Mi vagy ki a szent szellem ( Szent Lélek) a Bibliában?
Nemcsak azt akarta, hogy kételyek között imádják - azt is, hogy egyáltalán a létezése is kétely legyen.
Nem valami kedves megnyilvánulás.
Te is imádhatnál akár engem is - hiszen megérdemlem, és ígérem, bőségesen kárpótollak mindenért a halálod után. Ha mégsem tenném, akkor pedig ígérem, hogy reklamálhatsz.
A különbség az, hogy engem, ha nagyon akarsz, megtalálsz.
Eléggé lepontozták a válaszom - csak akkor írok majd, ha az arány javulni fog.
2 oka van:
- a halálod után (és NEM előbb! Ez nem kívánságműsor!) valami hihetetlen és óriási jutalmat kapsz, ami örökké fog tartani.
- ha viszont valamit elrontasz, akkor örökkön-örökké kínozni foglak.
Ha pedig engem akarsz megtalálni, akkor ne az utcát és a házad keresd - nézz a szívedbe, és ott megtalálsz.
Ha mégsem, akkor benned van a hiba. Sajnálom, de akkor nem segíthetek. Pedig milyen szívesen megtenném...
Máriában a Szentlélek valósítja meg az Atya jóakaratú tervét. A Szentlélektől foganja és szüli a Szűz Isten Fiát. Szüzessége a Lélek és a hit ereje által egyedülálló termékenységgé válik. [Vö. Lk 1,26--38; Róm 4,18.21; Gal 4,26--28.]
A dolog nyilvánvaló ! A szentlélek isten genetikai termékenyítő anyaga !
Én a testet, és a lelket elválaszthatatlan egységnek hisszem, halál után a temetőben nyugszik a testünk, a lelkünk visszatér Istenhez, az ő adatbankjában megmaradunk. Halva semmit sem tudunk, érzünk. Mikor vissza fog jönni, feltámaszt, és megújítja a testünket, és elvisz országába.
Ha így szemléled, akkor a Szent Lélek egy konkrét személy, nem tudjuk, hogy milyen alakban, de nem csak egy kóbor suhanás, mint a filmekben elképzelik a lelket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!