Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Richard Dawkins megbánta a...

Richard Dawkins megbánta a kereszténység ellen elkövetett bűneit?

Figyelt kérdés

A következő viedóban éppen ennek megfelelően viselkedik, látva hogy az Iszlám Európa szerte egyre jobban terjed, míg a kereszténység egyre visszább szorul.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWjt8lYObL8

2024. máj. 20. 08:05
1 2 3 4 5
 41/50 Mojjo ***** válasza:
100%

És csak úgy poénból:

[link]

Szászország - ahol élek - muszlimok aránya: 0,6%. Nem vallásosak aránya: 74%. Hát :)

2024. máj. 20. 21:44
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

""De maga a keresztény hívők nem hiányoznának attól még neki."

Miért? Honnan tudod, hogy hány keresztény barátja és hány keresztény ellensége van Dawkinsnak?"

Nem konkrétan a hívők mint emberek nem hiányoznának neki. Hanem az, hogy hisznek az emberek. Ha minden keresztényből ateista lenne az nem hiányozna neki. A hívő emberekkel konkrétan az ott elhangzottak alapján nincs problémája csak a fundamentalista hittel.

A videó elején mondja is, hogy örül annak, hogy csökken a keresztények száma.

2024. máj. 21. 06:36
 43/50 anonim ***** válasza:
Egy kicsit visszatérve a Jehova tanúi vitához, én úgy tudom, nagykorúként teljes joga van visszautasítani a transzfuziot,de a gyermek ez alól kivétel,nincs olyan orvos a földön aki hagyná hogy egy gyermek meghaljon,mert a szülei Jehova tanúi, és ezt a jog sem bünteti. Helyeslem a transzfuzio megszorítását,mert kevés a vér és a potenciális szövődmények száma magas.
2024. máj. 21. 09:49
 44/50 Mojjo ***** válasza:

Kérdező, megtaláltam a te Németország-jövőképedet youtubeon:

[link]

(Ennyi humor kell :) )

2024. máj. 22. 08:59
 45/50 anonim ***** válasza:
12%
Richard Dawkins bele mert állni az iszlámba ez tény, ahogy Sam Harris is. A magyar ateistáktól még ennyire sem tellett. Vagy csakis a kereszténységet szidják, vagy azt mantrázzák, hogy minden vallás rossz, de nem hajlandók ki mondani még annyit sem, hogy az iszlám még a kereszténységnél is rosszabb.
2024. máj. 23. 22:00
 46/50 anonim ***** válasza:
70%

Én az iszlámot nagyjából két okból nem szoktam kritizálni és felteszem sokan mások is hasonlóan vannak ezzel így.

- Nem ismerem kellőképpen a vallást.

Úgy nem fogok nekiállni vitatkozni, hogy nem rendelkezem megfelelő tudással mert értelmetlen lenne.

Jobban utána nézni pedig nem áll szándékomban mert nem akarom pocsékolni az időmet egy vallásra ami nem érdekel és semmi nem mutat arra, hogy bármiben is hitelesebb lenne mint bármelyik másik.

- A még nyomósabb indok amivel sokkal inkább egyetértenek mások is talán, hogy nem sűrűn találkozok muszlimokkal.

A keresztények elég sűrűn járnak gyakorira is és próbálnak a hitük helyet hazugságokat terjeszteni. Muszlimokat ezzel szemben ezer évente egyszer ha láttok itt.

2024. máj. 24. 07:11
 47/50 anonim ***** válasza:
58%
45 -ösnek, a magyar ateisták többsége csak TV-ben látott muszlimot és nem ismeri az iszlám vallást. Ha már itt tartunk a kereszténységet se nagyon.
2024. máj. 25. 19:11
 48/50 anonim ***** válasza:
54%
A kereszténységet azért már jóval nagyobb eséllyel ismerik mert sokan keresztények voltak.
2024. máj. 25. 20:59
 49/50 anonim ***** válasza:

"A kereszténységet azért már jóval nagyobb eséllyel ismerik mert sokan keresztények voltak."

Nem gondoltam, hogy ki kell emelnem a nyilvánvalót, de csak azért, mert gyerekkorodban a szüleid elvittek a templomba vasárnaponként ha akartad ha nem, meg jártál hittanra, meg ismersz gyakorló keresztényt, meg kopogtattak már nálad tanúk, meg néztél egy youtube videót a keresztesháborúkról vagy az inkvizícióról, az még nem azt jelenti, hogy te ismered a kereszténységet, már ne is haragudj.

2024. máj. 29. 23:01
 50/50 Mojjo ***** válasza:
54%
@49: Azt egész pontosan hol írta a 48-as válaszoló, hogy szerinte az általad felsorolt okokból ismeri a kereszténységet?
2024. máj. 29. 23:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!