Mit gondoltok erről a videóról?
Hogy a HIT csodákra képes, még az értelmes gondolkodást is felül tudja írni. Lásd az alábbi példákat:
Arra próbáltam utalni, hogy a fanatikus hit képes bevállalni még a vértanúságot is...
Meg kell azonban jegyezni, hogy a fanatikus önfeláldozás semmilyen módon nem igazolja a hit tárgyát, csupán az ember elkötelezettségét a hitéhez.
5
Honnan veszed, hogy amiatt haltak meg? A görög-római mitológia is tele volt halálból visszatért emberekkel, a rómaiak nem öltek meg senkit, mert azt állította látott egy feltámadt embert. Amiatt már inkább megöltek valakit, mert tagadta a római császár istenségét.
Darkmoon80! Egyáltalán te tudsz angolul? Mert ezek szerint nem igazán......
A videóban elmondják, hogy Jézus halott és elfogják lopni a testét azért, hogy megöljék őket.
De ha tudják hogy Jézus halott és ők lopják el a testét abban mi a "HIT"?
Tudok, értettem...
DE talán te nem látod át, hogy ez egy paródiába burkolt térítő és önigazoló filmecske, ami arra próbál utalni, hogy az apostolok csak és kizárólag Jézus feltámadása esetén vállalták volna a vértanúságot.
Ez viszont nem igaz, vagy ha igaznak tartod, akkor szükségszerűen el kell fogadnod Allah létezését, hiszen az egyes számú hozzászólásban linkelt keresésben szereplő öngyilkos merénylők éppen a halálukkal ugyanilyen módon igazolják a létezését.
folytatás:
Az evangéliumokban leírt feltámadás erősen kétséges a leírások ellentmondásai és egyéb okok miatt, vagyis maguk az apostolok sem erősítik meg hitelt érdemlő módon.
(
pl. Márk nem is ír róla az eredeti szövegben:
"16,8 A kéziratos hagyományban a Mk-nak négy különböző befejezése ismert. Az úgynevezett „autentikus Márk-evangélium” (1) befejeződik a 16,8-ban."
)
"DE talán te nem látod át, hogy ez egy paródiába burkolt térítő és önigazoló filmecske, ami arra próbál utalni, hogy az apostolok csak és kizárólag Jézus feltámadása esetén vállalták volna a vértanúságot."
Ha az apostolok nem voltak tanúi Jézus föltámadásának az azt kell hogy jelentse, hogy ők találták ki az egész feltámadásos sztorit.
Na már most, ha ők találták ki, akkor nem megalapozott az a feltevésed, hogy a hitükért haltak meg mert tudták, hogy csak kitaláció az egész.
Mintha én kitalálnék egy istenséget amiért később kínhalállal fogok fizetni. Naná hogy nem erőltetném a dolgot és nem halok meg ha tudom, hogy egy hülyeség az egész amit csak úgy kitaláltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!