Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok hívő miért képzeli hogy...

Sok hívő miért képzeli hogy az ateizmus valami egységes világkép?

Figyelt kérdés
Sőt, vannak akik addig is merészkednek, hogy egyenesen vallásnak hívják az ateizmust. Vagy olyat is láttam már aki tudományos szaklapokat hívta ateista propagandának. Holott az ateizmus szó jelentése az istenhit hiánya, semmi több.
2023. aug. 30. 11:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 anonim ***** válasza:
84%

Titus az előbb írtad, hogy az ateisták dogmatikusak.

Nagyon el vagy tévedve xd

Orbán Viktort meg megválasztották az emberek. Ateista elnök választás nem volt, ha jól tudom.

2023. szept. 22. 08:27
 92/104 anonim ***** válasza:
0%
nem az ateisták dogmatikusak, csak a válaszolók némely válaszait éreztem annak.
2023. szept. 22. 20:57
 93/104 anonim ***** válasza:
87%

"Borzasztóan dogmatikusan gondolkodtok."

Imádom amikor a teisták két dolgot állítanak: semmilyen definíció sincs kőbevésve, minden definíció azt jelenti amit én gondolok.

2023. szept. 23. 08:14
 94/104 anonim ***** válasza:
0%

Na, megint összegyűlt a pontozóbanda.

Ebben a kérdésben dogmatikusan gondolkodik valaki, az nem azonos azzal, hogy az illető és minden hozzá hasonló ember dogmatikus. Ez csak reflexió volt a részemről, nem a személy feletti ítélet.

Olyat meg, hogy "minden definíció azt jelenti, amit én gondolok", soha nem olvashattál tőlem, mindig vázolom az értelmezési keretet, de már ez utóbbit is kritizálták, mert azt hitték, hogy olyasmit állítok, amit nem hiszek (pedig csak kiindultam egy feltevésből, egy keretből).

2023. szept. 23. 11:03
 95/104 anonim ***** válasza:
100%

Definiálnád a 'dogmatikus' szót?

2023. szept. 23. 11:28
 96/104 anonim ***** válasza:
100%

#94 Titus, minden válaszodon meghökkenek, ezért nem reagálok már rád. Azt a képet kelted az emberben, hogy kialakítottál magadban egy kognitív disszonanciával terhes (keresztényhez hasonlatos) világnézetet, ami megdönthetetlenül szilárdra kötött. Nincs ember vagy érv, ami megingathatná. Éppen ezért csak a pontozásommal tudom értékelni az általad elmondott logikátlanságokat.

Ja igen, ne köss belém ha dogmatikusnak látlak, az én definícióm szerint XD

2023. szept. 23. 14:03
 97/104 anonim ***** válasza:
17%

#94 nem. Úgy vélem, a kontextusból érthető, hogy mire gondolok. De nem ez volt a lényeg amúgy sem.

#96 Eleve hibásan közelíted a dolgot, ha a másik meggyőzése a célod. Ez a fórum nem erre való. Ha valóban logikátlan, amit írok, le is írhatnád, pusztán azért, hogy a magad álláspontját alátámaszd. Én sem azért írok, hogy bárkit meggyőzzek. Persze, le is pontozhatsz, nyilván kényelmesebb és kevesebb intelligenciát igényel.

2023. szept. 23. 21:10
 98/104 anonim ***** válasza:
100%

Titus, nem az a célom hogy téged meggyőzzelek. Többször is reagáltam konkrét, magyarázó kritikával a hozzászólásaidban lévő hibákra.

A honlap alapvető működésének megfelelő módon ezek a válaszaim nem elsősorban neked szólnak, hanem azoknak, akik a kérdésre adott válaszok között igyekeznek eligazodni és megtalálni a leginkább racionális választ.

Ha te is őszintén, szembenézve a magadban felépített gránit szilárdságú világnézetre, képes vagy a kritikákat értelmezni és komolyam reagálni rájuk, akkor az mindenkinek hasznára válik, mindannyian tanulhatunk belőle.

Ha meg csak ennyire futja, hogy az intelligenciánkra utalgatsz, meg lepontozó brigádnak nevezel, csak mert mindannyiunk egyformán így értékelte a válaszod, akkor abból semmi hasznos nem sül ki. Maximum, hogy te nyugodtabban alszol, mert jól megmondtad nekünk.

