Sok hívő miért képzeli hogy az ateizmus valami egységes világkép?
Mi a 'definíció' definíciója?
"végig következetesen érveltem"
Mi nem így értékeltük. Vagy mi nem ismertük fel a logikád lényegét, vagy mi nem tudtuk érthetően elmagyarázni neked, miért hibás az érvelésed.
"a gondolkodás nélküli lepontozás olyan kommentekre"
Én értő olvasással vettem át a hozzászólásaid. A gondolkodás hiányával vádolni értelmetlen sértés.
"nem a válasz mérlegeléséből fakad, hanem személyes ellenszenvetekből"
A válaszaiddal nem értettem egyet és félrevezetőnek tartottam őket. A személyeddel szemben semmilyen ellenérzésem nincs, kizárólag amikor sértegetsz bennünket.
"jellemtelen és gyáva dolog", "van képed azt írni, hogy", "Elég vastag a bőr a pofádon", "spekulatívan, szándékosan félreértelmezitek az állításaimat", "karaktergyilkolni", "Sunyi banda vagytok"
Ezért nem szeretek reagálni a hozzászólásaidra. Tiszta szívemből, őszintén remélem, hogy a sértegető modorod csak hirtelen felindulásból szokott előjönni.
>> "A hívők tipikusan nem kritikus gondolkodók, megelégszenek egyetlen forrással, nem kutatnak tovább"
"ezek mellett engem vádolni általánosítással"
Ez az én megalapozott állításom volt a kérdező kérdésére, nem egy negatív általánosítás. Gyakran találkozom azzal, hogy a tájékozatlanabb hívők sértésnek fogják fel azoknak a tényeknek akár csak a bemutatását, amelyek őket (vélhetően) rossz színben tűntetik fel. A bizonyítható tényeket tudni kell értelmezni és levonni a megfelelő tanulságot, nem píszískedni vagy nem megsértődni rajta.
Különben nincs benne bántó, hiszen amúgy is maga a hit, definíció szerint, erről szól, hogy bizonyítékok hiányában is elhisztek valamit. Ettől a hitetek nem válik hamissá, csak kijelenthető, hogy áltlában nem a kritikus gondolkodás mentén szoktatok hívővé válni és annak megmaradni. Sokan közületek elolvastátok a Bibliának egy részét (van aki az egészet), utána a legtöbben nem olvastok semmit, ami az eddigi hiteteket megingathatná.
A kérdezőnek adott válaszom alá is tudom támasztani, gyorsan kerestem is 3 angol példát:
Több, leginkább angol nyelvű, ateista vitaműsort hallgattam végig. Általános tapasztalatom, hogy a hívő vitapartnerek nagy része felületesen ismeri a kritikus gondolkodás és az érvelés módszertanát. A betelefonálós műsorok főként amatőr vendégei az Újtestamentumra és az Ótestamentum egy szűk törzsére alapozza ismereteit, ami kiegészül az egyházban hallottakkal. Jellemzően egy-egy ilyen alkalom az, amikor életükben először találkoznak a merev dogmáikat kétségbe vonó, értelmes kérdésekkel, állításokkal.
Titus szelídebb volt régebben, most pár hete vette fel ezt a magatartást.
De eddigi minden kommentje ugyan az a nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!