Miért irracionális a kereszténység?
"Hát, akkor ez így tényleg állati racionálisan hangzik"
Bizonyítékokból levont tudományosan megalapozott objektív következtetés. Ennél racionálisabbat elképzelni is nehéz.
"Simán benne van, hogy mehet a kukába az egész, ha a tudomány rájön még valamire."
Miért menne a kukába? A már ismert tények nem szűnnek meg ismert tényeknek lenni, csak mert kiegészülnek új ismeretekkel.
"Hát, akkor ez így tényleg állati racionálisan hangzik. :)"
. Igen, racionális azt mondani, hogy nem tudjuk, mint állítani valamit, mert egy szent könyv állítja.
Egyébként először bozonyítani kellene, hogy kellett, hogy keletkezzék. De még ez is kevés ahhoz, hogy a keresztény teremtéstörténetet bizonyítsd: ugyanis semmivel sem irracionálisabbb azt állítani, nem kellett teremteni a világot, mint hogy nem kellett teremteni Istent, mindig is volt.
Érdekes, akkor az éter is létezik, mint megismert tény, csak kiegészült új dolgokkal? Én azt hittem tévesen, hogy már régen kukázták azt az elméletet a tudósok. Legalábbis nekünk éterről nem tanítottak egyetemen fizikán, legfeljebb megemlítettek, hogy ilyen elképzelések is voltak sok sok éve.
Te lehet ott voltál közel 14 milliárd éve és megfigyelted ezt, én nem. Mert ugye erről volt szó.
"de nem érted a különbséget tény (megfigyelés) és elmélet/modell között"
Amúgy ha te is végeztél volna egyetemet, akkor tudnád, hogy nincsenek ilyen külön kategóriák. A tény nem feltétlenül megfigyelés, a tudományos elmélet pedig lehet tény is.
"Érdekes, akkor az éter is létezik, mint megismert tény, csak kiegészült új dolgokkal?"
Miért létezne? Sosem bizonyították ilyesmi létezését.
Bizonyították, csak helytelen volt a bizonyítás. De ezt csak abból tudták, hogy későbbi ismereteik meghaladták korábbi tudásukat. S az akkori kor kiváló tudósai tényként kezelték. Könnyen lehet, hogy amikre most te bizonyított tényként tekintesz, 100 év múlva kukázott elméletek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!