Ha Isten olyan jó akkor miért van háború meg éhezés?
Isten , a fiát küldte e földre aki elmondta .
Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.
A világban zajló eseményeknek az okát Isten leíratta a szavában. Eredetileg nem ez volt a terve az élet létrehozásával, sajnos az első ember hozott egy rossz döntést, aminek a következményei az egyik oka a napjainkban zajló eseményeknek. A másik oka az egyik angyal lázadása, aki megkérdőjelezte Isten hatalmának jogait, illetve úgy tüntette fel magát, mint aki "jobb" vezetője lenne az élőknek, mint a Teremtő. Valamint azt állítja Istenről, hogy hazudik, és megfosztja a teremtményeit minden jó dologtól, és tudást tart vissza.
Továbbá az embert is vádolja. Minden emberről azt állítja, hogy csak addig szereti Istenét, amíg pincérként osztogatja az áldásokat, vagy is az ember érdekből szereti Istent, addig amíg Isten "lefizeti" az embereket. Ha nem tenné az emberek, szemtől szembe megtagadnák Istent.
Napjaink állapotát azért engedi meg, és nem Ő okozza, hogy a lázadó angyal, bizonyítsa állításait, valóban úgy vannak-e azok?
Ez nem marad mindig így, mert meghatározott egy időt, napot, amikor az állítások igazolása maradéktalanul bebizonyosodik, és megfosztja a lázadót a jogaitól, és "börtönbe" zárja.
Napjainkban már tudjuk, hogy a vádak hamisak, Isten nem rossz "uralkodó", nem fosztott meg senkit semmi jótól, nem hazudik. Valamint az is, hogy nem minden ember fordít hátat Istennek, ha probléma adódik.
24
A szektásokon és fanatikusokon kívül manapság nem sokan értelmezik szó szerint a bűnbe esést.
De ha így is tennénk akkor is Istennek temérdek esetben lett volna lehetősége előre megoldani a problémát a szabad akarat megsértése nélkül. De ha ki is alakúl a probléma is lett volna még mindig sok lehetősége megoldani a problémát.
Már erre a túlzó büntetésre sem volt semmi indoka. Csak ugye valahogy meg kellett magyarázni azt, hogy miért olyan minden amilyen akkor is ha ehhez egy mérgező kapcsolatott kiépíteni akaró, gonosz Istent kell felvázolni.
Kedves Kérdező. 24-es vagyok.
Te hogyan oldottad volna meg a problémát? Vagy is a személyed elleni támadást, a méltóságod, és a tekintélyed megőrzése érdekében, mit tettél volna? Miközben a felállított törvényeid, amiket a szádon ki mondtál, ne legyen nevetség tárgya. Mert milyen nevetséges az, hogy Isten hoz egy törvényt, ami védelmet és nem korlátot tartalmaz, aztán meg visszavonja. Akkor felesleges is lett volna azt felállítani.
Ha a közlekedésben valaki szabályt szeg, és eltörölnék azt a törvényt, akkor minek lett felállítva, úgy sem kap büntetés a személy, másként is megoldható lenne. Azonban akkor a személy nem érezné a tettei felelősségének a súlyát, és nem tanulna belőle. Ugyan akkor a törvény figyelmeztetés, hogy elkerülhető legyen valaminek a rossz következménye.
Ebben az esetben pedig nem a szabad akaraton van a hangsúly, hanem az Isten, majd később az ember személye elleni támadásnak, és Isten szuverén uralkodói hatalmának. Azt is figyelembe kell venni, hogy Isten teremtményei nem voltak hibásak. Sőt tökéletesen megfeleltek a célnak amiért, és ahogyan megteremtette Őket.
Ismerték a törvényt,és azt, hogy annak megszegése milyen következménnyel jár. Még is átlépték a határt.
egyébként pedig azt szokták mondani, hogy egy törvény nem tudása, nem mentesít a következmények, vagy felelősség alól.
Ezt pedig nem lehet másként értelmezni, mivel ha a teljes Bibliát összességében nézzük, akkor ez bizony erről szól.
Kedves 29, nem a kérdező vagyok de válaszolok én (is).
Kezdjük azzal, hogy nem hoznék létre törvényeket. Minek azok?
Olyan lényeket teremtenék akik szabad akaratukból nem ártanának másnak sem maguknak ezenfelül minek teremtenék bármiféle veszélyt vagy hasonlókat?
Értelmetlen lenne.
Tegyük fel, hogy Lucifer vagy akárki valami rosszat akarna tenni (persze csak a felvetés kedvéért mert teremtés miatt a szabad akaratukból nem tesznek ilyet) elég értelmes lenne, hogy tudja nincs értelme szembe szálnia velem (mert esélye nem lenne) mert értelmetlen ha bármire vágyik akkor megbeszéljük, megoldjuk mert szeretem és azt akarom, hogy boldog legyen.
Nem tudnak olyat tenni ami gondot okozna, ne lehetne megoldani kevesebbel mint egy csetintéssel.
Ádám és Éva esetén nem tesztelném őket tiltott fával mert minek?
Ha akarnak akkor elmehetnek és amikor akarnak vissza jöhetnek.
Nem rabszolgák.
Ezenfelül elretentés miatt nem fenyegetőznék, azt mondanám ami lesz így nem lenne olyan helyzet amikor csak azért kell megtennem valamit mert nagyot mondtam. Ilyet az ostobák tesznek.
Büntetni nem büntetnék mert csak úgy az is értelmetlen az elkövetőt és másokat másként is megtudnék győzni arról, hogy ne kövessék el. (Persze szabad akaratukból nem is tennék és nincs is olyan teremtve amit ne tehetnének)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!