Az embernek teremtett Isteni három részben a szellem és lélek nem azonos?
Az embernek nem lelke van, hanem az ember maga a lélek. A lelked az ami meghatároz téged, ami valójában vagy. A tested pusztán a lelked eszköze, az értelmed az az erő, amely a testet működteti.
Az értelmed - az én értelmezésem szerint valójában a szellemed -, amelynek arra kell törekedni, hogy megismerje és megvalósítsa a lélek szándékát.
Úúúúúúúgy szeretem ezt az oldalt :) Aki itt okosabb lesz vallás témakörben, az a jég hátán is megél :D Ugyanis olyan szintű itt az ökumenikus massza, aminek a felének harmada se igaz, hogy az már fáj :)
De hálás vagyok a válaszolókért :)
SeiSMyC
Lehetnek válaszok olyan formában, hogy :Nesze semmi, fogd meg jól. Csodálkozom, hogy XXI. században a fogalmak még ilyen hiányos magyarázatokra késztetik a művelt olvasóközösséget.
Véleményem szerint a szellem nem azonos a lélekkel. A válaszért nem kell messzire menni, elég ha ismerjük a természettudományok ismereteit. Köztudott, hogy az emberi test atomokból van megalkotva. Az atomok körül vannak erőterek, melyek elektromos töltéssel rendelkeznek. Ezek az erőterek a tulajdonképpeni lélek.
Mivel ez az erőtér, ahoz hogy működő képes legyen-lehet úgy is mondani hogy hasznos legyen, álandóan cserélődnie kell. A cseréllődést a szellem vagyis a szellő végzi az univerzumból, ami nem más mint áramlás.
Ez nagyon egyszerű magyarázat, de reális, csak nem mindenki számára elfogadható.
Froid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!