Pl. eleve furcsának tartom, hogy te, aki a filozófiában jártasabbnak tartod magad, hivatkozol olyan érvekre, miszerint a Magyar Ateista társaság kidobna egy spiritisztát. Egyrészt ez csak feltételezésed, másrészt ha igaz sem bizonyít semmit. Attól, hogy valamilyen csoport nevében benne van, hogy ateista, nem feltétlen képviselik helyesen és hűen az összes ateistát. Ahogyan CÖF sem képviseli az összes civilt, a MOK véleménye sem esik egybe minden orvos gondolataival,stb.

De szerintem te ezt pontosan tudod. Csak picit elengedted az őszinte és korrekt megközelítést, cserébe hogy odaszúrhass.

"Sok hívő miért képzeli hogy az ateizmus valami egységes világkép?"

Mert tájékozatlanok. Mert az egyházuk érdeke, hogy a másképp gondolkodókat eltévelyedett birkáknak állítsa be. Nem feltétlen a hívők hibája. A hívők tipikusan nem kritikus gondolkodók, megelégszenek egyetlen forrással, nem kutatnak tovább.

2023. szept. 23. 22:11
 99/104 anonim ***** válasza:
0%

"Ha meg csak ennyire futja, hogy az intelligenciánkra utalgatsz, meg lepontozó brigádnak nevezel, csak mert mindannyiunk egyformán így értékelte a válaszod, akkor abból semmi hasznos nem sül ki. Maximum, hogy te nyugodtabban alszol, mert jól megmondtad nekünk."

Nem csak ennyire futja, bocs, de végig következetesen érveltem, a gondolkodás nélküli lepontozás olyan kommentekre, ahol szimplán csak minden ítélet nélkül válaszolok egy nekem feltett kérdésre nem a válasz mérlegeléséből fakad, hanem személyes ellenszenvetekből. Visszaéltek az oldal működési mechanizmusával, ami jellemtelen és gyáva dolog, én pedig ezt leleplezem, mert csak ez az eszköz maradt a kezemben ezzel szemben.

"Attól, hogy valamilyen csoport nevében benne van, hogy ateista, nem feltétlen képviselik helyesen és hűen az összes ateistát."

A teljes érvelésem során mindvégig nagyon erősen disztingváltam ateizmus és azon belüli csoportok között, és az ateizmust magát a ti definíciótok szerint értelmeztem, vagyis egyetlen alkalommal sem általánosítottam, éppen ez volt az érvelésem lényege, hogy nem általánosítok. Legalább háromszor írtam azt, hogy az újhullàmos ateista csoportok nem a teljes ateizmust képviselik, de valahogy sikerült kihoznod azt, hogy én azt általánosítom a teljes ateizmusra.

És utána még van képed azt írni, hogy "A hívők tipikusan nem kritikus gondolkodók, megelégszenek egyetlen forrással, nem kutatnak tovább". Elég vastag a bőr a pofádon ezek mellett engem vádolni általánosítással.

Az, hogy te ezt vontad le a kommentjeimből, világos képet ad arról, hogy téged egyáltalán nem érdekel, hogy mit írok, akkor is lepontoztok, ha történetesen a ti kérdéseitekre válaszolok, spekulatívan, szándékosan félreértelmezitek az állításaimat, hogy egy olyan érvvel szálljatok szembe, ami fölött morális felsőbbrendűséget tanúsíthattok, nekem tulajdonítva azt pedig engem próbáltok vele karaktergyilkolni, noha én azt az állítást soha nem tettem. Sunyi banda vagytok, és ez a legutóbbi kommented a legfényesebb bizonyítéka az alattomos, hazug, és gyáva működésetekre. És, csakhogy mielőtt még ezzel vádolnátok meg, ennek köze sincs az ateizmusotokhoz, és nem az ateistákra, még csak nem is azok bármely csoportjára értem, egyedül kifejezetten és konkrétan rátok.

2023. szept. 24. 07:04
 100/104 anonim ***** válasza:
84%

Titus ezen a ponton csak veszekszel, mert a másik rosszindulatáról hadoválsz, meg hogy áldozat vagy.

Nem érdekel senkit.

Tudom hogy szereted játszani a gondolatolvasósat, de az a helyzet nem mersz senkivel sem őszintén leállni és beszélgetni.

Legalább 3szor elterelted a témát amikor én kérdezgettelek, mert nem értettem mit szeretnél mondani.

De neked nem áll érdekében tudni, hogy mi a probléma.

2023. szept. 24. 08:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!