Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Richard Dawkins megbánta a...

Richard Dawkins megbánta a kereszténység ellen elkövetett bűneit?

Figyelt kérdés

A következő viedóban éppen ennek megfelelően viselkedik, látva hogy az Iszlám Európa szerte egyre jobban terjed, míg a kereszténység egyre visszább szorul.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWjt8lYObL8

2024. máj. 20. 08:05
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

"Akkor honnan jött, hogy bármit is megbánt?"

Onnan, hogy ő inkább keresztények közt, keresztény kultúrával rendelkező országban szeretne inkább élni, mintsem az iszlámmal.

És ezért látva tetteinek következményeit, már megbánta, hogy a kereszténység ellen kampányolt.

"Itt nagy gondok vannak."

Nincs itt semmi gond.

"A kár öröm nagyon keresztényi cselekedet."

Azzal te ateistaként ne foglalkozz, hogy melyik keresztény hogyan él, és viselkedik. Míg másnak nem árt vele semmi közöd hozzá......

"De ha már: ha keresztény lennék, már most is fizethetném az adót itt. Puff neki."

Én keresztény vagyok és nem fizetek adót. "Puff neki."

Ellenben a dhimmi adót, köteles leszel fizetni majd, csak várd ki amíg Németországban iszlám politika párt veszi át a hatalmat.

2024. máj. 20. 19:44
 32/50 Mojjo ***** válasza:
100%

@31: Felekezettől függ, de a nagyobb keresztény egyházak bevasalják a Kirchensteuer-t.

Értelemszerűen dhimmi nem várható itt az elkövetkező évszázadban. Gondolom, valami nagyon találó beszólásnak gondoltad, de a teljes hülyeség nem igazán alkalmas erre.

2024. máj. 20. 19:59
 33/50 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"Onnan, hogy ő inkább keresztények közt, keresztény kultúrával rendelkező országban szeretne inkább élni, mintsem az iszlámmal."

Tudod, ha választani kell a kisebb rossz és a nagyobb rossz között...

akkor ez a logikus döntés.

De attól még nem öröm...

"Én keresztény vagyok és nem fizetek adót. "

Ezek szerint nem katolikus vagy.

Ott ugyanis van u.n. egyház adó.

2024. máj. 20. 20:14
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

"És ezért látva tetteinek következményeit, már megbánta, hogy a kereszténység ellen kampányolt."

Nem emlékszem arra a részre ahol ezt mondta.

"Azzal te ateistaként ne foglalkozz, hogy melyik keresztény hogyan él, és viselkedik. Míg másnak nem árt vele semmi közöd hozzá......"

Tehát az fontos, hogy térítsetek de az, hogy példát mutassatok az nem.

2024. máj. 20. 20:15
 35/50 A kérdező kommentje:

"Értelemszerűen dhimmi nem várható itt az elkövetkező évszázadban."

Gondolod? Na majd várd csak ki a végét.......

2024. máj. 20. 20:17
 36/50 anonim ***** válasza:

33

Arról se feledkezzünk meg, hogy ha valaki úgy nőt fel akár ateistaként ateista családban, hogy ünnepelték a karácsonyt (keresztény kultúrkör címszóval Dawkins erre is hivatkozott) akkor annak hiányozhat.

De maga a keresztény hívők nem hiányoznának attól még neki.

Én legalábbis ezt értettem ki a szavaiból. Ahogyan az is, hogy a fundamentalista keresztények egyáltalán nem tetszenek neki továbbra sem, tehát nem bánt meg semmit.

Én úgy tudom egyébként, hogy katolikusoknál sem kötelező az egyházadó. Bár én nem ellenezném ha kötelező lenne minden vallásos számára adót fizetni és az így befolyó pénzből támogatnák az adott egyházakat.

Így legalább kicsit jobban körvonalazódna az, hogy ki hívő és ki az aki nem. Nagyon gyorsan megcsappanna a hívők száma.

2024. máj. 20. 20:20
 37/50 A kérdező kommentje:

"De maga a keresztény hívők nem hiányoznának attól még neki."

Miért? Honnan tudod, hogy hány keresztény barátja és hány keresztény ellensége van Dawkinsnak?

2024. máj. 20. 20:25
 38/50 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy neked nem hiányoznának a keresztények, ha eltűnnének?
2024. máj. 20. 20:26
 39/50 Darkmoon80 ***** válasza:
69%

Szerintem rosszul tudod:

[link]

[link]

[link]

A be nem fizetésnek pedig vannak következményei...

2024. máj. 20. 20:28
 40/50 Mojjo ***** válasza:
100%

@39:

És ami Németországra vonatkozik és amiről beszéltem:

[link]

2024. máj. 20. 20:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!