félreütésemet hatásosan súlyosbítja, ahelyett, hogy kijavítaná.
Tehát:
"nyugodtan mutathatja Jézus témáját"
helyett
"nyugodtan kutathatja Jézus témáját"
és
"De mondok egy méréseket"
helyett
"De mondok egy érdekeset"
#18.
"Ateistaként nem teheti..." HOGY A FENÉBE NE! Hadd emlékeztesselek: Jézus ember - is! - volt!
"Az egyház pedig tiltja ezeket a kutatásokat?" HA TEHETNÉ...
"Akkor ki is az igazán szabad gondolkodó?"
"TOLLE LEGE": [link]
Kedves Mojjo!
Elvileg tényleg kutathatja, de szerintem te is tudod, hogy egy igazi (született) ateista nem fogja felütni, Izaiás próféta könyvét, elolvasni mind a 66 fejezetét. Nem fog utána nézni a történelmi háttérnek, és nem fogja magát azzal fárasztani, hogy kommentárokat olvas hozzá. Az ő tudása addig terjed ki, amennyit a középiskolában megtanult a témáról, meg esetleg a vallásellenes irodalomban olvasott.
Azok az ateisták lesznek jó kutatói a kereszténységnek, és szereznek valódi tudást, akik maguk is rendelkeznek keresztény múlttal.
Például ajánlom Bart D. Ehrman-t. Agnosztikus ateista tudós, ám egykor hívő keresztény (sőt! újszövetségi bibliatudós) volt.
Hite elvesztése után is megmaradt az érdeklődése a kereszténység iránt, bár most már nyilván kritikusabb cikkeket ír.
Am én kb. ugyanígy vagyok, csak nekem nincs tudományos fokozatom.
@23: Nem, nem tudom, és szerintem te sem tudod, csak így gondolod valami általam teljesen érthetetlen oknál fogva és ezt tényként próbálod eladni.
Egy "született" ateista, azaz ebben a kontextusban az, akinek sosem volt istenhite is érdeklődhet ilyen dolgok iránt. Tudod, az emberiség kultúrális öröksége, az emberiség történelménekeghatározó mozgatórugója, ilyen apróságok. Van akit érdekel, hittől függetlenül.
Állításom azon nyomban visszavonom, ha mutatsz egy pár olyan nagy tudású született ateista keresztény kutatót, mint amilyen Ehrman.
Szerintem ilyen nincs. Aki van, az rendelkezik keresztény múlttal, tehát az alaptudását vitte magával a PhD-re.
@25: Ha ennyire ez a vágyad, ha nagyon unatkozom majd, talán googlizgatok neked.
De ugye tudod, hogy az eredeti állítások az volt, hogy, idézem:
"Ateistaként nem teheti, hisz ök elutasítják isten és minden hozzá kapcsolódó esemény puszta létezését, tehát kigúnyolnák legjobb esetben is."
Ha attól a problémától el is tekintünk, hogy egy keresztényből lett ateista is ateista, így te magad buktattad meg a saját állításod, akkor is azt olvasom itt, hogy nem is foglalkozhat vele, max kigúnyolja. Mivel te tetted a vitát indító állítást, valahogy nem érzem, hogy rajtam lenne a bizonyítás terhe. Neked kellene bizonyítanod, hogy _minden egyes ateista* ember_ a legjobb esetben is addig juthat, hogy kigúnyolja a vallást, mélyebb megismeréséig nem.
Továbbá a #23-as hozzászólásodnak megfelelően azt is neked kellene bebizonyítani, hogy a Földön élő és valaha élt összes ateistára* igaz, hogy "nem fogja felütni, Izaiás próféta könyvét, elolvasni mind a 66 fejezetét. Nem fog utána nézni a történelmi háttérnek, és nem fogja magát azzal fárasztani, hogy kommentárokat olvas hozzá".
Szóval mit szólnál ahhoz, hogy ahelyett, hogy azt mondanád, hogy ugyanmár én keresgéljek neked emberek után a saját szabadidődben, inkább csak simán, tisztességgel bevallanád, hogy az állításod semmivel nem tudod alátámasztani és csak a kisujjadból rángattad elő, mert jól hangzik számodra? Mert hogy ez történt.
* = a kedvedért csak olyan ateistákat értve itt, akiknek soha nem volt aktív hitük
"én keresgéljek neked emberek után a saját szabadidődben"
Akarom mondani, szabadidőmben.
Az hogy az ateisták elfogadóbbak és nyitottabbak mondjuk az új dolgokra és a másságra, mint a hithű keresztények, ez szerintem igaz.
Hiszen eleve a Biblia egyik fő üzenete az, hogy az ember alapvetően romlott természetű, és ezen nem tud változtatni semmilyen új ideológia vagy modern tudomány. Se más vallás.
Csak az Istenben és Jézusban való hit, és ezek nélkül semmilyen új találmány vagy felfedezés sem teszi az embert boldogabbá.
Az IQ szint és a vallásosság nem függ össze.
A vallásos emberek közül a teológusok kifejezetten értelmesek, ellentétben a szektásokkal.
Az ateisták közül a kommunisták a legrosszabbak, nagyrészt csak rombolni tudtak, de a mostani újbalosok is borzalmas dolgokat művelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!