Ha van isten az nem jó isten?!
Én ha jobban szemügyre veszem a nagyvilágban folyó eseményeket merem állítani hogy nincs isten de ha mégis létezik akkor az egy szadista nemtörődöm uraság. A sátán van beállítva rosszként hogy ő felel az összes rosszért ő az aki megvezeti az embereket és letéríti a helyes útról de isten mit tesz ez ellen?
A szabad akaratról meg ne is beszéljünk az is egy illúzió.
Komolyan hogy lehet hogy még 2024ben is ennyi vallásos ember van? oké hogy nől az ateisták száma de ahhoz képest hogy mennyire fejlődik a teknológia az emberi inteligencia stagnál. Vagy legalábbis a kritikus gondolkozás hiánya áll fent.
70
Nincs valamilyen írott változat róla?
De akár te is leírhatnád még ha tömören is.
Nincs sajnos Isten és a halál után is sajnos az embereknek és az állatoknak ugyanaz jut, ami születés előtt volt.
Anya, apa család hozott mindenkit a világra. Az okosság és viselkedés is genetikai tulajdonság.
Eleve miért volt tiltott gyümölcs akkor hol a f@szba van a szabad akarat? Meg azért mert éva megette szenvedjen az egész emberiség a végsőkig vagy mi? Tipikus esti mese sokat hallottam már de ez túl megy a határon és még ilyen elb@szott módon prédikálják a mindent tudó Istennel beszélő emberkék.
Amikor ilyen "okosításokat" kapok ezektől a tipukus nyakig a szentírásba emberektől akkor értelmét veszti nálam az hogy aki öregebb az tapasztaltabb/bölcsebb lenne tőlem és ilyenkor van az hogy már nincs meg a tisztelet az én részemről sem.
És amugy lesz@rom ki miben hisz saját egyéni döntés sőt mondhatni magánügy de az hogy ezt másokra akarják erőszakolni ezzel van tele a közösségi média is és még az államot is nagyban befolyásolja a vallás mai napig ez már nem fér bele ez így sehogy sem jó. És ez csak az egyike azon dolgoknak amik miatt ilyen káosz uralkodik világszerte.
"Meg azért mert éva megette szenvedjen az egész emberiség a végsőkig vagy mi?"
Nem minden embernek kell szenvedni a földön, én mindig is jó ember módjára éltem az életemet, a jó emberek nem szenvednek annyit, mint a rossz emberek.
Ha valakibe beleállsz és kötekedsz vele, akkor hogy ha mások megvédik és azok szólnak be neked, akkor nem sírhat a szád, hogy azok miért szólnak be neked, amikor belekötöttél az adott illetőbe.
Legtöbb esetben az ember okkal szenved, nagyon ritka mikor a jó emberek is ok nélkül szenvednek.
#78 "Legtöbb esetben az ember okkal szenved, nagyon ritka mikor a jó emberek is ok nélkül szenvednek"
Ez a legnagyobb baromság amit valaha hallottam. ha te azt hiszed így működik a világ akkor eléggé elvagy tévedve. De persze az is lehet hogy te "jó" emberként vagy olyan szerencsés hogy nem ért MÉG annyi szarság az életben de tudod ami késik nem múlik nem mintha rosszat akarnék neked de majd akkor mikor nem találod rá az okot miért szop@t az élet rájössz hogy nincs semmi féle ok.
Én mióta a magam javát nézem és elengedtem az empatikus segítőkész "jó" oldalam sokkal jobb életet élek. Ha már a bibliai idézetekkel jön mindenki akkor én is idézek.
"egy gonosz világban nem éri meg jónak lenni"
és hogy miért? mert
"a gonoszt csak úgy győzheted le ha te még gonoszabbá válsz"
Mondjuk utálom az idézeteket de multkor láttam még egyet ami talán jobb is
"A gonosz diadalához csak az kell hogy a jó tétlen maradjon"
A vallás nagy harcot vív a gonosz ellen legalábbis ezt a látszatot keltik viszont a nyomor ellen egyik se akar tenni.
Olyan mintha csillámporral akarnál a csőre töltött fegyver ellen menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!