Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten olyan jó akkor miért...

Ha Isten olyan jó akkor miért van háború meg éhezés?

Figyelt kérdés
Tegnap például kértem Istent hogy segítsen nem segített, sőt... Elegem van mai naptól nem leszek keresztény. Világban is annyi de annyi kegyetlenség van

2023. dec. 3. 16:14
 11/99 A kérdező kommentje:
Nem
2023. dec. 3. 18:44
 12/99 anonim ***** válasza:
83%

10

De ha már van olyan amit nem lehet a szabad akarattal kimagyarázni akkor -> Isten a felelős érte -> Isten okozza azokat a szenvedéseket csak úgy -> Isten gonosz

Így lényegtelen is lenne, hogy ha lenne olyan amit ki lehetne magyarázni a szabad akarattal. Persze azt sem árt jobban megvizsgálni.

A gyilkos miért is gyilkolt? A tolvaj miért lopott? ...

Ha elkezdünk vizsgálódni megint csak Istennél lyukadunk ki (persze ha elfogadjuk a létezését alaptételként).

A szabad akaratunk koránt sem olyan szabad mint amilyennek be van állítva vagy mint amilyennek kéne lennie. Valójában temérdek dolog befolyásolja amik hosszabb, rövidebb úton Istenhez vezethetőek vissza, aki mindent létrehozott.

Valóbban jóságos és szerető Isten teremtése esetén szabad akarattal együtt sem lenne bűn és hasonló értelmetlenségek.

2023. dec. 3. 19:04
 13/99 anonim ***** válasza:
13%

Isten nem lottózik Barátom!

Nem egy csodatevő Dzsin. De ott van veled minden pillanatban. Ha hiszel benne, jó. Idővel megtapasztalhatod a létezését.

Ha nem hiszel, akkor nem hiszel. ott lesz veled akkor is, de nem tapasztalod meg a létezését.

A lényeg az, hogy Isten mindenki számára elkészítette a legeslegjobb járható utat. Lassú, stabil építkezés ez. Az alapja az építkezésnek pedig jézus krisztus ismerete és tanításának megtartása. Ez vezet a megtapasztaláshoz.

Sajnálnám, ha te nem lennél velünk az úton. De Isten megadta a szabad döntést neked is. Nem kötelező, de a meghívás továbbra is áll.

Addig is viszlát!

Inkább arról beszélnél, hogy mit kértél istentől. Milyen ügyben kérted a segítségét. Arról kérdeznél inkább. Valószínűleg kiderülne, hogy hol a hiba. Persze ehhez őszinteség, nyitottság és hajlandóság szükséges.

Jelenleg durcis kisgyermekhez hasonlítasz.

de nincs is ezzel gond, hiszen meg van írva ez. Mit is mondott Jézus?

"s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. " (Máté 18:3)

Ezen mind átestünk. Ez a fejlődés Barátom!

2023. dec. 3. 19:50
 14/99 A kérdező kommentje:
Isten nics
2023. dec. 3. 20:13
 15/99 anonim ***** válasza:
40%

Hát döntöttél?

Akkor figyelj csak a világra. Már hozzá tartozol. Én pedig figyelek a világosságra, mert hozzá tartozom.

Nem is éhezek, nem is háborúzom. Hála Istennek!

2023. dec. 3. 20:17
 16/99 anonim ***** válasza:
82%

"Nem is éhezek, nem is háborúzom. Hála Istennek!"

Sokan mások sem akik nem hisznek Istenben vagy másik Istenben hisznek.

Akkor még sem kell hinni?

De mi a helyzet azokkal akik hittek és segítséget kértek például egy rokonuk vagy saját maguk meggyógyulásában de nem kaptak?

Vagy pontosan mit is számít az, hogy ha hisszel?

Miben más neked azáltal, hogy a "világossághoz" tartozol? Persze azt leszámítva, hogy beképzelsz egy rakás olyan dolgot amit minden más vallásban hívő is szokott.

2023. dec. 3. 20:39
 17/99 anonim ***** válasza:
0%

Ezekről nem ő tehet.

Az hogy nem segít azonnal vagy úgy ahogy te kívánod, nem jelenti azt hogy nem is fog.

2023. dec. 3. 21:38
 18/99 anonim ***** válasza:
0%
Pont annak érdeke, hogy így érezz, aki miatt szenvedés van a világban.
2023. dec. 3. 21:39
 19/99 anonim ***** válasza:
0%

Van Isten és hamarosan találkozni fogsz vele, úgyhogy békélj meg vele.

Nem tőle van a rossz.

Az csak egy lehetőség, a szabad akaratból.

2023. dec. 3. 21:40
 20/99 anonim ***** válasza:
32%

16!

"Akkor még sem kell hinni?"

Ez egy lehetőség. Nem tisztem eldönteni, hányan hisznek és hányan nem. Azt tudom, hogy én hiszek, nem háborúzom és nem is éhezem, ráadásként még bűnt sem kell elkövetnem, házasságot sem kell tőrnöm.

Senkire sem kényszeríthető rá a hit.

Miben más még? Nézzük csak!

Sosem vagyok egyedül. Nem csikorgok az anyagi dolgok miatt, mert nem is látom értelmét a szükségesnél többnek. Pedig több van nekem, mint ami szükséges. Hála istennek.

Személy szerint élek. Kinyírtam volna magam 3 és fél éve a nehezedő problémák miatt. De hála Istennek, nem tettem.

Azt tudom elmondani, hogy amig nem hittem, addig minden nehéz volt, maga alá temetett a világ. Amióta hiszek, szabadnak érzem magam.

Számomra ebben más.

Ja és vitatkoznom sem kell, de szívesen válaszolok a kérdésekre, ha időmbe belefér.

2023. dec. 3. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!